Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot od samsunga nie przełącza kanału

(Temat utworzony: 18-03-2021 07:58 AM)
22171 Wyświetlenia
Tomekklu
Apprentice
Opcje

Witam, pilot od tv przestał przełączać kanały vectry. Po resecie ustawien ponownej konfiguracji nic nie pomaga

Za to pilot vetry potrafi nawet wyłączyć tv. Po włączeniu telewizora nie włącza dekodera 

0 Like
21 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomekklu  Witam

Proszę podać model telewizora.

Tomekklu
Apprentice
Opcje

SAMSUNG UE50TU7172 UHD HDR Smart WiFi CRYSTAL TV

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomekklu  Czy podczas konfiguracji pilota uniwersalnego próbowałeś ręcznie wybrać model dekodera z listy ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomekklu  Czy masz najnowszy firmware wersja 1420.0 ?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50TU7172UXXH/#downloads

Tomekklu
Apprentice
Opcje

Próbowałem od nowa rozpocząć konfigurację niby jest ustawione jako pilot samsung uniwersalny ale nie przełącza. Ciekawe jest to że pilot od vectry wyłącza i włącza wszystko. A do TV samsunga przy próbie włączenia telewizora pokazuje komunikat że źródło jest nie włączone. Do wczoraj wszystko funkcjonowało jak należy a teraz wychodzi ze pilot vectry jest uniwersalny...

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomekklu  Czy próbowałeś ręcznie dodać po marce i modelu dekodera ?

Tomekklu
Apprentice
Opcje

Tak. I dalej nic. 

0 Like
SabrinaBle
First Poster
Opcje

Dzień dobry, ja tez mam problem z pilotem od tv smart. Jak się podłączę pod UPS nie dziala mi zamiana kanałów. Mogę zrobić głośniej ciszej i włączyć netflix ale kanałów niestety nie mogę przełączyć. Proszę o pomoc. 

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @SabrinaBle  :smiling-face: Spróbuj przeprowadzić konfigurację pilota uniwersalnego. Poniżej ścieżka:

Źródło -> Konfiguracja pilota uniwersalnego
Postępujemy według wyświetlanych kroków konfiguracji:
Uruchom -> Wybierz urządzenia -> Wybierz dodatkowe urządzenia - > Potwierdź kod pocztowy - > Wybierz swojego dostawcę Usługi -> Wybierz źródło sygnału TV -> Test kontrolny dekoder kablowego lub satelitarnego.