Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jeden pilot problem z IR.

(Temat utworzony: 10-01-2020 05:42 PM)
4113 Wyświetlenia
lukasz86
Journeyman
Opcje

Witajcie, od niedawna jestem nowym użytkowniem telewizora Samsung UE50RU7472. Mam problem z pilotem który steruje wszystkimi urządzeniami, a dokładniej problem jest na lini od telewizora do dekodera Cyfrowego Polsatu HD5000. Połączenie odbywa się przez IR. Gdy stoję na przeciwko telewizora to sygnał jest odbijany ode mnie i trafia do dekodera, nietety jak nie ma niczego ani nikogo kto mógłby odbić sygnał, następuje brak połączenia, próbowałem już umieszczać dekoder w różnych miejscach, bez skutku, jeśli tylko postawię jakiś przedmiot który odbije sygnał to jest połączenie. Co w związku z tym zrobić, żeby wyjść z tej sytuacji?

0 Like
19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lukasz86  W tym modelu jest dołączony taki pilot TM1990A 

Pillot.PNG

Działa on przez BT a sterowanie innymi urządzeniami odbywa się po HDMI więcej znajdziesz w instrukcji na stronie 44

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201910/20191024133448825/MUSDVBEUR-3.0.0_EM_MUSE_EU_POL...

Czy masz juz najnowszy firmware wer 1335 ?

0 Like
lukasz86
Journeyman
Opcje

Dziękuję za odpowiedź, posiadam aktualne oprogramowanie w TV. Mam również uruchomione opcje w telewizorze jak również w dekoderze do przesyłu informacji po HDMI, lecz nic to nie zmienia. Jeśli uruchamiam telewizor i próbuję zmienić kanały po kablu HDMI, to wtedy nie ma żadnej reakcji, jedynie przy wyłączaniu telewizora, dekoder reaguje i wyłącza się razem z telewizorem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lukasz86  Czy próbowałeś ręcznie wpisać model dekodera w TV ?

0 Like
lukasz86
Journeyman
Opcje

Szczerze powiem że nie wiem gdzie to wpisać, mam tylko możliwość wyboru operatora, czyli w moim przypadku jest to Cyfrowy polsat, wybierałem również wszystkich innych dostawców, lecz nic to nie pomogło.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lukasz86  Czy po wybraniu masz informacje, czy dekoder zmienił kanał w górę, czy w dół ?

Jak możesz wstaw zdjęcie ?

0 Like
lukasz86
Journeyman
Opcje

Tak po wybraniu jest możliwość sprawdzenia czy kanał się zmienia, niestety po wybraniu operatora, kanały się nie zmieniają, brak żadnej rekacji na zmianę kanałów u wszystkich operatorów.IMG_20200111_114905[1].jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lukasz86  Kilka razy jest pytanie, czy kanał został, zmieniony musisz kilka razy odpowiadać, że nie i wtedy będzie możliwość wpisania modelu HD5000.

lukasz86
Journeyman
Opcje

Faktycznie, jest możliwość wpisania, wpisywałem model zgodnie ze wskazówkami, ale nic to nie dało, wciąż nie mogę zmienić kanału, próbowałem też wybrać inne modele bez skutku.

0 Like
lukasz86
Journeyman
Opcje

Czy ktoś ma może jakiś pomysł, w czym może tkwić problem?

0 Like