Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja eleven w 43tu8502

(Temat utworzony: 04-07-2020 01:51 PM)
2259 Wyświetlenia
ArniR26
Explorer
Opcje

Dzień dobry!

Niestety w moim tu8502 nie działa aplikacja Eleven Sports: pojawia się na chwilę "uruchamiam..." a potem czarny ekran. Tv ma ledwo 3 dni, model zadebiutował miesiąc temu. Aplikacja była instalowana ponownie, inne aplikacje internetowe działają poprawnie. Jest ona dla mnie ważna.

Nie mogę też zaktualizować firmware, opcja nie jest podświetlona: mam nadzieję że oznacza to że po prostu jest ono aktualne i nie trzeba tego robić? Mam wersję 1115.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArniR26  Zadzwoń, na infolinie tel.22 607 93 33 poproś, o zdalne połączenie sprawdzą, co jest, nie tak z twoim TV zrobią reset Smart Hub ewentualnie całego TV. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArniR26  Czy udało się rozwiązać problem ?

0 Like
ArniR26
Explorer
Opcje

Nie, sposób na restart podany na infolinii nie działa (kazali przytrzymać guzik zasilania w tv a potem w pilocie, nie stało się nic poza tym co dziele się przy zwykłym wciśnięciu) a nie mogli się połączyć zdalnie w niedzielę, muszę spróbować znowu dzisiaj. Na infolinii pięknie gadają i mówią że np wysla linka wwsprawie rozwiązania innej sprawy a  potem cisza.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArniR26  Reset wykonuje się na włączonym TV lub wyłączony wystarczy przytrzymać klawisz power na pilocie przez około 15/20 sec. Jeśli chodzi, o odpowiedzi na niektóre pytania lub problemy czasem wymagają czasu.

ArniR26
Explorer
Opcje

Dzięki, udało się zrestartować, na infolinii mowili o 5 sekundach guzikiem a potem 5 sek na pilocie, a dopiero 20-30.sekund na pilocie zadziałało...

...ale co z tego, od nowa wszystko konfigurowałem, instalowałem a aplikacja Eleven jak nie działała tak nie działa, w przeciwieństwie do innych tv Samsunga w domu i u kolegi. Infolinia zapchana. Wczorajszy wyścig musiałem ogladac na laptopie podłączonym do LCD z 2008 roku.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na stronie eleven jest informacja ,w przypadku problemów proszą, żeby napisać e-maila.

Jak wiadomo, aplikacja eleven nie jest od Samsunga i może musi developer aplikacji dostosować do nowego systemu TIZEN, jaki masz w TV wer 5.5

0 Like
ArniR26
Explorer
Opcje

Napisałem do eleven, ale nawet jeśli to prawda to jest to dziwne że  niesprawna/niedostosowana aplikacja jest możliwa do zainatalowania w zamkniętym, zoptymalizowanym systemie takim jak Tizen. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak jak napisałem, że u mnie działa aplikacja na dwóch TV jak UE43RU7472 i QLED 43Q60RAT oba mają TIZEN 5.0.

Internet mam od T-mobile a DNS ustawiony domyślnie, a nie 8.8.8.8 czy 1.1.1.1

ArniR26
Explorer
Opcje

Szanowny Panie,

Obecnie pracujemy nad rozwiązaniem problemu z aplikacją na systemach Tizen 5.5 oraz 6.0, na starszych Tizenach aplikacja działa prawidłowo. Nie znamy przybliżonego terminu wprowadzenia poprawki.

Pozdrawiamy
Biuro Obsługi Klienta serwisu ELEVEN SPORTS

Czyli Eleven zaniedbało, ale.mimo wszystko nie dopuściłbym do "sklepu" niedziałającej aplikacji, by nie mogli chwalić się na swojej stronie. Gdybym to wiedział to kupiłbym przez inną strone lub przez.tradycyjna tv cyfrowa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Samsung nie ma jeszcze TIZEN 6.0

TIZEN.PNG

0 Like