Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Amplituner Pioneer z Samsung TV

(Temat utworzony: 27-03-2022 09:12 PM)
2221 Wyświetlenia
SirLansALot
Journeyman
Opcje
Hej,

Poraz kolejny mam kłopot z ARC. Po przerwie w dostawie prądu mój Samsung tv nie łączy się z amplitunerem. Wykrywa go, ale kółeczko mieli bez końca, brak dźwięku zwrotnego z tv, inne urządzenia działają. Zazwyczaj robię czary Mary, po 30 razy zmieniam kabel HDMI, wyłączam jedno urządzenie, drugie, oba na raz i coś czasem zatrybi. Resetuje amplituner, i nic. Reset tv czasem pomaga, ale to najsłabsza opcja, ustawianie na nowo wszystkich apek to koszmar. Sprawdzałem pod innym tv i działa. Czy Samsung może wypuścić w końcu łatkę do tego buga? Temat już był poruszany ze 2 lata temu i dalej bez zmian.

0 Like
sonny78
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Tv QE65Q80BAT, amplituner Pioneer VSX-323, brak dźwięku 5.1 po HDMI. Oba spięte ze sobą poprzez HDMI 2.1 (w TV eARC / amplituner ARC). Do TV dodatkowo podłączony dekoder Vectry. Z takich aplikacji jak: Netflix, Prime video, YouTube, itp amplituner odbiera dźwięk wyłącznie w formacie PCM. Z dekodera Vectry wychodzi DD. Po kablu optycznym, zarówno aplikacje, jak i dekoder wypuszszcza przez TV dźwięk w DD do Pioneera. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@sonny78  Tylko że z YouTube jest tylko PCM a z pozostałych powinno DD/DD+.

Jaką masz wersję firmware w TV 1430 czy inną?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q80BATXXH/#downloads

Poza tym mamy sporo tematów związanych z amplitunerami Pioneer że jest problem po HDMI ARC nie tylko z tym co masz tak samo innymi TV.

sonny78
First Poster
Opcje
Moja wersja oprogramowania: T-PTMDEUC-1420.9, BT-S
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@sonny78  To zaktualizuj za pomocą pamięci USB instrukcja znajduje sie w linku podanym wcześniej.

sonny78
First Poster
Opcje
Moja wersja oprogramowania: T-PTMDEUC-1420.9, BT-S
0 Like
sonny78
First Poster
Opcje
Niestety aktualizacja nie pomogła. Być może amplituner jest już zbyt leciwy na obecne technologie?
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@sonny78,

Sprawdź poniższą ścieżkę:

Menu >Ustawienia >Wszystkie ustawienia >Dźwięk >Ustawienia eksperckie>Format wyjściowego dźwięku cyfrowego. Zmieniamy na AUTO.

0 Like
sonny78
First Poster
Opcje
Niestety nie pomogło 😒
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Spróbuj może zmienić ustawienia po stronie amplitunera. Próbowałeś resetować jego ustawienia? Jak wygląda sytuacja z innym telewizorem?

DamLas
First Poster
Opcje
Witam. Mam TV Q80BA i Pioneer VSX-1131 7.2 wszystko razem współgrało Netflix, Hbo, Disney. Dopóki nie zalogowałem się do Prime i włączyłem film. Głos nagle znikł musiałem przełączać na stereo i DD. Ostatnio amplituner zaczął świrować jak wyłączyłem funkcje standby hdmi pass thru. Pomogło włączenie na TV funkcji inteligentnego dźwięku i auto na ampi. Póki co działa.
0 Like