Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uważajcie! Pęka szyba zewnętrzna w piekarniku Samsung NV75N7647RS

(Temat utworzony: 29-01-2023 08:38 AM)
569 Wyświetlenia
Michał007
Apprentice
Opcje

Witam

Jestem już kolejnym użytkownikiem u którego pękła szyba zewnętrzna w piekarniku Samsung NV75N7647RS. Pękła sama podczas zamykania.

Serwis nie poczuwa się do naprawy gwaranacyjnej. Uważajcie na tą firmę bo może uszkodzić oczy małych dzieci.

22.jpg

107 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@darusiapiwonia  świetnie   dzięki za informacje 😃👍

Tomek1278
Apprentice
Opcje

No to i ja dołożę swoje 3 grosze, u mnie pękła szyba SAMOISTNIE. Zgłosiłem sprawę głównemu serwisowi w Anglii mimo że sprawa jest w Polsce, główny serwis okazał się przyjemny i kompetentny bo proszę państwa tylko w Polsce wciska się klientowi że jest jego wina jak rzeczywistość mówi co innego. Jeżeli nie poczuje, się Samsung do odpowiedzialności wezwę rzeczoznawcę. Jeżeli będzie trzeba napisze do, danego dyrektora generalnego Samsunga po koreańsku, drogi dochodzenia swojego znam doskonale więc mi to nie straszne. Produkt w określonych warunkach jest niebezpieczny, najprawdopodobniej szyba jest źle zahartowana a polaczki z Samsunga próbują wciskać kit licząc na marne premie. To tak od, siebie na koniec. 

0 Like
darusiapiwonia
Explorer
Opcje

Powiem Ci, że odkąd mi wymienili całe drzwi - przynajmniej u mnie tak wymienili - to już nic nie pęka. Piekę itp i wszystko jest w porządku. Jak dla mnie wadliwa partia poszła razem z piekarnikiem i tyle. 

ManxVR
Explorer
Opcje

Gratuluję, jedyne słuszne podejście.

Niestety z osobistego doświadczenia wynika, iż polscy przedstawiciele zagranicznych korporacji starając się wykazać przed szefami wynikami przyjmują postawę kontra klient, zamiast go wesprzeć w potrzebie.  Taki bardziej wschodni model obsługi. W wielu przypadkach im się udaje, bowiem niewielu ostatecznie pójdzie do sądu np. z szybą za 400 PLN. Zysk mają pozorny, bo niezadowolony klient zwykle o swej przygodzie opowie ok 25 osobom i pójdzie do konkurencji, której u nas dostatek. Zadowolony opowie średnio tylko 5 innym.

Tomek1278
Apprentice
Opcje

No i się byli panowie z serwisu samsunga, wymienili całe drzwi, stwierdzili ze to częsta przypadłość tych piekarników, ostatnio jeden starszy pan nawet zawału dostał jak mu szyba eksplodowała. Nie mamy jluz z żoną już zaufania do ich piekarników, więc jeśli się uda w miarę dobrze sprzedac to wymienimy na inną markę ale tym razem z 5 letnia przedłużona gwarancją. Tip na koniec historii, ma wszelki wypadek swoją reklamację zgłosiłem głównemu serwisowi Samsunga w Londynie, w razie komplikacji swobodnie mogłem się z nimi kontaktować. Nie wiem czy to pomogło ale na pewno nie zaszkodziło bo prosili o numer sprawy. 

0 Like
sylwias1234
First Poster
Opcje
Moja właśnie przed chwilą strzeliła. Warto reklamować?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sylwias1234  Dzień dobry 

Oczywiście że warto spróbować,  jest jeszcze na gwarancji?

Podeślę Pani zdjęcia?

0 Like
darusiapiwonia
Explorer
Opcje

Pewnie, reklamuj! 

0 Like
Ewelinczi
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem samoistnie pękła, szyba dolna 🙈20240109_201122_1000037729_1704827483.jpg
0 Like
darusiapiwonia
Explorer
Opcje

Zareklamuj. Odrzuca wstępnie reklamację. Odwołaj się. Mi po odwołaniu wysłali serwisanta i od ręki wymienił.