Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak dźwięku z telewizora w kinie domowym

(Temat utworzony: 03-11-2019 01:22 PM)
6497 Wyświetlenia
tkaczitkaczi
Explorer
Opcje

Witam, do telewizora QE55Q7FAM mam kablem HDMI podłączone kino domowe BOSE Lifestyle 600. Do telewizja kabel jest podłączony w wejście HDMI 2 (ACR), a do kina w wyjście HDMI OUT TO TV. Do wczoraj przez ostanie dwa lata wszytko było ok. Dzisiaj rano otwieram aplikacje na telewizorze żeby obejrzeć jakiś serial i przełączam pilotem kina domowego na dźwięk z telewizora i dźwięku nie ma. Kable podłączone są dobrze. Dla pewności odłączałem i podłączałem. W ustawieniach kina domowego jest włączone ustawienie cały czas "Użyj złącza HDMI ARC" , ale z ustawień w TV z opcji "Wyjście dźwięku" zniknęło coś takiego jak "HDMI" czy jakoś tak. Zostało tylko "Telewizyjne" i "Wyjście audio/optyczne". Tak jakby nagle w nocy telewizor przestał rozpoznać, że jest podłączony dwukierunkowo do kina domowego. Restartowałem telewizor, restartowałem kino domowe i nie wiem co dalej. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tkaczitkaczi  Tak kabel może się tak uszkodzić.

20191103_144858.jpg20191103_144936.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tkaczitkaczi  Czy masz najnowszy firmware wer 1270 ? Brak opcji w liście głośników"HDMI" wygląda na uszkodzony kabel HDMI.

0 Like
tkaczitkaczi
Explorer
Opcje
Tak, mam najnowszy 1270. Spróbuje podmienić na inny kabel i dam znać czy pomogło, ale możliwe w ogóle żeby kabel uszkodził się w takim sposób, żeby tylko przestało działać w jedna stronę? Bo obraz z dekodera czy konsoli podłączonych do kina domowego przesyła się normalnie na telewizor.
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tkaczitkaczi  Tak kabel może się tak uszkodzić.

20191103_144858.jpg20191103_144936.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tkaczitkaczi  Jeszcze możesz zaktualizować Bose Firmware version: 22.0.4 

0 Like
tkaczitkaczi
Explorer
Opcje

Problem rozwiązany! Dokładnie tak, uszkodzony kabel. Nie wiem jak to możliwe jeden z pinów we wtyczce HDMI od kabla fabrycznego od zestawu BOSE jest uszkodzony. Musiało być tak od początku i w końcu przestało łączyć. Podłączyłem inny od razu zaczęło działać. 
Dzięki bardzo z pomoc i znalezienie rozwiązania! W życiu bym na to nie wpadł. 

image.jpg

image.jpg