23-10-2017 04:29 PM
Cześć,
sprawę zgłosiłem już do supportu, ale chcę się tym podzielić również z Wami. Być może ktoś miał juz taki problem.
We wrzesniu 2016r. kupiłem za ponad 2 tyś PLN praleczkę 9kg Samsung EcoBubble WW90J6410CW. Pralka fajna, z silnikiem indukcyjnym (troche za głośna przy poborze wody - woda wali z impetem w dno zbiorniczka). Pierzemy w domu płynami woolite perwool itp - nie uzywamy proszków z uwagi na zapychanie się filtrów oraz obszarów przy pompie.
Pralkę mamy w domu jednorodzinnym. Montował ją specjalista, jest na podnóżkach, w suchej, ciepłej, wyłożonej glazurą i terakotą, wentylowanej łazience. Używana jest często przez wszystkich domowników, ale z poszanowaniem ładowności oraz z uprzednim sprawdzeniem okolic uszczelki.
No i tu sie bajka kończy. Praleczka zaczyna 13 miesiac pracy i pojawia się zalązek korozji. W mgnieniu oka zaczęło mi bomblować farbę w okolicach zbiorniczka rozlewajac się na cały górny panel, aż do puplitu z dotykowymi przyciskami.
Płacz i rozczarowanie.
Farba w miejscu bombli jest miękka i odchodzi po dotknieciu palcem. Paznokciem mozna dojechać do żywej blachy, a tam ciemne plamy na tle srebrnej surowej blachy.. Korozja zaczyna również postępować w kierunku drzwi bębna - nad górną ich częścią pojawiają się bomble.
Zrobiłem pierwsze zgłoszenie przez Samsung Members bo tylko tam jako tako mogłem ładować zdjęcia - które nie doszły.. Zaczyna się spychologia, choć nie tracę jeszcze nadzieji.
Sklep umywa ręce. Co mam z tym zrobic? Tu farba odeszła sama
Tu pociagnąlem bombel paznokciem
Zobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-10-2017 09:51 PM
W ramach gwarancji wymieniony został metalowy front pralki
24-10-2017 04:44 PM
Witaj @Grzesiek_pl. Skierowałem Twoją sprawę do naszego specjalisty technicznego w celu uzyskania informacji na temat możliwości zażegnania problemu. W dniu jutrzejszym wrócę tutaj, aby udzielić ostatecznej odpowiedzi.
24-10-2017 05:57 PM
27-10-2017 09:51 PM
W ramach gwarancji wymieniony został metalowy front pralki
04-09-2018 03:49 PM
Witam ja mam identyczny problem pralka jest jeszcze na gwarancji a tu takie coś
04-09-2018 06:56 PM
Cześć Puls171,
Jeśli sprzęt jest na gwarancji proponuję podobnie jak kolega Grzesiek_pl zgłosić usterkę poprzez infolinię. Zostanie wezwany do Ciebie serwisant i napewno pomoże w usunięciu wady.
04-09-2018 07:02 PM
05-09-2018 12:38 PM
Super, zatem czekamy na serwis.
Daj znać jak poszło.
18-10-2018 12:20 PM
18-10-2018 02:41 PM