Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ONE UI 7 dla TAB S10 Ultra - informacje o baterii

(Temat utworzony: 26-04-2025 03:24 PM)
202 Wyświetlenia
Eminem_
Pioneer
Opcje
Cześć
Zaktualizowałem dzisiaj swój tablet do najnowszej wersji ONE UI 7 (czekam teraz na S23U)
To co napiszę, to błahostka, ale mega się cieszę, że Samsung w końcu wprowadził jedną informację, która u konkurencji jest wręcz domeną - więcej informacji na temat baterii: kondycja, ilość cykli ładowania, data produkcji jak i pierwszego użycia
Od zawsze brakowało mi tej "funkcjonalności" w telefonach/tabletach z Androidem. Niby pierdoła, ale przy ewentualnej sprzedaży, możesz kupującemu pokazać faktyczny stan baterii, a samemu dowiedzieć się, w jakiej kondycji jest bateria i kiedy wymienić w razie potrzeby
Brak tej informacji zawsze był problemem, bo nie było się pewnym, czy bateria jest już w kiepskim stanie i należy ją wymienić, czy jakieś ustawienia lub aplikacje nadmiernie drenują baterię

Z reguły staram się nie rozładować baterii do 0% (kilka razy się zdarzyło), a kondycja baterii wciąż na poziomie 100% przy 121 cyklach ładowania

image

7 Odpowiedzi
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Ahhh jestem mega ciekaw kondycji mojej baterii w s23 ultra który w rok czasu trzyma połowę krócej na baterii os czasu wyjecia go z pudełka 😅😅
0 Like
Grz3siek
Pathfinder
Opcje
Tymczasem s24u: a co to za funkcja?
Eminem_
Pioneer
Opcje
ONE UI 7 przyszło szybciej niż się spodziewałem - właśnie zaktualizowałem swoją S23U, ale nie ma informacji odnośnie baterii, jak w przypadku tableta
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
A no nie ma bo przeciętny USER by się zdziwil ze kondycję pokazuje mu bardzo dobra (bo ten algorytm to nic innego jak zliczanie cykli ładowania) a czas działania spadł o połowę... Po prostu oficjalnie by się przyznali ze oprogramowanie pogarsza czas pracy na baterii
0 Like
Eminem_
Pioneer
Opcje
Czyli co, nie dodali takich informacji, bo oprogramowanie jest zbyt prądożerne i zdecydowali, się nie dodawać tego do serii S23?
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
S24 chyba też jej nie ma. Nawet bym nie powiedział że samo oprogramowanie jest prądożerne ale obstawiał bym ze bateria jest sztucznie osłabiana w jakiś sposób. Jeden producent już tak robił. Niestety ale mocno to widać...

Z aparatami jest podobnie... na androidzie 12 robil takie ładne zdjęcia w zoomie 100x a teraz ten zoom jest bezużyteczny...
0 Like
Ngdkure
Journeyman
Opcje
Jestem bardzo ciekawy, czy w Galaxy s24 po aktualizacji pojawiła się opcja "stan baterii" jak w S25 czy Iphonie?
0 Like