Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie wyszukuje kanałów

(Temat utworzony: 10-02-2020 10:22 AM)
7069 Wyświetlenia
Antalv13
First Poster
Opcje

Witam, posiadam telewizor Samsung UE50RU7452UXXH i za żadne skarby nie mogę znaleźć żadnego kanału z telewizji naziemnej podłączonej kablem do telewizora, dodam, że na poprzednim telewizorze wszystko normalnie śmigało podłączonym w ten sam sposób.

Ma ktoś pomysł co zrobić?

0 Like
30 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Antalv13  Tak na początek mamy już taki temat jak twój. Nic nie napisałeś, jaką masz antenę na ziemną czy zbiorczą ? Czy masz już najnowszy firmware wer 1351 ?

cebula809
First Poster
Opcje

Kupiłem nowy tv, podłączyłem do niego kabel telewizyjny i nie wyszukuje kanałów. Po podłączeniu do starego tv wszystko jest ok. Telewizja jest z MOICO kabel jest podłączony do routera DASAN a ten jest podłączony pod światłowód. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cebula809  Czy dostawca telewizji ma dekoder czy oddzielny kabel od gniazdka w ścianie? 

cebula809
First Poster
Opcje

Mam router podłączony światłowodem, a z niego kabel telewizyjny ( ten miedziany) do telewizory. Na takim połączeniu, podłączali mi stary telewizor, pomiędzy tym nic innego nie było. Po kontakcie z dostawcą dostałem informacje że jak stary tv odbiera sygnał na tych samych ustawieniach to nie jest ich wina

0 Like
cebula809
First Poster
Opcje

Mam router podłączony światłowodem, a z niego kabel telewizyjny ( ten miedziany) do telewizory. Na takim połączeniu, podłączali mi stary telewizor, pomiędzy tym nic innego nie było. Po kontakcie z dostawcą dostałem informacje że jak stary tv odbiera sygnał na tych samych ustawieniach to nie jest ich wina

PS. Jeszcze różnicą jest to że stary tv nie ma DVBT-2

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie którzy dostawcy mają odpowiedzenie kody do skanowania kanałów nie wiem jak jest tego dostawcy?

Czasami problem jest z instalacją lub słabym sygnałem.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę zwrócić uwagę przy skanowaniu kanałów czy wybiera Pan opcję kablową, czy naziemną.
cebula809
First Poster
Opcje

Sprawdziłem każdą opcję jaka była możliwa po kila razy

0 Like
cebula809
First Poster
Opcje

Tylko co mam zrobić jeżeli dostaje informację że jak w starym działa to nowy musi być problemem. 

0 Like