Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Rdzewieje 12-to miesięczna EcoBubble WW90J6410CW

(Temat utworzony: 23-10-2017 04:29 PM)
8106 Wyświetlenia
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

Cześć,
sprawę zgłosiłem już do supportu, ale chcę się tym podzielić również z Wami. Być może ktoś miał juz taki problem.

We wrzesniu 2016r. kupiłem za ponad 2 tyś PLN praleczkę 9kg Samsung EcoBubble WW90J6410CW. Pralka fajna, z silnikiem indukcyjnym (troche za głośna przy poborze wody - woda wali z impetem w dno zbiorniczka). Pierzemy w domu płynami woolite perwool itp - nie uzywamy proszków z uwagi na zapychanie się filtrów oraz obszarów przy pompie.

Pralkę mamy w domu jednorodzinnym. Montował ją specjalista, jest na podnóżkach, w suchej, ciepłej, wyłożonej glazurą i terakotą, wentylowanej łazience. Używana jest często przez wszystkich domowników, ale z poszanowaniem ładowności oraz z uprzednim sprawdzeniem okolic uszczelki.

No i tu sie bajka kończy. Praleczka zaczyna 13 miesiac pracy i pojawia się zalązek korozji. W mgnieniu oka zaczęło mi bomblować farbę w okolicach zbiorniczka rozlewajac się na cały górny panel, aż do puplitu z dotykowymi przyciskami. 
Płacz i rozczarowanie. 

Farba w miejscu bombli jest miękka i odchodzi po dotknieciu palcem. Paznokciem mozna dojechać do żywej blachy, a tam ciemne plamy na tle srebrnej surowej blachy.. Korozja zaczyna również postępować w kierunku drzwi bębna - nad górną ich częścią pojawiają się bomble. 

Zrobiłem pierwsze zgłoszenie przez Samsung Members bo tylko tam jako tako mogłem ładować zdjęcia - które nie doszły.. Zaczyna się spychologia, choć nie tracę jeszcze nadzieji. 

Sklep umywa ręce. Co mam z tym zrobic? IMG_1745.JPGTu farba odeszła samaTu farba odeszła samaTu pociagnąlem bombel paznokciemTu pociagnąlem bombel paznokciemIMG_1748.JPGIMG_1749.JPGIMG_1750.JPGZobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..Zobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..IMG_1752.JPG

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

W ramach gwarancji wymieniony został metalowy front pralki

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
33 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje

Witaj @Grzesiek_pl. Skierowałem Twoją sprawę do naszego specjalisty technicznego w celu uzyskania informacji na temat możliwości zażegnania problemu. W dniu jutrzejszym wrócę tutaj, aby udzielić ostatecznej odpowiedzi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje
Dziś odwiedził mnie serwisant w celu oględzin pralki. Stwierdził konieczność wymiany rdzewiejącego panelu - będę informować!
0 Like
Rozwiązanie
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

W ramach gwarancji wymieniony został metalowy front pralki

0 Like
Plus171
First Poster
Opcje

Witam ja mam identyczny problem  pralka jest jeszcze na gwarancji a tu takie coś IMG_20180904_151005993.jpg

0 Like
Opcje

Cześć Puls171,

Jeśli sprzęt jest na gwarancji proponuję podobnie jak kolega Grzesiek_pl zgłosić usterkę poprzez infolinię. Zostanie wezwany do Ciebie serwisant i napewno pomoże w usunięciu wady.

0 Like
Plus171
First Poster
Opcje
Tak zrobiłem odrazu czekam tylko na odpowiedź
0 Like
Opcje

Super, zatem czekamy na serwis.

Daj znać jak poszło.

0 Like
jacek0414
Explorer
Opcje
Witam u mnie również pojawiła się rdza w miejscach jak pokazują zdjęcia wyżej. Po zgłoszeniu na infolinie zjawił się serwisant i stwierdził że w pralce występuje wilgoć!!! co spowodowało pleśń fartucha wewnętrznego,a wyżej wymieniona pleśń jak twierdzi Samsung po rewelacyjnej diagnozie serwisanta spowodowała że zardzewiała blacha zewnętrzna pralki. Dodam że pralka używana jest w nowym bloku w bardzo suchej łazience. Wszystkie, inne metalowe przedmioty i urządzenia znajdujące się w pomieszczeniu nie zostały opanowane przez rdzę.Dzwoniąc na infolinie i pisząc e-maile mam wrażenie że rozmawiam i pisze do ludzi całkowicie nie kompetentnych którzy po prostu siedzą tam z przymusu. Jedno jest pewne nie kupię już nigdy sprzętu samsung!!!
0 Like
Plus171
First Poster
Opcje
Witam wada została usunięta szybko i sprawnie po przyjedzie serwisantów wymienili skorodowany element
0 Like