Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[RECENZJA] Keyboard Cover dla Samsung Galaxy Tab S5e

(Temat utworzony: 13-07-2019 03:50 PM)
4926 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung przygotował dla tabletu Galaxy Tab S5e dedykowaną klawiaturę o nazwie Keyboard Cover, która przy okazji pełni rolę etui ochronnego. Magnesowa obudowa "przykleja" się do tylnej części naszego tabletu. Po zamocowaniu etui dzieli nas już tylko krok od podłączenia klawiatury do tabletu.

P1011811.JPG

Na jednej z krawędzi tabletu znajdują się piny, które służą właśnie do wpięcia klawiatury. Wystarczy "złamać" etui pod tabaletem, aby wpiąć go do klawiatury. Złącze jest również magnesowe, dzięki czemu unikniemy przypadkowych wypięć.

P1011812.JPG

Po podłączeniu klawiatury do etui automatycznie włączy się tryb Samsung DeX, o którym dokładnie napisał @kamil40013 w tym wątku. Użytkownik może zdecydować czy tryb ten ma się automatycznie włączać po podłączeniu klawiatury.

P1011810.JPG

Początkowo miałem problem z wpisywaniem polskich znaków, ale po chwili wszystko wróciło do normy. Do pisania na tak małej klawiaturze trzeba się przyzwyczaić. W szczególności trzeba wyrobić odruch przy wpisywaniu polskich znaków ponieważ w miejscu klawisza alt znajduje się klawisz Lang. Kciuk musi nieco dalej powędrować, aby wcisnąć odpowiedni przycisk.

P1011828.JPG

Skok klawiszy jest odpowiedni co zwiększa przyjemność korzystania z akcesorium. Klawiatura jest porządnie wykonana i sprawia wrażenie wytrzymałej. Jedynym minusem jest wspomniany wcześniej klawisz Lang. Jeżeli zamierzacie pracować w nocy to niestety klawisze nie są podświetlane.

P1011826.JPG

Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości to pytajcie. Postaram się na nie odpowiedzieć. Na koniec wrzucam dwa zdjęcia z zamkniętym etui.

P1011815.JPGP1011816.JPG

33 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24, Czy u Ciebie po zamknięciu etui tablet się wygasza i blokuje ? U mnie występuje brak jakiejkolwiek reakcji na otwarcie/zamknięcie etui.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, kupiłeś klawiaturę? Tablet nie wygasza się po zamknięciu etui. Trzeba to zrobić wcześniej klawiszem zasilania.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24, Tak :smiling-face-with-sunglasses: Dzisiaj do mnie dojechała i pierwsze co zauważyłem, to brak wspomnianego wygaszania. Myślałem, że u mnie coś jest nie tak.

20190903_165047.jpg

Jeżeli chodzi o samo pisanie, to dopiero się do niej przyzwyczajam. Na razie zdarza mi się nie trafiać w klawisze i przpadkowo dotknąć ekranu podczas pisania. Brakuje mi też gładzika (przyzwyczajenie z laptopów).

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, gratuluję! Korzystam z klawiatury od dłuższego czasu i sprawdza się świetnie. Na początku potrzeba trochę czasu żeby przyzwyczaić się do klawiatury, ale potem pisanie staje się bardzo przyjemne. Ubolewam nad umiejscowieniem klawisza Lang, ale w nowej klawiaturze dla Tab S6 klawisz ten jest dokładnie w tym samym miejscu.

0 Like
Zbigg
First Poster
Opcje

Niestety techniczne rozwiązanie podziału klapy na dwa oddzielne elementy dało słaby efekt. Tzw magnesy nie trzymają i obudowa się "odkleja" - ekran opada i... tadam... Chyba nie o to chodziło. Wcześniejszy Tab S3 mogłem używać nawet w podróży na kolanie i było stabilnie - teraz mogę o tym sobie tylko pomarzyć.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zbigg, magnes jest na tyle silny, że nigdy nie zdarzyło mi się żeby tylna część obudowy "odkleiła" się od urządzenia. Co prawda używam tabletu z reguły w komfortowych warunkach czyli przy biurku. Czy możesz napisać w jakich okolicznościach zdarza się opisywany przez Ciebie problem?

0 Like
Zbigg
First Poster
Opcje

I rozjazd... na biurku.I rozjazd... na biurku.

Użytkowanie przed przyjazdem...Użytkowanie przed przyjazdem...

0 Like
Zbigg
First Poster
Opcje

Dwa zdjęcia obrazujące zjawisko podczas użytkowania klawiatury do S6. Jestem zawiedziony tym zakupem. Bo sporo podróżuję pociągami.. I tam dotychczas używałem swojego S3. I nie przeszkadzało mu że nie było stolika. 

Teraz mogę o pracy w pociągu zapomnieć. Bo to coś "a la podpórka" nie dość że nie zapewnia stabilności, to jeszcze składa się w najmniej spodziewanym momencie. 

0 Like
Zbigg
First Poster
Opcje
P.S.
Pod zdjęciem powinno być "rozjazdem"
0 Like