Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot od samsunga nie przełącza kanału

(Temat utworzony: 16-01-2021 09:10 PM)
34599 Wyświetlenia
Tomekklu
Apprentice
Opcje

Witam, pilot od tv przestał przełączać kanały vectry. Po resecie ustawien ponownej konfiguracji nic nie pomaga

Za to pilot vetry potrafi nawet wyłączyć tv. Po włączeniu telewizora nie włącza dekodera 

0 Like
SabrinaBle
First Poster
Opcje

Dzień dobry, niestety już próbowałam i nie działa. Czerwona lampeczka swieci się przy przyciskania kanałów. Czyli pilot reaguje, ale nie przełącza. Baterie są dobre. Może jakaś blokada jest.

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Hej @SabrinaBle 

usuń istniejące konfiguracje i spróbuj utworzyć nową. Jeśli nadal będzie to samo, to trzeba sprawdzić, czy Twój TV  oraz dekoder ma najnowsze oprogramowanie oraz czy w dekoderze włączona jest opcja HDMI-CEC.

JoannaAs
First Poster
Opcje

Czy ktoś rozwiązał ten problem?

Mam tv i też z dnia na dzień orzestała działać opcja zmieniania kanlow w dekoderze upc, ani numeracyjna zmiana kanalow nie działa ani przełącznik. Wszystko inne tak netflix itd glosność. Czerowna dioda się zapala ale brak rekavji ze str dekodera. Samsung UE43TU8502U

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
przemko1111
First Poster
Opcje
Wejdź w konfiguracja pilota na ekranie tv i za akceptuj jaką taryfę masz np.cyfrowy Polsat jeśli z tego masz usługi tv i potwierdz i będzie zakończenie konfiguracji i pilot zacznie przelanczac programy
0 Like
MaciejD9922
First Poster
Opcje
U mnie też pilot uniwersalny przestał zmieniać kanały. Próbowałem ponownie go ustawić jednak bez powodzenia, proszę o pomoc
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MaciejD9922 Czy podasz jaki masz model TV?

Julecki
First Poster
Opcje
Dziękuje bardzo od roku prubowałem i nie było żadnych zmian a teraz mogę zmieniać kanały.Bardzo dziękuje
0 Like
kuzanek
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich

Czy ma ktoś może pomysł co zrobić żeby pilot BN59-01385D nie zacinał się podczas użytkowania? Problem polega na tym, iż przy sterowaniu tv wszystko działa płynnie jednak przy sterowaniu dekoderem z Polsatu występuje bardzo duże opóźnienie. Czasami trzeba czekać kilka sekund aż przełączy się program. Dodam iż od razu po zakupie tv nie było takiego problemu, wszystko działało bardzo płynnie i sprawnie. 
Jeśli miał ktoś taki problem to proszę o pomoc
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kuzanek  To nie winna po stronie pilota skora działa dobrzy przy sterowaniu samym TV. Sprawdz czy nic nie zasłania samego dekodera.

Zacznij od resetu prądowego obu urządzeń. Jak to nie pomoże przywróć do ustawień fabryczny  TV i dekoder.

Napisz jaki masz dokładny model TV.

0 Like