Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55JS8500 ekran

(Temat utworzony: 25-08-2018 11:09 AM)
1223 Wyświetlenia
domelardo
First Poster
Opcje

Dzień dobry. 

Telewizor UE55JS8500LXXH. Cena 7500 zł. 

Pół roku po gwarancji ekran wyglada jak na zdjęciu. 

Ciemny pas na całej szerokości ekranu. Dodatkowo przy bocznych krawędziach rozlewajace się czarne plamy, coraz większe w miarę upływu czasu od właczenia tv. Gorace krawędzie tv w miejscu plam.

Support na stronie mówi “skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym serwisem bo telewizor jest po gwarancji”. Najbliższy autoryzowany serwis (35km od telewizora) mówi że nie przyjedzie bo nie ma czasu.

Pomijajac fakt, że telewizor tej klasy powinien działać dłużej niż 2,5 roku, to poziom “wsparcia technicznego” jest żenujacy. 

Czy ktoś jest w stanie chociaż zdiagnozować problem? 

Z góry dziękuję.139476F2-BB95-407A-828A-0ED296BD1BB6.jpeg

Krawedz po wlaczeniu tvKrawedz po wlaczeniu tv

Całość po właczeniu tvCałość po właczeniu tv

Plamy po 15 minPlamy po 15 min

Plamy po 15 minPlamy po 15 min

0 Like
6 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @domelardo

Przekazałem Twoje pytanie Ekspertom.

Jak tylko będą dostępni udzielą odpowiedzi w tym temacie.

@StaszekM @GrzegorzC Co myślicie?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Ekspertem nie jestem, ale zastanawiają mnie dwie kwestie.

Czy problem wystąpił z dnia na dzień? Raczej nie, a przynajmniej nie w takiej skali, czyżbym się mylił?

I kolejna.

Ponieważ prześwietlenia są prawie swoimi lustrzanymi odbiciami, matryca jest zakrzywiona a telewizor zamontowany jest na wieszaku, to nasuwa się pytanie.

Czy wieszak to oryginał, czy coś uniwersalnego? Oraz czy instalacja przebiegła prawidłowo? Czy przypadkiem jej złe wykonanie nie spowodowało naprężeń w konstrukcji tv i uciśnięcia matrycy na jej krawędziach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Sener155
First Poster
Opcje
Witam, podczas korzystania z tv oraz konsoli ps5 ekran w pewnym momencie przestał reagować oraz zaczął się "rozlewać". Poniżej ssy. Dodam, że jak resetuje tv to chwilę działa normalnie tzn reaguje na pilot, ale widać takie lekkie paski jakby pixele i dochodzi do rozlewnia sie ekranu a następnie telewizor w kółko się włącza i wyłącza i widać napis tizen

image

image

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sener155  Pozostaje Ci kontakt z firmą Samsung przez e-mail

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Mam nadzieje że nikt nie uderzył w matrycę lub zalał podczas czyszczenia?

Sener155
First Poster
Opcje
Dobrze, skontaktuje się. Nikt nie uderzył oraz nie zalał matrycy
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sener155 Daj znać jakie informacje otrzymasz?

0 Like