23-10-2017 04:29 PM
Cześć,
sprawę zgłosiłem już do supportu, ale chcę się tym podzielić również z Wami. Być może ktoś miał juz taki problem.
We wrzesniu 2016r. kupiłem za ponad 2 tyś PLN praleczkę 9kg Samsung EcoBubble WW90J6410CW. Pralka fajna, z silnikiem indukcyjnym (troche za głośna przy poborze wody - woda wali z impetem w dno zbiorniczka). Pierzemy w domu płynami woolite perwool itp - nie uzywamy proszków z uwagi na zapychanie się filtrów oraz obszarów przy pompie.
Pralkę mamy w domu jednorodzinnym. Montował ją specjalista, jest na podnóżkach, w suchej, ciepłej, wyłożonej glazurą i terakotą, wentylowanej łazience. Używana jest często przez wszystkich domowników, ale z poszanowaniem ładowności oraz z uprzednim sprawdzeniem okolic uszczelki.
No i tu sie bajka kończy. Praleczka zaczyna 13 miesiac pracy i pojawia się zalązek korozji. W mgnieniu oka zaczęło mi bomblować farbę w okolicach zbiorniczka rozlewajac się na cały górny panel, aż do puplitu z dotykowymi przyciskami.
Płacz i rozczarowanie.
Farba w miejscu bombli jest miękka i odchodzi po dotknieciu palcem. Paznokciem mozna dojechać do żywej blachy, a tam ciemne plamy na tle srebrnej surowej blachy.. Korozja zaczyna również postępować w kierunku drzwi bębna - nad górną ich częścią pojawiają się bomble.
Zrobiłem pierwsze zgłoszenie przez Samsung Members bo tylko tam jako tako mogłem ładować zdjęcia - które nie doszły.. Zaczyna się spychologia, choć nie tracę jeszcze nadzieji.
Sklep umywa ręce. Co mam z tym zrobic? Tu farba odeszła sama
Tu pociagnąlem bombel paznokciem
Zobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-10-2018 02:45 PM
18-10-2018 02:48 PM
Cześć
Napisałam do Ciebie wiadomość prywatną, zerknij w wolnej chwili.
Dzięki za info, cieszę się że usterka została sprawnie usunięta.
18-10-2018 10:57 PM
18-10-2018 11:29 PM
Nom idąc tym tokiem rozumowania to słuszna uwaga i jak by tak robił to potem by musiał w rzece prac 😀
17-09-2019 03:08 PM
Mam ten sam problem pralką samsumga ww90k6414qweo pojawiła sie rdza pod pojemnikiem na proszek zgłosiłem na infolinie to wrużbici z ifolini napisali to.Przykro nam, ale nie możemy zaproponować w tym wypadku naprawy w ramach gwarancji.Uszkodzenie przedstawione na zdjęciach powstało w wyniku działania czynników zewnętrznych będących poza kontrolą gwaranta. Działanie środków chemicznych spowodowane niedokładnym dawkowaniem detergentu. Podczas standardowego użytkowania takie uszkodzenia nie mają miejsca. Gwarancja obejmuje jedynie wady powstałe z przyczyn tkwiących w urządzeniu, w tym wypadku nie możemy mówić o wadzie produktu. I co w na to za dużo proszku a problem jet pod spodem szuflady to jak ten proszek sie tam dostaje i jakie ma własciwosci żrące ze rozpuszcza lakier . i jak wrużbici z samsung Polska wiedzą ile proszku sypie żona nie biorą pod uwagę kapsułek do prania .Kapsułki znowu rozpuszczja pralke od srodka pewnie i kpło sie zamyka oni maj racje zawsze . i ja jako konsument muszę zamuwic na własny kosz eksperta ktury okresli czyja wina koszmar . Proszę o pomoc ręce opadają wysyłam foty
19-09-2019 01:22 PM – ostatnio edytowany 07-10-2019 12:17 PM przez MonikaGS
24-09-2019 11:58 AM
24-09-2019 02:28 PM — edytowano 24-09-2019 09:14 PM
Cześć @zły,
w prywatnej wiadomości wysłałem Ci informacje z Twojej sprawie, sprawdź koniecznie.
01-10-2019 05:21 PM
Witan czy coś wiadomo w mojej sprawie
02-10-2019 04:12 PM
Cześć @zły ,
Dostałeś wiadomość od @PrzemysławK ?