Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak dźwięku wejście optyczne

(Temat utworzony: 25-02-2022 06:03 PM)
11683 Wyświetlenia
Wąski
Apprentice
Opcje
Witam piszę w sprawie problemu podłączenia tv z soundbarem. Na starym tv samsunga jeszcze dzisiaj działało. Podłączyłem  nowy tv i nie chce działać dźwięk z soundbara. 

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Żeby mieć dźwięk. Podłącz soundbar do TV kablem HDMI do wejścia ARC czy e-ARC. Do soundbara podłącz któreś urządzenie- dekoder, konsolę lub oba urządzenia. W soundbarze lub za pomocą apk SmartThings wybierasz źródło dźwięku.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie lepiej połączyć kablem HDMI?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Wąski Witam. W ustawieniach dźwięku w telewizorze wybrałeś dźwięk optyczny?
Paco76
Helping Hand
Opcje
Tv-QE65Q80AAT jeżeli Aktywuję wyjście dźwięku na HDMI- wyjście Optyczne nie działa.
0 Like
Wąski
Apprentice
Opcje
Tak, tak oczywiście
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sprawdziłbym kabel optycznym
0 Like
Wąski
Apprentice
Opcje
Kilka godzin przed zawieszeniem na ścianie nowego tv na starym wszystko działało. Po podłączeniu kabla do tv widać czerwone światło e przewodzie. Nie ma raczej możliwości żeby kabel się uszkodził w ciągu kilku godzin leżenia na stole. Soundbar po ustawieniu opcji bt podłączony do telefonu działa. Dodatkowo jeszcze tv go nie wykrywa w wyszukiwaniu urządzeń bt audio 😕
0 Like
Wąski
Apprentice
Opcje
Są tylko 3 wejścia hdmi jedno do dekodera drugie do PS4 a trzecie chciałbym mieć w zapasie jak bym chciał laptopa podłączyć. Dlatego też chciałbym użyć kabla optycznego tymbardziej że na starym TV działało to bez problemu
0 Like
Wąski
Apprentice
Opcje
Które to ustawienie? Bo raczej mam wyłączone, ale nie mam pewności.
0 Like
Wąski
Apprentice
Opcje
Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły? Chyba już wszystkiego próbowałem ;( najgorsze jest to że na 8 czy 10 letnim samsung wszystko działało bez problemu i większych ustawień a tutaj są takie kompliakcje
0 Like