Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko-suszarka SAMSUNG WD8NK52E0ZX EcoBubble pozostawia proszek po suszeniu

(Temat utworzony: 17-09-2024 06:05 PM)
613 Wyświetlenia
Arczi1989
Explorer
Opcje
Posiadam pralkosuszarkę Samsung Eco bubble slim. Po każdym cyklu prania z suszeniem pozostawia tony proszku na ubraniach i pralce, po wyjęciu prania z pralkosuszarki mnóstwo proszku na podłodze. Co jest nie tak? Przy samym praniu problemu nie ma, jedynie podczas suszenia.
0 Like
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arczi1989  Dzień Dobry

Ciężko powiedzieć, jeśli przy praniu nie występuje taki problem. Proszku nie dozuje Pan za dużo? Czy to zupełnie bez znaczenia? Urządzenie jest jeszcze na gwarancji?

Arczi1989
Explorer
Opcje
Proszku dozuje mniej niż powinienem, dziwne że zalega on gdzies w bębnie i nie rozpuszcza się w wodzie. Może jest jakiś filtr o którym nie wiem a który należy czyścić lub opróżniać?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arczi1989  Nie, w pralko-suszarkach jest jedynie filtr na dole.

Warto oczywiście sprawdzić ten filtr na dole, czy tam nic do niego nie wpadło i ewentualnie przetestować z mniejszym załadunkiem.

Arczi1989
Explorer
Opcje
Filtr byl zabrudzony resztkami i kawałkami włókien ale nie jakoś bardzo. Dodam że proszek jest z domieszką jakby kamienia, taki bardzo twardy. Może osad kamienia? Warto stosować odkamieniacze typu calgonit?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arczi1989  I też oczywiście sam dozownik warto sprawdzić i deszczownicę, czy wszystko jest drożne.

0 Like
Arczi1989
Explorer
Opcje
Wyczyściłem wszystko, raczej nie przeładowuję pralki. Myślę czy nie zgromadziło się za dużo kamienia, może spróbować odkamienić pralkę. Ale i tak spokoju nie daje mi ten nierozpuszczony proszek 😕
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arczi1989  Proszę jeszcze skontaktować się jutro z infolinią Samsung lub czatem, może jeszcze coś zaproponują.

0 Like
Arczi1989
Explorer
Opcje
Szkoda, że pralka jest miesiąc po gwarancji. Skontaktuję się z infolinią jak Pan radzi m, dziękuję :smiling-face:
0 Like
Arczi1989
Explorer
Opcje
Serwisan stwierdził "wyżarty" kanał powietrzny, który jest z aluminium i to przez proszek! Nie rozumiem jak część pralki może być wyżerana przez środek myjący. Czy waszym zdaniem nie podlega to zgłoszeniu jako wada konstrukcyjna? To nie są klocki hamulcowe które się ścierają. Wynikło to z normalnego użytkowania pralki i sporadycznego suszenia.
0 Like