Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obsługa języka polskiego w wyszukiwaniu głosowym

(Temat utworzony: 14-03-2019 02:36 PM)
12892 Wyświetlenia
kruczek011
Student
Opcje

Wtam jestem posiadaczem telewizora samsung Q7 z 2018 roku i z każdego aspektu jestem zadowolony ale nurtuje mnie pytanie jak ten telewizor mogę nazwać smart tv skoro nie ma funkcji głosowej obsługi w języku polskim. Drogi samsungu w starszych telewizorach była ta opcja się nie rozumiem dlaczego nie ma jej w tych nowych. Jaki problem jest wgrać tą opcję że starych telewizorów do nowych. Poza tym telewizor jest świetny, ale pisanie i wyszukiwanie w przeglądarce internetowej za pomocą strzałek to parodia. Kiedy w końcu wprowadzić język polski, jak długo będziemy musieli czekać. Według mnie to jest delikatnie mówiąc niewybaczalny brak szczególnie w tak nowych telewizorach.

Pozdrawiam

14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kruczek011 co do interakcji głosowej, to gdybyś przejrzał forum lub użył wyszukiwarki, znalazł byś kilkanaście wątków na ten temat. I z nich dowiedziałbyś się, że interakcja w języku polskim została cofnięta. Obawiam się, ale to tylko moje domysły, że była tak "często" wykorzystywana w naszym języku, że najzwyczajniej producent stwierdził, ze nie ma sensu jej utrzymywać.

Co do obsługi przeglądarki, to w celu ułatwienia jej obsługi wystarczy dokupić klawiaturę bezprzewodową z touchpadem. Sam używam, świetna sprawa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Damian87
Journeyman
Opcje

Witam, kupiłem taki telewizor po namowie pracownika skleopu ktory powiedzial ze wybieranie głosowe jest tylko trzeba uaktualnic oprogramowanie. bzdura wprowadzil w bład zeby wyprzedac telewizory! A Pan szewcu widze że ze samsunga jest i probuje załagodzic sytuacje. prosze sie wziac do roboty i napisac program do telewizora a nie błaznowac. teraz zaluje ze kupilem ten telewizor !

pyoter
Navigator
Opcje

W takiej sytuacji, pierwsze co należy zrobić, to skierować się ponownie do sklepu i wyjaśnić ze sprzedawcą/sklepem dlaczego wprowadza w błąd. Są na takie sytuacje odpowiednie przepisy prawne.

Nie rozumiem wylewania żali na forum producenta, gdzie ten podaje specyfikacje urządzeń do publicznej wiadomości i informuje o dostępnych/niedpostępnych funkcjach.

A teraz nieświadomy Klient żąda żeby mu "napisać program" 🙂 Bierz się @Szewcu72 do roboty i pisz natychmiast program dla @Damian87! Się uparł i weź mu daj!

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Damian87 "złota łopata", za odkop roku w kwestii tematu.

Muszę Cię zasmucić, nie pracuję w Samsungu.

Co do kolejnego zagadnienia, wybacz, niestety nie pobiegnę pisać oprogramowania dla indolenta niepotrafiącego zakupić samodzielnie sprzętu.

Życie bywa okrutne, dla niektórych :face-with-tears-of-joy: :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Damian87
Journeyman
Opcje

Tak tak szanowny Panie minął rok a samsung nadal nie rozwiązał problemu języka polskiego! A Pan pewnie nadal w średniowieczu z klawiatura na kolanach ... taka potężna firma żal ...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Damian87  Szkoda, że nie napisałeś, jaki masz model TV ?

0 Like
Damian87
Journeyman
Opcje

ue55mu6102

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Damian87  Jest, to model z 2017 więc wsparcie zostało zakończone 2019 roku. 

0 Like
Damian87
Journeyman
Opcje

Co za świat.. dwa lata telewizor i na śmietnik się nadaje. Rządza pieniądza celowe postarzanie produktu

0 Like