14-04-2020 06:36 PM — edytowano 14-04-2020 06:37 PM
Witam
Jestem już kolejnym użytkownikiem u którego pękła szyba zewnętrzna w piekarniku Samsung NV75N7647RS. Pękła sama podczas zamykania.
Serwis nie poczuwa się do naprawy gwaranacyjnej. Uważajcie na tą firmę bo może uszkodzić oczy małych dzieci.
14-04-2020 06:40 PM
@Michał007 Czy Kontaktowałeś się z Działem Reklamacji ? https://www.samsung.com/pl/info/contactus/
14-04-2020 06:42 PM
Oczywiście. To ich dzisiejsza odpowiedź:
Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.
Z przykrością informuję, że uszkodzenie zostało zakwalifikowane jako mechaniczne, które nie podlega naprawie gwarancyjnej. Tego typu uszkodzenia są poza kontrolą gwaranta.
14-04-2020 06:45 PM
@Michał007 Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
14-04-2020 06:49 PM
No tak cały Samsung. ..
Już słyszałem o pękających ekranach w Samsung Galaxy, teraz już któryś raz słysze o pękających szybach w piekarnikach. Jest tu nawet jeden z postów tylko inny model piekarnika.
Trzeba nagłośnić gdzie się da, skoro Samsung nie poczuwa się do odpowiedzialności.
14-04-2020 07:13 PM — edytowano 14-04-2020 07:16 PM
To mało słyszałeś, Samsung wymienia jeśli uszkodzone jest z winy wadliwej cześć i występuje u większej ilości osób nie dwóch czy trzech. Poza tym już Ci napisałem, co możesz, jeszcze zrobić, skorzystać ze wsparcia rzeczoznawcy usługa jest płatna.
06-12-2020 08:19 PM
Mam identyczny problem
Dzisiaj tak samo szyba pękła podczas pieczenia pizzy
Czy coś udało się wam wywalczyć
Jeśli chodzi o reklamacje ??
06-12-2020 08:28 PM
Oczywiście że Samsung NIC NIE ZROBIŁ w tej sprawie! Po moich maila (prośbach) winę zwalili na mnie jako użytkownika. Ewidentnie jest tu jakiś problem konstrukcyjny, bo od znajomego słyszałem podobną historię.
Naprawiałem na własną rękę i jest to ostatni produkt AGD tej firmy który zakupiłem do mieszkania. Po wymianie tej szyby w autoryzowanym serwisie zapłaciłem ok 1100 zł, a teraz w ogóle tego nie dotykam, jedynie żona i to delikatnie otwiera i zamyka.
Przestrzegam przed tą firmą! Pozdrawiam.
22-08-2021 08:53 PM
Witam,
U mnie to samo zobaczymy co działa reklamacji powie, ewidentnie wszędzie pęka dolną szyba, widać że jest to wada produktu.
Pozdrawiam
05-09-2021 04:48 PM
Mnie właśnie przed chwilą pękła szyba samoistnie aż wbiegłam z pokoju do kuchni nie wiedziałam co się stalo jesli nie uznają reklamacji to pojde do federacji konsumentów w Warszawie .
Czekam na rozpatrzenie reklamacji