18-04-2020 09:50 AM
Witam,
Proszę o pomoc z pralko suszarka Samsung model WD80K52E0ZX. Od czasu do czasu się zacina, zawiesza. Tzn. czas programu dochodzi do 1 minuty ale po tej minucie programu nie kończy, przez kolejne kilkadziesiąt minut pracuje aż dochodzi do próby ręcznego wyłączenia. Wtedy okazuje się że drzwi są zablokowane, cyfra 1 z wyświetlacza znika a zamiast tego pojawia się coś takiego jak niżej. Ostatnio taki cyrk był na programie AirWash. Dodam że pralka jest praktycznie nowa, ma może miesiąc i z 8-10 pran za sobą.
14-03-2023 09:29 PM
Żeby było ciekawiej psa wrzuciłam od razu na suszenie poszedł. Razem z pościela bawełnianą. Bardziej idiotycznego pytania nie mozna było juz zadać. Dwie powłoczki na kołdrę i dwa prześcieradla i dwie powłoczki na poduszkę.
14-03-2023 09:40 PM
@Lucy869 Proszę pokazać zdjęcia urządzenia po tym zdarzeniu
14-03-2023 09:41 PM — edytowano 14-03-2023 09:43 PM
14-03-2023 10:07 PM
Zdjęcie dodaje,bęben czysty, pranie czyste i suche. fartuch oblepiony smierdzącą ciągnącą trudną do usunięcia mazią. Filtr czyszczony regularnie bez śladu tego czegoś.
14-03-2023 10:16 PM
@Lucy869 Ta guma jest spalona? Czy widać w innej części pralki spaleniznę jeszcze czy tylko w tym miejscu?
14-03-2023 10:24 PM — edytowano 14-03-2023 10:24 PM
14-03-2023 10:31 PM
Tylko na fartuchu, bęben czysty nie ma kawalków tego czegos w bębnie i w filtrze też nie, śmierdzi jak guma, ciągnie sie jest koloru szarego jak fartuch, jest ciężka do usunięcia, Fartuch wygląda na nieuszkodzony. Na razie nie chce tego usuwac aż do wizyty serwisanta.
14-03-2023 10:36 PM
Po suszeniu jak ma wyglądać, to jest maź związana z pyłem po suszeniu. Filtr dolny czysty. Bez śladu mazi. Tak działa filtr w suszarce samsung to powinno byc usuniete podczas suszenia, każda suszarka ma filtry do takich znieczyszczen, nie wiecie co firma sprzedaje?
14-03-2023 10:38 PM
@Lucy869 Czy w górnej części pralki widać jakieś oznaki spalenizny?
19-03-2023 11:38 AM
Na zewnątrz nie ma żadnych oznak spalenizny, Może nie widać tego na zdjęciu, ale to jest zesmażona guma, stąd ten smród palonej gumy i dym. Na razie czekam na serwis i jestem wściekła, za pare tygodni święta a mi rośnie góra prania, bo pralki przed wizyta serwisu wolę nie używać, nie chce puścić domu z dymem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby serwis nie zlekceważył mojego poprzedniego zgłoszenia związanego z przedłużającym się cyklem air wash po którym przez długi czas pralka wyświetlała komunikat HOT to do sytuacji by nie doszło. Podczas używania funkcji air wash temperatura była za wysoka a czas zbyt krótki 59 minut by zdązyła sie wystudzić, cykl powinien trwać 59 minut trwał o wiele dłużej bo temperatura byla za wysoka. Za to cztery godziny suszenia w takiej temperaturze sprawiły, że sprzęt zaczął dymić. W sprawie naprawy nikt się jeszcze do mnie nie odezwał. Tym razem nie odpuszczę albo firma dostarczy mi towar za który zapłaciłam i to w ludzkim terminie, albo sprawa skończy się u rzecznika praw konsumenta.