Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
196762 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@soul1987  Sprawdziłem u siebie z dekoderem WIWA HD 95 na modelach z 2019 i działa sterowanie z pilota.

Dekoder nie ma HDMI CEC.

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Sprobuje zrobic diagnostykeę ale nie wiem czy to coś da , resetowalem juz dekoder, no i oryginalny pilot od dekodera działa z nim bez problemów 😕 

0 Like
mysterDominik
First Poster
Opcje

Cześć,

mam problem z TV QE55Q8CGM. Problem polega na tym, że co 5 min musze kalibrować pilota. Wymieniłem już baterią kupiłem nowy pilot i nadal nic. 

Ma ktoś jakiś pomysł.

Pozdrawiam

0 Like
Srokaq
Apprentice
Opcje
Może bluetooth w TV wariuje
0 Like
mysterDominik
First Poster
Opcje

Wymieniono(oczywiście na gwarancji :D)

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mysterDominik, hej! Rozumiem, że wymieniłeś pilota i problem został rozwiązany? :smiling-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Jak byście kiedykolwiek mieli problem z parowaniem pilota Smart to ten filmik pod koniec pokazuje jak można go zresetować :

https:// youtu.be/XvF5iWTyoKU

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Abisai78  Zapominałeś napisać że to jest reset pilota TM2180E (SolarCell) dla modeli z 2021 roku.

Abisai78
Helping Hand
Opcje
Ok, myślałem że to dotyczy wszystkich Smartów...
0 Like