Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uważajcie! Pęka szyba zewnętrzna w piekarniku Samsung NV75N7647RS

(Temat utworzony: 14-04-2020 06:36 PM)
14349 Wyświetlenia
Michał007
Apprentice
Opcje

Witam

Jestem już kolejnym użytkownikiem u którego pękła szyba zewnętrzna w piekarniku Samsung NV75N7647RS. Pękła sama podczas zamykania.

Serwis nie poczuwa się do naprawy gwaranacyjnej. Uważajcie na tą firmę bo może uszkodzić oczy małych dzieci.

22.jpg

107 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michał007  Czy Kontaktowałeś się  z Działem Reklamacji ? https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

Michał007
Apprentice
Opcje

Oczywiście. To ich dzisiejsza odpowiedź:

Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

Z przykrością informuję, że uszkodzenie zostało zakwalifikowane jako mechaniczne, które nie podlega naprawie gwarancyjnej. Tego typu uszkodzenia są poza kontrolą gwaranta.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michał007  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Michał007
Apprentice
Opcje

No tak cały Samsung. ..

Już słyszałem o pękających ekranach w Samsung Galaxy, teraz już któryś raz słysze o pękających szybach w piekarnikach. Jest tu nawet jeden z postów tylko inny model piekarnika.

Trzeba nagłośnić gdzie się da, skoro Samsung nie poczuwa się do odpowiedzialności.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To mało słyszałeś, Samsung wymienia jeśli uszkodzone jest z winy wadliwej cześć  i występuje u większej ilości osób nie dwóch czy trzech. Poza tym już Ci napisałem, co możesz, jeszcze zrobić, skorzystać ze wsparcia rzeczoznawcy usługa jest płatna.

Kasiasmol
First Poster
Opcje

Mam identyczny problem 

Dzisiaj tak samo szyba pękła podczas pieczenia pizzy 

Czy coś udało się wam wywalczyć 

Jeśli chodzi o reklamacje ??

received_139931660959150.jpeg

Michał007
Apprentice
Opcje

Oczywiście że Samsung NIC NIE ZROBIŁ w tej sprawie! Po moich maila (prośbach) winę zwalili na mnie jako użytkownika. Ewidentnie jest tu jakiś problem konstrukcyjny, bo od znajomego słyszałem podobną historię.

Naprawiałem na własną rękę i jest to ostatni produkt AGD tej firmy który zakupiłem do mieszkania. Po wymianie tej szyby w autoryzowanym serwisie zapłaciłem ok 1100 zł, a teraz w ogóle tego nie dotykam, jedynie żona i to delikatnie otwiera i zamyka. 

Przestrzegam przed tą firmą! Pozdrawiam.

Members_SKE3uoo
Apprentice
Opcje

16296582802237257411520973786214.jpg

Witam, 

U mnie to samo zobaczymy co działa reklamacji powie, ewidentnie wszędzie pęka dolną szyba, widać że jest to wada produktu. 

Pozdrawiam 

Katrin1966
First Poster
Opcje

Mnie właśnie przed chwilą pękła szyba samoistnie aż wbiegłam z pokoju do kuchni nie wiedziałam co się stalo jesli nie uznają reklamacji to pojde do federacji konsumentów w Warszawie .

Czekam na rozpatrzenie reklamacji

0 Like