Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Amplituner Pioneer z Samsung TV

(Temat utworzony: 27-03-2022 09:12 PM)
2229 Wyświetlenia
SirLansALot
Journeyman
Opcje
Hej,

Poraz kolejny mam kłopot z ARC. Po przerwie w dostawie prądu mój Samsung tv nie łączy się z amplitunerem. Wykrywa go, ale kółeczko mieli bez końca, brak dźwięku zwrotnego z tv, inne urządzenia działają. Zazwyczaj robię czary Mary, po 30 razy zmieniam kabel HDMI, wyłączam jedno urządzenie, drugie, oba na raz i coś czasem zatrybi. Resetuje amplituner, i nic. Reset tv czasem pomaga, ale to najsłabsza opcja, ustawianie na nowo wszystkich apek to koszmar. Sprawdzałem pod innym tv i działa. Czy Samsung może wypuścić w końcu łatkę do tego buga? Temat już był poruszany ze 2 lata temu i dalej bez zmian.

0 Like
23 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SirLansALot Napisz jaki masz dokładny model TV oraz Amplitunera?

A tu masz kilka tematów związanych z problem działania z ARC.

https://eu.community.samsung.com/t5/forums/searchpage/tab/message?advanced=false&allow_punctuation=f...

Można to szybko rozwiązać podłączając kabel optyczny.

SirLansALot
Journeyman
Opcje
Przejrzałem te tematy i wszystkie sugerują kabel optyczny, ale funkcja anynet+ nie działa na optycznym.

Pioneer vsx-934
Samsung UE49 coś tam, nie pamiętam gdzie sprawdzić. Taki na kurzej stopie.
0 Like
SirLansALot
Journeyman
Opcje
Ue49k5572
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SirLansALot  Ten model już nie dostanie raczej zadniej aktualizacji a funkcja anynet+ nigdy nie działał pod optycznym. Ostania wersja jest 1250.

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE49K5572SUXXH/#downloads

SirLansALot
Journeyman
Opcje
Przepięcie kabla HDMI 5 razy, z 15 razy odłączyłem od prądu, z kablem HDMI, bez kabla, znów z kablem.. i nic. Kolejny restart zasilania i... zadziałało.

Wymiękam..

Czas na zmianę TV.. cokolwiek innego niż Samsung. Choć mam dwa telefony, lodówkę, pralkę, suszarkę, piekarnik i mikrofalówkę to ten TV doprowadza mnie do szału..
0 Like
SirLansALot
Journeyman
Opcje
Dlatego optyczny nie jest opcją dla mnie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SirLansALot  Jak kiedyś miałem TV JU6740 nie potrzebowałem kabla optycznego mimo że mam kino domowe Samsunga ale teraz ma modele z 2019 i niestety muszę podłączyć optyczny i jak myślisz ze to problem jest w sofcie?

SirLansALot
Journeyman
Opcje
Za wcześnie się ucieszyłem, znowu nie łapie choć przez moment nawiązał połączenie bo amplituner reagował na zmianę głośności z pilota tv.

Sam tv jest mega powolny, optymalizacja systemu jest żadna.. czy to soft? Raczej tak, zwłaszcza że reset wszystkiego zazwyczaj rozwiązuje problem. Wzbraniam się przed tym krokiem tylko dlatego, że nie znoszę konfiguracji wszystkich apek. Max, Netflix, prime, spoti, YT, raku itd
0 Like
SirLansALot
Journeyman
Opcje
Aktualizacja:

Ponowny reset prądu na obu urządzeniach, znów załapał sterowanie dźwięku pilotem tv, dźwięk przez amplituner (ale tu problemu nie było, bo to nie arc). Netflix bez dźwięku. Reset kolejny z prądu. Tym razem odpalił wszystkie urządzenia: tv, dekoder, dźwięki z Netflix też są. Przyznam, że nie rozumiem nic już
0 Like