Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Uruchamianie TV bezpośrednio na źródło HDMI - Telewizor SAMSUNG QE65Q74D 65" QLED 4K 120Hz Tizen TV

(Temat utworzony: 18-12-2024 06:49 PM)
435 Wyświetlenia
Members_qJQMA5H
Student
Opcje

Witam.

Jestem świeżym posiadaczem telewizora  Telewizor SAMSUNG QE65Q74D 65" QLED 4K 120Hz Tizen TV Dolby Atmos HDMI 2.1 i mam jeden niezwykle irytujący problem. Czy jest szansa, że TV będzie uruchamiał się bezpośrednio na źródło HDMI? Aktualnie telewizor uruchamia się bezpośrednio na ekran głównym gdzie mamy do wyboru apki oraz właśnie sygnał HDMI. Nie ukrywam jestem przyzwyczajony do poprzedniego Samsunga który uruchamiał się bezpośrednio na źródło HDMI, a opcje Smart uruchamiało się osobno. Mam też w domu starszych użytkowników telewizora i mają oni problem z obsługą tego, ponieważ nie są za bardzo smart w technologie :winking-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wyłączyć opcje autouruchamiania Smart Hub w ustawieniach telewizora.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wyłączyć opcje autouruchamiania Smart Hub w ustawieniach telewizora.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_qJQMA5H  Czy ja dobrze rozumiem że chcesz aby po włączeniu TV uruchamiał się na źródle HDMI?

Jeśli tak to  oficjalnie nie ma takiego ustawienia na stałe wejścia na przykład HDMI. Napisz do mnie na priv  podpowiem jak ustawić.

Members_qJQMA5H
Student
Opcje

Udało się to zrobić dzięki JasiuTV. Nie ukrywam, że trzeba pokopać trochę w ustawieniach ale znalazłem tę opcje i teraz po włączeniu TV mamy obraz bezpośrednio z dekodera, nie ekran startowy Smart Hub