Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie wyszukuje kanałów

(Temat utworzony: 10-02-2020 10:22 AM)
7236 Wyświetlenia
Antalv13
First Poster
Opcje

Witam, posiadam telewizor Samsung UE50RU7452UXXH i za żadne skarby nie mogę znaleźć żadnego kanału z telewizji naziemnej podłączonej kablem do telewizora, dodam, że na poprzednim telewizorze wszystko normalnie śmigało podłączonym w ten sam sposób.

Ma ktoś pomysł co zrobić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cebula809  Jeśli uważasz że problem jest po stronie TV to pozostaje serwis.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

A czy dostawca był u ciebie w domu wszystko sprawdzał czy tylko twierdzi że po ich stronie jest OK?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem że antenę Pan wkłada w gniazdo TV, a nie wkręca w wejscie sat?
0 Like
cebula809
First Poster
Opcje

W tv mam 3 wejścia próbowałem w tym górnym i środkowym wkręcanym, pani na infolini samsunga i pan z infolinii moico mówili żeby wkręcał w środkowe. Na dolnym wejściu nie próbowałem ponieważ nie mam jak tego tam włożyć ( kabel jest zarobiony i końcówka jest zrobiona pod to wejście do wkręcania ( tak zrobił to monter)

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że wejscie TV jest żeńskie i wkładane wkręcane wejścia sa tylko satelitarne.
0 Like
cebula809
First Poster
Opcje

na tym wejściu był podłączony stary telewizor. Czy jeżeli rozbroje kabel i go włożę do tego dolnego to jest szansa że zadziała?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musi być włożone w to wejście, tylko w na tym wejściu jest głowica od tv naziemnej i kablowej. Niech Pan zobaczy, czy w starym odbiorniku nie została druga cześć wtyku?1909245100_1392676916_1278_1675606433.jpg
0 Like
cebula809
First Poster
Opcje

Super :smiling-face: szkoda że na żadnej infolinii nie dostałem takiej informacji ( nie musiał bym wtedy kupować innego kabla itp.) Jak wrócę do domu to rozbroję kabel i spróbuje.

Dziękuję za informację

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę dać znać, ale z doświadczenia wiem ze zadziała Panu na 100%
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cebula809  Pokaż nam jak masz to podłączone na starym TV?

Na stronie MOICO brak jakichkolwiek informacji o podłączenie TV.

Mariosss93
Explorer
Opcje
Witam, 

Zakupiłem dziś telewizor qe55q80b. Mam telewizję od upc bezpośrednio wpinaną do telewizora kablem koncentrycznym. Jednak telewizor w żaden sposób nie wyszukuje kanałów. Próbowałem razem z supportem samsunga, choć chyba Pani nie do końca wiedziała o co chodzi. Próbowałem wszelkich możliwych konfiguracji. 0 kanałów wyszukanych. Konsultowałem z upc- też nic. 

Przy 1 włączeniu sygnał jest wykrywany jako antena satelitarna, ale potem zmieniam na kablówkę upc itd. Support chciałby serwis bo może tuner jest wadliwy. Ja mam jeszcze opcję rękojmi. Ale wolałbym tego uniknąć. Czy ktoś słyszał o problemach softwareowych z konfiguracją kablówki? 

Podłączyłem kabel do starego tv i wszystko śmiga.
0 Like