Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralko-suszarka się zawiesza

(Temat utworzony: 18-04-2020 09:50 AM)
12809 Wyświetlenia
Jacek20
First Poster
Opcje

Witam, 

Proszę o pomoc z pralko suszarka Samsung model WD80K52E0ZX. Od czasu do czasu się zacina, zawiesza. Tzn. czas programu dochodzi do 1 minuty ale po tej minucie programu nie kończy, przez kolejne kilkadziesiąt minut pracuje aż dochodzi do próby ręcznego wyłączenia. Wtedy okazuje się że drzwi są zablokowane, cyfra 1 z wyświetlacza znika a zamiast tego pojawia się coś takiego jak niżej. Ostatnio taki cyrk był na programie AirWash. Dodam że pralka jest praktycznie nowa, ma może miesiąc i z 8-10 pran za sobą.

20200416_162248.jpg

Lucy869
First Poster
Opcje

Żeby  było ciekawiej psa wrzuciłam od razu na suszenie poszedł. Razem z pościela bawełnianą.  Bardziej idiotycznego pytania nie mozna było juz zadać.  Dwie powłoczki na kołdrę i dwa prześcieradla  i dwie powłoczki na poduszkę.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lucy869  Proszę pokazać zdjęcia urządzenia po tym zdarzeniu

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ale pytanie było poważne, czasem można wrzucić coś z ubraniami przez przypadek.

Czekamy na zdjęcie sprzętu
0 Like
Lucy869
First Poster
Opcje

Zdjęcie dodaje,bęben czysty, pranie czyste i suche. fartuch oblepiony smierdzącą ciągnącą trudną do usunięcia mazią. Filtr czyszczony regularnie bez śladu tego czegoś. parlka.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lucy869  Ta guma jest spalona? Czy widać w innej części pralki spaleniznę jeszcze czy tylko w tym miejscu?

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proszę Pani, w miejscu, które jest na zdjęciu nie ma nic, co mogło by się spalić albo stopić, raczej wygląda to jak śmieci i jakieś paprochy, które dostały się do pralki razem z praniem.

Dodatkowo napisała Pani, że wszystko jest czyszczone regularnie, a tutaj jest pełno włosów i kurzu.

Poprosimy jeszcze o zdjęcie dolnego filtra pralki
Lucy869
First Poster
Opcje

Tylko na fartuchu, bęben czysty nie ma kawalków tego czegos w bębnie i w filtrze też nie, śmierdzi jak guma, ciągnie sie jest koloru szarego jak fartuch, jest ciężka do usunięcia, Fartuch wygląda na nieuszkodzony. Na razie nie chce tego usuwac aż do wizyty serwisanta.

0 Like
Lucy869
First Poster
Opcje

Po suszeniu jak ma wyglądać, to jest maź związana z pyłem po suszeniu. Filtr dolny czysty. Bez śladu mazi. Tak działa filtr w suszarce samsung to powinno byc  usuniete podczas suszenia, każda suszarka ma filtry do takich znieczyszczen, nie wiecie co firma sprzedaje?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lucy869  Czy w górnej części pralki widać jakieś oznaki spalenizny?

Lucy869
First Poster
Opcje

Na zewnątrz nie ma żadnych oznak spalenizny, Może nie widać tego na zdjęciu, ale to jest zesmażona guma, stąd ten smród palonej gumy i dym. Na razie czekam na serwis i jestem wściekła, za pare tygodni święta a mi rośnie góra prania, bo pralki przed wizyta serwisu wolę nie używać, nie chce puścić domu z dymem. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby serwis nie zlekceważył mojego poprzedniego zgłoszenia związanego z przedłużającym się cyklem air wash po którym przez długi czas pralka wyświetlała komunikat HOT to do sytuacji by nie doszło. Podczas używania funkcji air wash temperatura była za wysoka a czas zbyt krótki 59 minut by zdązyła sie wystudzić,  cykl powinien trwać 59 minut trwał o wiele dłużej bo temperatura byla za wysoka. Za to cztery godziny suszenia w takiej temperaturze sprawiły, że sprzęt zaczął dymić. W sprawie naprawy nikt się jeszcze do mnie nie odezwał. Tym razem nie odpuszczę albo firma dostarczy mi towar za który zapłaciłam i to w ludzkim terminie,  albo sprawa skończy się  u rzecznika praw konsumenta. 

0 Like