Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wymiana podajnika do wody i lodu w lodówce Samsung rsh5ters

(Temat utworzony: 22-06-2023 03:51 PM)
1547 Wyświetlenia
ppiatek
Apprentice
Opcje

Potrzebuję wymienić podajnika do wody i lodu (zestaw dźwigni) w lodówce Samsung rsh5ters

Przy podajniku jest tylko 1 śrubka do odkręcenia. 

Czy ktoś wie jak zdemontować stary podajnik i zamontować nowy?

Dziękuję za wszelkie wskazówki.

IMG_20230622_154037.jpg

IMG_20230622_145507.jpg

IMG_20230618_230604~2.jpg

IMG_20230618_230701~2.jpg

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
HubertK
Expert
Opcje

@ppiatek Cześć!

Oba elementy są demontowalne (DA66-00685A - podajnik wody, DA66-00684A - podajnik lodu). Po odkręceniu ów śrubki powinieneś mieć możliwość ich demontażu. Mocowanie obu elementów jest po przeciwnej stronie. Zobacz zdjęcia poglądowe części, które podałem wyżej, np. na google grafika.

W jaki celu chcesz wymieniać te elementy? Co się dzieje z lodówką?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
HubertK
Expert
Opcje

@ppiatek Cześć!

Oba elementy są demontowalne (DA66-00685A - podajnik wody, DA66-00684A - podajnik lodu). Po odkręceniu ów śrubki powinieneś mieć możliwość ich demontażu. Mocowanie obu elementów jest po przeciwnej stronie. Zobacz zdjęcia poglądowe części, które podałem wyżej, np. na google grafika.

W jaki celu chcesz wymieniać te elementy? Co się dzieje z lodówką?

ppiatek
Apprentice
Opcje

Część została zdemontowana wg wskazówek. Odkręciłem widoczny wkręt i szarpnąłem od tej lewej strony. Potem już nie było problemu ze zdemontowaniem starej części. 

Z lodówki korzystał kiedyś ktoś inny i cały podajnik był zagrzybiały. Wolałem wymienić tą część niż próbować ją wyczyścić, dlatego kupiłem nową część i chciałem wymienić. 

0 Like
Klysza
First Poster
Opcje

Witam, a wiem Pan może jak zdemontowac panel podajnika wody/ lodu w lodówce RSH5ZLBG? Nigdzie nie widać. srobki żeby to odkręcić?!

0 Like
ppiatek
Apprentice
Opcje

U mnie była śróbka pod spodem jak na zdjęciu wyżej. Ale nie wiem jak jest w Pana modelu lodówki.

0 Like
Klysza
First Poster
Opcje

no właśnie w tym problem, że nie widzę żadnej śrubki, żeby można to było odkręcić:/

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Klysza   Witam

W instrukcji obsługi nie ma takiej informacji, poniżej link:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201604/20160401141823657/DA99-02318N-15.pdf 

Zachęcam do kontaktu z serwisem w tej sprawie.

0 Like