Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV Samsung UE46F8000 - brak spolszczenia w Netflix

(Temat utworzony: 21-05-2020 09:15 PM)
30107 Wyświetlenia
K-Kris
First Poster
Opcje

Czy jest sposób na aktualizację Netflix-a do wersji z językiem polskim?

Mam TV Samsung UE46F8000 i oglądam menu w Netflix mam w języku agnielskim.

Konto ustawione poprawnie, na laptopie, w telefonie jest j. polski natomiast w TV Samsung j. angielski.

Czytałem już sporo wypowiedzi - najczęściej jest mowa o tym, że ten model tv nie ma już aktualizacji tej apilikacji.

Czy faktycznie nie ma możliwości już nic zrobić? - proszę o Waszą pomoc. 

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@K-Kris  Najnowszy firmware dla twojego TV jest z 06.11.2019

Czy słyszałeś o czymś takim "Netflix nie będzie wspierać niektórych urządzeń Samsunga. Zmiany już niedługo" ?

Jak zrobić reset Netflix znajdziesz tu Klik

0 Like
Jarylo
First Poster
Opcje

Jak zmienić w aplikacji netflix menu oraz domyślny dzwięk oraz napisy z angielskiego na polski dla modelu telewizora UE46F6800SSXXH . Aktualny firmware to 2127. Na stronie webowej netflix-a wszystkie profile ustawione na język polski A w opcjach na telewizorze bez możliwości zmiany wyświetla się region Polska, język wyświetlania angielski. Proszę o wsparcie jak dla tego modelu telewizora zmienić język wyswietlania/dzwięk i napisy by domyślnie podpowiadały się w języku polskim.

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Jarylo 

W tym modelu menu i opisy filmów są tylko w j.angielskim, nie ma możliwości ustawienia j.polskiego.

001aa.jpg

Jak w opcjach filmu /Audio and subtitles/ zaznaczysz dostępny język polski to w następnych filmach z dostępnym j.polskim automatycznie powinien odtwarzać z polskim lektorem.

Ustawienia kraj/język muszą takie być i tego nie zmienisz:

001a.jpg

0 Like
pyoter
Navigator
Opcje

Z tego co się orientuję, to w serii F telewizorów Samsung jest wersja aplikacji Netflix, która nie ma języka polskiego. Nie da się tego zaktualizować. Podobno pomaga zmienianie regionu na inny i powrót, ale to już robota dla zaawansowanych/serwisu 😉 Poszukaj na forum, może jest odpowiedni temat.

0 Like
Rafałek73
Apprentice
Opcje

Czy nadal w Twoim tv przy pozycjach jest prócz znaczka HD także 5.1 ?

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje
Nie używam modelu z serii f a w roczniku 2020 przy HD jest oznaczenie 5.1
0 Like
PRZEMYCZEKPROMYCZEK
First Poster
Opcje

Witam,

TV UE55F6320AW. Telewizor wskazuje, że ma aktualizacje z 2013 roku. Po Internecie uznaje, że nie ma nowszych aktualizacji. Strona samsunga sugeruje aktualizacje do wersji 2127 z 2019 roku, którą można pobrać pod adresem:

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55F6320AWXXH/#downloads\

Pobieram, rozpakowuję, zgrywam na pena zgodnie z filmikiem. Wielokrotnie, na dwa różne pendrive i za każdym razem TV widzi pendrive (pyta czy ma z niego brać plik do aktualizacji), po czym uznaje, że nie ma na nim plików do aktualizacji software, zupełnie jakby nie rozpoznawał formatu pliku (nie widzi pliku .msd przy przeglądaniu katalogu na TV). Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Aktualizację chcę zrobić bo pojawił się problem z Netflixem (do tej pory działał). Aktualnie pojawia się strona logowania, ale logowanie jest nieskuteczne, wyrzuca z apki. Chyba, że ten TV już nie supportuje apki Netflix??

W drodzę do wznowienia netflixa uznałem, że aktualizacja byłaby wskazana...

Poprosiłby o pomoc...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PRZEMYCZEKPROMYCZEK  Jak masz sformatowaną pamięć USB?

Wydaje mi się że na tym modelu będzie problem z Netflix czy kontaktowałeś się z Netflix?

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@PRZEMYCZEKPROMYCZEK, Netflix już nie wspiera tego modelu telewizora, aktualizacja w tym przypadku nie pomoże, tak zadecydował twórca aplikacji, a nie Samsung.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.