23-10-2017 04:29 PM
Cześć,
sprawę zgłosiłem już do supportu, ale chcę się tym podzielić również z Wami. Być może ktoś miał juz taki problem.
We wrzesniu 2016r. kupiłem za ponad 2 tyś PLN praleczkę 9kg Samsung EcoBubble WW90J6410CW. Pralka fajna, z silnikiem indukcyjnym (troche za głośna przy poborze wody - woda wali z impetem w dno zbiorniczka). Pierzemy w domu płynami woolite perwool itp - nie uzywamy proszków z uwagi na zapychanie się filtrów oraz obszarów przy pompie.
Pralkę mamy w domu jednorodzinnym. Montował ją specjalista, jest na podnóżkach, w suchej, ciepłej, wyłożonej glazurą i terakotą, wentylowanej łazience. Używana jest często przez wszystkich domowników, ale z poszanowaniem ładowności oraz z uprzednim sprawdzeniem okolic uszczelki.
No i tu sie bajka kończy. Praleczka zaczyna 13 miesiac pracy i pojawia się zalązek korozji. W mgnieniu oka zaczęło mi bomblować farbę w okolicach zbiorniczka rozlewajac się na cały górny panel, aż do puplitu z dotykowymi przyciskami.
Płacz i rozczarowanie.
Farba w miejscu bombli jest miękka i odchodzi po dotknieciu palcem. Paznokciem mozna dojechać do żywej blachy, a tam ciemne plamy na tle srebrnej surowej blachy.. Korozja zaczyna również postępować w kierunku drzwi bębna - nad górną ich częścią pojawiają się bomble.
Zrobiłem pierwsze zgłoszenie przez Samsung Members bo tylko tam jako tako mogłem ładować zdjęcia - które nie doszły.. Zaczyna się spychologia, choć nie tracę jeszcze nadzieji.
Sklep umywa ręce. Co mam z tym zrobic? Tu farba odeszła sama
Tu pociagnąlem bombel paznokciem
Zobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-10-2019 06:10 PM
02-10-2019 06:58 PM
03-10-2019 11:48 AM
PO NEGATYWNYCH OPINIACH ZE STRONY INFOlINI SAMSUNGA . Wyczysciłem rdze ktura jest pod całym panelem sterującym a nie tylko pod pojemnikiem na proszek bo za chwile widziałbym bęben. Rdza postępuje na froncie pralki wykonanej z najgorszej PSEŁDO BLASZAKI i pomalowałem bezbarwnym lakierem antykorozyjnym i tak zostawie niech rodzina i znajomi widzą, ku przestrodze jakie konsekwencje są po zakupie PRALKI SAMSUNG defakto to produkt flagowy i kosztował 2800 zł i nie wytrzymał nawet 24 miesięcy. PO CO MAM TŁUMACZYĆ NIECH ZOBACZĄ CO ZA BADZIEWIE ROBI TA FIRMA Z LOGIEM NA PRALCE. Podsyłam pare fotek jak to teraz wyglada
03-10-2019 01:37 PM
Cześć @zły ,
W takim wypadku można się zgłosić pisemną drogą reklamacyjną na adres warszawski:
Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.
ul. Postępu 14
02-676 Warszawa
03-10-2019 02:42 PM
Proszę mi wytłumaczyć dlaczego my klijęci mamy udowadniać ze wady produktu nie powstały z przyczyn użytkowania tylko wynikają z wadliwego produktu wprowadzonego na rynek Polski. Przez te parę postów które napisałem zrozumiałem ze na infolini pracują ( żli konsultanci którzy negatywnie opiniują wszystkie usterki które zgłaszają klijęci ). A gdy się sprawę nagłaśnia zaraz pojawiają się ci ( Dobrzy konsultanci kórzy chcą pomuc ) więc pytam czy nie wygląda to tak jagby chcieli namieszać w głowie klijętowi a i tak koncowa odpowiedz brzmi rozpatrzyliśmy pana reklamacje negatywnie !!!!!
Napiszę do warszawy tylko z ciekawośći bo odpowiedz już znam Nie umieszkam też pochwalic się w mediach społecznoścowych jak duże firmy rozmawiają z klijętami z pozycji Goliata. Może niektóre osoby zmienią swą decyzje co do wyboru firmy przy zakupie AGD.
25-01-2022 10:05 AM
Witam. Mam podobny problem. Najgorsze jest to, że zaczęła rdzewieć zaraz po okresie gwarancji. Szukałam pomocy w autoryzowanym serwisie Samsung na Śląsku i zostałam zignorowana, nawet nie dokonano wyceny naprawy. Mechanizm działa poprawnie ale jakość obudowy jest nie do przyjęcia. Poprzednia Amica przez prawie 10 lat mi służyła, a kosztowała o wiele mniej. Nigdy więcej Samsung
25-01-2022
10:51 AM
– ostatnio edytowany
25-01-2022
11:55 AM
przez
OleksiiA
Witam. Mój eko bubel zaczął rdźewieć jeszcze na gwarancji, serwisant, który to oglądał stwierdził że w pralce jest wilgoć. A później reszta osób z Samsunga mu wtórowała. Moja walka z tą nieuczciwą firemką,bo inaczej nie można ich nazwać, zakończyła się tym, że już nic od nich nie kupiłem i gdzie tylko mogłem przestrzegałem innych przed zakupem ich towarów. A z racji tego że wprowadziłem się do nowego domu trochę sprzętu zakupiłem. A ten śmietnik eco bubel stoi w garażu i z racji że jest eko rdzewieje dalej i ulega bio degradacji
01-07-2022 04:53 PM
Zupełnie zapomniałem o tym temacie. Po wymianie frontu na nowy, ten zardzewiał w 2021r. To oraz zdjęcia innych pralek uszkodzonych w tym samym miejscu dowodzą wady produktu. Kiepski materiał, kiepski lakier. Producent mógł rozwiązać to np kawałkiem taśmy teflonowej od spodu szuflady zbiornika. Właśnie wymieniam kołnierz gumowy (całkowita utrata przylegania do drzwi szklanych) i będę ponownie usuwał rdzę i malował front. Za wyświetlaczem przy wysokich temp wilgoć - w moim przypadku pewnie to wina nieszczelnego kołnierza. Reszta na plus, nic się nie dzieje. Współczuje innym którzy borykają się z tymi problemami.
21-12-2023 03:38 PM
Nie jest to jedyny przypadek zardzewiałych pralek SAMSUNG w tym miejscu. W moim przypadku też odmówiono naprawy ze względu na nie właściwe użytkowanie miałem czelność wsypywać proszek do szuflady na środki piorące ale najgorsze jest to że używałem pralki do prania. Miałem pralki kilku producentów i żadna nie zardzewiała w tym miejscu powiem więcej nie zardzewiała w ogóle została wymieniona bo chciałem mieć dwa w jednym pralko suszarkę i to był mój błąd ale teraz wiem że już nigdy nie kupię nic z więcej firmy SAMSUNG.
21-12-2023 03:40 PM