Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poświata na ekranie

(Temat utworzony: 27-12-2017 04:56 PM)
9925 Wyświetlenia
EdgellessTitan
Explorer
Opcje

Witam,czy ktos ma taki efekt mocno podswietlonych miejsc na ekranie TV?Mam TV UE55JU6800 Nanocrystal.Kolory sa ladne ale czern to tragedia.Wystepuja poswiaty najgorsza w prawym gornym rogu.Strasznie mnie to wkurza.kKontaktowalem sie z Samsungiem i twierdza ze to normalne.

0 Like
27 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Normalność to kwestia względna. Spróbuj wykonać zdjęcia i pokaż.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
EdgellessTitan
Explorer
Opcje

To jest fragment ekranu bo na calym nie bardzo widacTo jest fragment ekranu bo na calym nie bardzo widac

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A możesz pokazać cały ekran?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje

U mnie też jest poświata ogólnie w nocy to widać na całym ekranie ale najbardziej jasny punkt mam w prawym dolnym rogu i jak oglądam film w panoramie to faktycznie kłuje to w oczy. No niestety jakośc matryc nie jest najlepsza i my jako użytkownicy TV mam w tych czasach trochę przesrane. Oba najpopularniejsze rodzaje matryc czyli MVA lub IPS mają swoje wady i zalety. Można poczytać w googlach o co chodzi. Zostaje tylko OLED żeby cieszyć się głęboką czernią tylko niestety drogie to i nie każdego stać, szczególnie w Polsce - kraju absurdu zarobkowego.

EdgellessTitan
Explorer
Opcje

U mnie mocno swieci w prawym gornym.Pytanie czemu nikt o tym nie mowi sprzedajac tv za prawie 5000zl.Wiem jedno napewno nic wiecej samsunga

0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje

No tak w twoim przypadku masz matryce ADS (jakaś forma IPS) czyli masz dość dobre kąty widzenia, ładne barwy ale czerni nigdy nie będziesz miał w tym rodzaju matrycy. Dodatkowo czasy reakcji też nie najlepsze przez co obraz może troche smużyć. Wiem co mówię bo mam od niedawna monitor IPS i po przesiadce ze starego ale bardzo dobrego z matrycą MVA nie mogłem ustawić jakiejkolwiek czerni. Musiałem sporo się napocić żeby czarny był przynajmniej w odcieniu ciemno szarym.

Tak masz rację, że firmy nas użytkowników robią w balona i nie mówią wszystkiego. Najbardziej nie mówią jaką telewizor ma matrycę a to jest podstawa bo każdy z nas musi wybrać między kątami widzenia i barwami a np lepszą czernią.

Poniżej zamieszczam stronkę tak na przyszłość dla kupujących żeby sobie poczytali jaką matrycę ma ich wymarzony sprzęt za kupe siana który i tak nigdy nie będzie idealny :smiling-face:

Tutaj na przykładzie Twojego TV   https://www.displayspecifications.com/en/model/9db6434

0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje

A i dodam jeszcze że nie tylko telewizory samsunga takie są. Niestety takie świecidełka na matrycach znajdziesz u każdego producenta. Nie to, że bronię tutaj samsunga bo sam mam problem ze swoim telewizorem i wiem jak coś potrafi być denerwujące że nie działa lub nie jest takie jakbyśmy chcieli ale cóż taka technolgia teraz na topie.

0 Like
EdgellessTitan
Explorer
Opcje

Teraz wszystko robia na ilosc nie na jakosc.Szkoda szczepic nerwy.Zeby nie te poswiaty tv bylby spoko.Dodam jeszcze ze pilot to zenada.

0 Like
EdgellessTitan
Explorer
Opcje

Jeszcze sue zapytam w telefonie sgs6 byla funkcja ze budzik wlanczal na tv info o pogodzie , zegar itp.S7 ma cos takiego?

0 Like