Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podlaczenie TV Samsung QN91BA 75" + dekoder Inea adb + amplituner HK AVR 255

(Temat utworzony: 24-08-2023 12:36 PM)
1293 Wyświetlenia
biaggi0303
Explorer
Opcje
Witam,

potrzebuje pomocy w podlaczeniu zestawu jak z tytulu.
Zdjecia pomocnicze w zal.
Jak to ogarnac?

Prosze o lopatologiczny instruktaz gdzie jaki kabel i co pozmieniac w ustawieniach :winking-face:

Z gory dziekuje!

image

image

image

image

0 Like
4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@biaggi0303  A jaki masz problem z podłączeniem obu tych urządzeń do TV? TV i ampituner podłączasz kablem HDMI do HDMI e/ARC a dekoder do TV w dowolnego port HDMI lub do amplitunera. Jak nie uzyskasz dźwięku po HDMI to jeszcze trzeba podłączyć kabel optyczny. Sterowaniem dekodera czy apmlitunera może być niemożliwe za pomocą pilota od TV i nic z tym nie zrobisz.

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Nic innego nie wymyślisz, TV od Samsunga mają tylko jedno złącze eARC i nie będzie działać sterowanie dekoderem albo nie będzie działać idealnie, mam podobnie, TV QE65Q80 saundbar Q930B i dekoder od T-Mobile, o ile TV i soundbar działają idealnie o tyle dekoder już nie do końca współpracuje, działa zmiana kanałów i w zasadzie to tyle. Możesz próbować ustawień pilota uniwersalnego o ile dekoder nie łączy się z pilotem po BT
0 Like
biaggi0303
Explorer
Opcje
Panowie dzieki za Wasze wpisy.
Udalo sie polaczyc.
1.TV przez hdmi do dekodera
2. Optyk od TV do dekodera
3. Optyk z dekodera do amplitunera.

Kwestia podlaczenia amplitunera jako zrodlo dzwieku rozwiazana, ale pojawil sie kolejny problem...

Subwoofer samoczynnie przechodzi w stan standby, zeby po chwili sie wybudzic i grac jak nalezy.
Temat dotyczy zarowno sygnalu z dekodera jak i samego TV (np youtube).

Czy to kwestia jakis ustawien w TV, amplitunerze?
Nie wiem juz gdzie szukac przyczyny...

Co ciekawe na youtube sub deaktywuje sie na tej samej piosence w tym samym momencie, wiec cos ze zrodlem dzwieku i ustawieniach musi byc chyba...
Robilem reset ampli do ustawien fabrycznych i dalej to samo...

Ktos sie z tym spotkal?
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@biaggi0303 , Nie wiem, czy to ma wpływ, ale wyłącz Anynet na próbę

Ustawienia--> Wszystkie ustawienia--> Połączenie-->Menedżer urządzeń--> zewnętrznych Anynet+ (HDMI-CEC).

0 Like