Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wyszukiwanie głosowe w YouTube na TV Samsung - brak języka polskiego

(Temat utworzony: 14-09-2024 05:23 PM)
1386 Wyświetlenia
Mik555
Apprentice
Opcje
Witam zauważyłem ostatnio, że nie działa mi wyszukiwanie głosowe w w języku polskim w aplikacji YouTube na telewizorze Samsung q70b. Wcześniej Trzeba było nacisnąć i przytrzymać przycisk "ok" w okienku wyszukiwania YouTube , wypowiedzieć frazę a wyniki wyszukiwania ukazywały się w języku polskim. Teraz po naciśnięciu przycisku OK nic się nie dzieje, jest polecenie aby wcisnąć przycisk mikrofonu i tutaj włącza się już bixby i wyniki wyszukiwania są po angielsku a nie po polsku. Czy to wynika z jakiejś aktualizacji, czy u was też występuje podobny problem? Próbowałem różnych możliwych ustawień w telewizorze i nic nie pomaga, wyłączenie bixby powoduje że w ogóle nie działa wyszukiwanie głosowe..
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Mik555
Apprentice
Opcje
OK uporałem się z problemem, zresetowałem aplikację przeinstalowałem ją, opuściłem bixby, zresetowałem pilota i nagle zaczęło działać..

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Mik555
Apprentice
Opcje
Wcześniej właśnie tak to działało jak w tym komentarzu z podanego linku - czyli dłuższe przytrzymanie przycisku ok powodowało że mogłem wyszukiwać głosowo na YouTube w języku polskim. W tej chwili długie czy to krótkie przytrzymanie przycisku powoduje jedynie wyświetlenie polecenia aby przytrzymać przycisk z mikrofonem. A ten powoduje włączanie bixby. Tym samym nie ma możliwości wyszukiwania głosowego w języku polskim. Jak to wygląda w tym momencie u innych posiadaczy telewizorów Samsung? Czy u was także występuje ten problem i czy jest jakieś rozwiązanie?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mik555  Na początek spróbuj zresetować aplikacje YT. U mnie na starszym modelu z 2019 roku wystarczy najechać na mikrofon w aplikacji YT nacisnąć OK i  przycisnąć mikrofon na pilocie. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mik555, Na moim S90C nic się nie zmieniło w kwestii wyszukiwania głosowego na YouTube. Na pilocie korzystam jedynie z przycisku OK. Dokładnie robię to tak:

1. Uruchamiam YouTube
2. Najeżdżam wskaźnikiem na ikonę mikrofonu
3. Przytrzymuję fizyczny przycisk OK na pilocie i rozpoczynam wymowę wyszukiwanej frazy po pojawieniu się napisu Mów teraz... w polu wyszukiwania.

20240916_151830.jpg20240916_151833.jpg

Mik555
Apprentice
Opcje
No właśnie wcześniej u mnie tak to działało.. A teraz po najechaniu na ikonkę mikrofonu i przytrzymaniu przycisku okej mam komunikat aby wcisnąć i przytrzymać przycisk mikrofonu. Gdy to robię od razu w dolnym lewym rogu pojawia mi się ikonka bixby I zamiast wyszukiwać polskie frazy, to co mówię przerabia na jakieś angielskie bezsensowne dyrdymały. Resetowałem aplikację odinstalowywałem instalowałem ponownie i cały czas mam to samo. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł co z tym zrobić?
Wersją aplikacji: web_20240911_15_RC00
0 Like
Mik555
Apprentice
Opcje
Wklejam zdjęcia1726503772342_1726503772333_0.jpg1726503792146_1726503792142_0.jpg1726503807454_1726503807450_0.jpg
0 Like
Rozwiązanie
Mik555
Apprentice
Opcje
OK uporałem się z problemem, zresetowałem aplikację przeinstalowałem ją, opuściłem bixby, zresetowałem pilota i nagle zaczęło działać..