Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 02-11-2020 09:34 AM)
2302 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@soul1987  Czy ręcznie dodawałeś po modelu WHD80 ?

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Tak, tym sposobem rownież bez powodzenia 😞 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@soul1987  Dodawałeś jeszcze to jak na zdjęciu ?

20201101_145110.jpg

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Dokaldnie w taki sposób również próbowałem.. Bez rezultatu 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@soul1987  Możesz wrzucić zdjęcia ? 

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Robilem tą konfiguracje przy pierwszym uruchomieniu TV i zadzialalo od strzała... teraz probuje na przerozne sposoby i dokladnie tak jak opisujesz rowniez. Jestem informatykiem wiec raczej ogarniam te przyciski :smiling-face: i za nic to nie chce ruszyc.... Sprawdzalem telefonem czy irda w telewizorze nadaje sygnał i tak, dioda mruga.. ale dekoder nie reaguje ... nie ma zadnych przeszkod przy telewizorze i dekoderze... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Całe sterowanie odbywa się przez kabel HDMI podobny problem z innym modelem TV i dekoderem 

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/samsung-q90t-smart-pilot-i-aplikacja-smarthings/m-p/2...

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Czy aby napewno? studiujac instrukcje obsługi telewizora , sterowanie uniwersalne moze dzialac przez hdmi ale rowniez za pomoca podczerwieni wysylanej przez telewizor. 

Sagemcom nie obsluguje raczej CEC ani AnyNetu wiec bylem przekonany ze dziala to wlasnie w ten sposob. 

Tym bardziej ze w instrukcjach pisze ze aby to rozwiazanie dzialalo dekoder musi przyjmowac sterowanie z "pilota uniwersalnego" .

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja mam Pilota Samsung Smart i on działa po BT więc sterowanie musi być po HDMI, a nie na podczerwień.

Pilot.jpg

0 Like
soul1987
First Poster
Opcje

Rozumiem, ja mam zwykly. I definitywnie dekoder przyjmował sygnał po podczerwieni. Tym bardziej ze jest informacja ze z przodu urzadzenai sterowanego nie moze nic sie znajdowac, oczywiste jest ze to idzie po irda w tym przypadku.  

soul1987_0-1604306041397.png

Czyli jestem w kropce... nie wiadomo 

0 Like