Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Rdzewieje 12-to miesięczna EcoBubble WW90J6410CW

(Temat utworzony: 23-10-2017 04:29 PM)
8132 Wyświetlenia
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

Cześć,
sprawę zgłosiłem już do supportu, ale chcę się tym podzielić również z Wami. Być może ktoś miał juz taki problem.

We wrzesniu 2016r. kupiłem za ponad 2 tyś PLN praleczkę 9kg Samsung EcoBubble WW90J6410CW. Pralka fajna, z silnikiem indukcyjnym (troche za głośna przy poborze wody - woda wali z impetem w dno zbiorniczka). Pierzemy w domu płynami woolite perwool itp - nie uzywamy proszków z uwagi na zapychanie się filtrów oraz obszarów przy pompie.

Pralkę mamy w domu jednorodzinnym. Montował ją specjalista, jest na podnóżkach, w suchej, ciepłej, wyłożonej glazurą i terakotą, wentylowanej łazience. Używana jest często przez wszystkich domowników, ale z poszanowaniem ładowności oraz z uprzednim sprawdzeniem okolic uszczelki.

No i tu sie bajka kończy. Praleczka zaczyna 13 miesiac pracy i pojawia się zalązek korozji. W mgnieniu oka zaczęło mi bomblować farbę w okolicach zbiorniczka rozlewajac się na cały górny panel, aż do puplitu z dotykowymi przyciskami. 
Płacz i rozczarowanie. 

Farba w miejscu bombli jest miękka i odchodzi po dotknieciu palcem. Paznokciem mozna dojechać do żywej blachy, a tam ciemne plamy na tle srebrnej surowej blachy.. Korozja zaczyna również postępować w kierunku drzwi bębna - nad górną ich częścią pojawiają się bomble. 

Zrobiłem pierwsze zgłoszenie przez Samsung Members bo tylko tam jako tako mogłem ładować zdjęcia - które nie doszły.. Zaczyna się spychologia, choć nie tracę jeszcze nadzieji. 

Sklep umywa ręce. Co mam z tym zrobic? IMG_1745.JPGTu farba odeszła samaTu farba odeszła samaTu pociagnąlem bombel paznokciemTu pociagnąlem bombel paznokciemIMG_1748.JPGIMG_1749.JPGIMG_1750.JPGZobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..Zobaczcie co sie dzieje przy drzwiach..IMG_1752.JPG

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Plus171
First Poster
Opcje
Kolego spróbuj wyczyścić z wierzchu te pleśń szczególnie z tej uszczelki co jest koło drzwiczek i zgłosić sprawę jeszcze raz a tak na przyszłość po każdym praniu zostawiaj pralkę otwarta bądź rozszczelniona żeby nadmiar wilgoci wyparował a ci serwisanci to jacyś magicy skoro tak unia wróżyć hahaha 😂
0 Like
Opcje

Cześć

@jacek0414

Napisałam do Ciebie wiadomość prywatną, zerknij w wolnej chwili.

@Plus171

Dzięki za info, cieszę się że usterka została sprawnie usunięta.

0 Like
jacek0414
Explorer
Opcje
No nie wiem czy otwieranie drzwiczek pralki to dobry pomysł. Skoro zardzewiała przy zmkniętych. To strach pomyśleć co by się wydarzyło gdybym ich nie zamykał. Być może zostały by już tylko szklane i plastikowe elementy. 😀😀
0 Like
Plus171
First Poster
Opcje

Nom idąc tym tokiem rozumowania to słuszna uwaga i jak by tak robił to potem by musiał w rzece prac 😀

0 Like
zły
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem pralką samsumga ww90k6414qweo pojawiła sie rdza pod pojemnikiem na proszek zgłosiłem na infolinie to wrużbici z ifolini napisali to.Przykro nam, ale nie możemy zaproponować w tym wypadku naprawy w ramach gwarancji.Uszkodzenie przedstawione na zdjęciach powstało w wyniku działania czynników zewnętrznych będących poza kontrolą gwaranta. Działanie środków chemicznych spowodowane niedokładnym dawkowaniem detergentu. Podczas standardowego użytkowania takie uszkodzenia nie mają miejsca. Gwarancja obejmuje jedynie wady powstałe z przyczyn tkwiących w urządzeniu, w tym wypadku nie możemy mówić o wadzie produktu. I co w na to za dużo proszku a problem jet pod spodem szuflady to jak ten proszek sie tam dostaje i jakie ma własciwosci żrące ze rozpuszcza lakier . i jak wrużbici z samsung Polska wiedzą ile proszku sypie żona nie biorą pod uwagę kapsułek do prania .Kapsułki znowu rozpuszczja pralke od srodka pewnie i kpło sie zamyka oni maj racje zawsze . i ja jako konsument muszę zamuwic na własny kosz eksperta ktury okresli czyja wina koszmar . Proszę o pomoc ręce opadają wysyłam foty20190916_162029.jpg20190916_162032.jpg20190916_162035.jpg20190916_162050.jpg20190916_162133.jpg20190916_162219.jpg

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @zły,

podaj mi proszę jakieś namiary na tę sprawę w prywatnej wiadomości.

0 Like
zły
Apprentice
Opcje
ZŁY Numer referencyjny Klienta: 2713103189
0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @zły

w prywatnej wiadomości wysłałem Ci informacje z Twojej sprawie, sprawdź koniecznie.

0 Like
zły
Apprentice
Opcje

Witan czy coś wiadomo w mojej sprawie 

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć @zły ,

Dostałeś wiadomość od @PrzemysławK ?

0 Like