31-05-2021 10:36 PM
Cześć,
od wczoraj (30 maj) nie mam połączenia do wi-fi. Wchodząc w ustawienia sieci i wybierając "Połączenie bezprzewodowe" mam do wyboru dwie opcje: "Użyj WPS" oraz "Dodawanie Sieci". Do tej pory pokazywała mi się bezpośrednio lista dostępnych sieci, do których mogłem się połączyć.
Co sie stało? Nie aktualizowałem systemu. Mam sieci dostępne. Dlaczego nie mam wcześniejszej opcji wyboru sieci?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
01-06-2021 09:26 AM
@Maciej_Skrzynka, przed zaproponowanym resetem, jeśli jeszcze nie zrobiłeś, spróbuj tego:
1. Wyłącz TV pilotem i odłącz od gniazda zasilania na 1 minutę.
2. Po tym czasie podłącz TV i sprawdź, czy normalnie wyszuka Ci sieci WiFi w pobliżu. Jeśli nie, przejdź: Ustawienia - Ogólne - Sieć - Resetuj sieć i zresetuj ustawienia sieciowe.
Przy takich symptomach, jak u Ciebie to często pomaga.
31-05-2021 10:41 PM
31-05-2021 11:26 PM — edytowano 31-05-2021 11:29 PM
01-06-2021 09:26 AM
@Maciej_Skrzynka, przed zaproponowanym resetem, jeśli jeszcze nie zrobiłeś, spróbuj tego:
1. Wyłącz TV pilotem i odłącz od gniazda zasilania na 1 minutę.
2. Po tym czasie podłącz TV i sprawdź, czy normalnie wyszuka Ci sieci WiFi w pobliżu. Jeśli nie, przejdź: Ustawienia - Ogólne - Sieć - Resetuj sieć i zresetuj ustawienia sieciowe.
Przy takich symptomach, jak u Ciebie to często pomaga.
01-06-2021 10:47 PM
@OleksiiA dzięki za wskazówkę. Twoja porada pomogła wyłączyłem TV pilotem, odłączyłem od prądu i po około minucie włączyłem. Od raz połączyło z siecią. Bardzo dziękuję!
@ALIENX21 również dziękuję za wskazówkę. Ostatecznie nie robiłem resetu, bo info od OleksiiA pomogło.
@OleksiiA czy wiesz może, z jak mógł powstać taki problem? Co mogło być przyczyną?
Dzięki!
02-06-2021 07:19 AM
@Maciej_Skrzynka, nie dowiemy się chyba nigdy. Przyczyny mogą być różne, na przykład przy włączeniu TV niepoprawnie uruchomił się system operacyjny i pojawił się jakiś błąd. Analogia z Windowsem — włączasz komputer i, załóżmy, nie działa Ci klawiatura, bo nie zatrybił sterownik, więc robisz restart i wszystko gra. Tu tak samo zrobiliśmy.
Pamiętaj też na przyszłość o tym resecie ustawień sieci, który podałem, często pomaga. Taka ciekawostka, ogólny reset telewizora w ustawieniach, o którym wspomniał @ALIENX21 tak naprawdę nie zeruje konfiguracji sieciowych, więc też rzadziej pomaga w przypadku problemów z siecią (nie mówię, że nigdy, bo jeden albo dwa przypadki, kiedy pomogło spotkałem).
23-08-2023 09:23 PM
24-08-2023 12:11 AM
@FilipZ_ A jaki masz dokładny model TV? Czy po kablu nie masz możliwości podłączenia?
Odradzam wyrzucania TV przez okno/balkon bo może to ciebie drogo kosztować.
24-08-2023 12:45 AM
24-08-2023 11:20 AM
@FilipZ_, skontaktuj się ze wsparciem technicznym Samsung, powinni podpowiedzieć coś więcej: https://www.samsung.com/pl/support/contact/