14-03-2019 02:36 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:11 AM przez RadekK
Wtam jestem posiadaczem telewizora samsung Q7 z 2018 roku i z każdego aspektu jestem zadowolony ale nurtuje mnie pytanie jak ten telewizor mogę nazwać smart tv skoro nie ma funkcji głosowej obsługi w języku polskim. Drogi samsungu w starszych telewizorach była ta opcja się nie rozumiem dlaczego nie ma jej w tych nowych. Jaki problem jest wgrać tą opcję że starych telewizorów do nowych. Poza tym telewizor jest świetny, ale pisanie i wyszukiwanie w przeglądarce internetowej za pomocą strzałek to parodia. Kiedy w końcu wprowadzić język polski, jak długo będziemy musieli czekać. Według mnie to jest delikatnie mówiąc niewybaczalny brak szczególnie w tak nowych telewizorach.
Pozdrawiam
14-03-2019 04:21 PM
@kruczek011 co do interakcji głosowej, to gdybyś przejrzał forum lub użył wyszukiwarki, znalazł byś kilkanaście wątków na ten temat. I z nich dowiedziałbyś się, że interakcja w języku polskim została cofnięta. Obawiam się, ale to tylko moje domysły, że była tak "często" wykorzystywana w naszym języku, że najzwyczajniej producent stwierdził, ze nie ma sensu jej utrzymywać.
Co do obsługi przeglądarki, to w celu ułatwienia jej obsługi wystarczy dokupić klawiaturę bezprzewodową z touchpadem. Sam używam, świetna sprawa.
15-07-2020 09:51 PM
Witam, kupiłem taki telewizor po namowie pracownika skleopu ktory powiedzial ze wybieranie głosowe jest tylko trzeba uaktualnic oprogramowanie. bzdura wprowadzil w bład zeby wyprzedac telewizory! A Pan szewcu widze że ze samsunga jest i probuje załagodzic sytuacje. prosze sie wziac do roboty i napisac program do telewizora a nie błaznowac. teraz zaluje ze kupilem ten telewizor !
15-07-2020 10:35 PM
W takiej sytuacji, pierwsze co należy zrobić, to skierować się ponownie do sklepu i wyjaśnić ze sprzedawcą/sklepem dlaczego wprowadza w błąd. Są na takie sytuacje odpowiednie przepisy prawne.
Nie rozumiem wylewania żali na forum producenta, gdzie ten podaje specyfikacje urządzeń do publicznej wiadomości i informuje o dostępnych/niedpostępnych funkcjach.
A teraz nieświadomy Klient żąda żeby mu "napisać program" 🙂 Bierz się @Szewcu72 do roboty i pisz natychmiast program dla @Damian87! Się uparł i weź mu daj!
15-07-2020 11:25 PM — edytowano 15-07-2020 11:26 PM
@Damian87 "złota łopata", za odkop roku w kwestii tematu.
Muszę Cię zasmucić, nie pracuję w Samsungu.
Co do kolejnego zagadnienia, wybacz, niestety nie pobiegnę pisać oprogramowania dla indolenta niepotrafiącego zakupić samodzielnie sprzętu.
Życie bywa okrutne, dla niektórych
16-07-2020 08:11 AM
Tak tak szanowny Panie minął rok a samsung nadal nie rozwiązał problemu języka polskiego! A Pan pewnie nadal w średniowieczu z klawiatura na kolanach ... taka potężna firma żal ...
16-07-2020 08:16 AM
@Damian87 Szkoda, że nie napisałeś, jaki masz model TV ?
16-07-2020 08:24 AM
ue55mu6102
16-07-2020 08:42 AM
@Damian87 Jest, to model z 2017 więc wsparcie zostało zakończone 2019 roku.
16-07-2020 08:51 AM
Co za świat.. dwa lata telewizor i na śmietnik się nadaje. Rządza pieniądza celowe postarzanie produktu