18-04-2020 09:50 AM
Witam,
Proszę o pomoc z pralko suszarka Samsung model WD80K52E0ZX. Od czasu do czasu się zacina, zawiesza. Tzn. czas programu dochodzi do 1 minuty ale po tej minucie programu nie kończy, przez kolejne kilkadziesiąt minut pracuje aż dochodzi do próby ręcznego wyłączenia. Wtedy okazuje się że drzwi są zablokowane, cyfra 1 z wyświetlacza znika a zamiast tego pojawia się coś takiego jak niżej. Ostatnio taki cyrk był na programie AirWash. Dodam że pralka jest praktycznie nowa, ma może miesiąc i z 8-10 pran za sobą.
23-11-2022 04:58 PM
Dzień dobry. Mam taką samą pralkosuszarkę. Mi zawiesiła się 2 razy ma suszeniu, jedno suszenie nastawione ręcznie, drugie automatyczne. Zatrzymuje się po godzinie. Wcześniej po kilku godzinach suszenia pranie było mokre. Zglosze reklamacje, ale najpierw tutaj chcę napisać. Nie jestem do końca z niej zadowolona, "tańczy" przy wirowaniu i zapach gumy też jest po pracy. I Ten czas suszenia ..... Ciekawa jestem jak u Was zakończyły się reklamacje.
23-11-2022 05:19 PM
@MarzenaSz1 Dzień dobry
Rozumiem że sprawa jest już zgłoszona do serwisu. Proszę dać znać jaki efekt będzie po serwisie.
23-11-2022 06:02 PM
Jeśli kupuje jakikolwiek sprzęt i okazuje się zaraz po zakupie, że nie jest zgodny z opisem bądź jest niesprawny to przysługuje zwrot towaru niezgodnego z umową, niestety nie respektują tego producenci duzych sprzętow agd. Co do pralki był serwisant i okazalo sie, że po programie 59 minutowym tak reklamowanym przez samsunga nastepuje kilkudziesięciominutowe studzenie, dlatego pralka wisi na ostatniej minucie tak dlugo, taki jest prawdziwy czas oczekiwania na zakończenie programu. Tego nie ma nawet w instrukcji pralki, wszystkie programy z opcja suszenia koncza sie w zapowiedzianym czasie. To naciąganie i trochę wstyd że program gdzie można wyprać tylko kilka koszulek i który reklamowany trwa 59 minut, ciągnie sie kolejnych kilkadziesiąt. Czas studzenia zależy od tego co pierze sie na tym programie, na pusto to dodatkowo około 15 do 20 minut. Z odzieżą to juz przedłużenie o około 30.
31-12-2022 07:43 PM
Dokładnie mam to samo, pralko suszarka ma 11 miesięcy i druga reklamacja, co chwilę jakiś problem z przegrzewaniem wymieniono moduł było ok 2 miesiące, teraz znowu błędy związane z temperaturą a podczas wirowania cały blok słyszy . Do dziś dałbym się pokroić za Samsunga mam wszystko tej firmy od telewizora po smartfon i tak już 15 lat, czas otworzyć się na nowe(inne) marki bo poziom rozczarowania jest tak ogromny że trudno to opisać. Gdybym kupował najtańsze modele to może bym miał pretensję do siebie ale kupuje najwyższe/flagowe. Czas skończyć z przepłacaniem.
01-01-2023 07:19 AM
@Members_EcxKBQK Witam
Jeżeli problem w dalszym ciągu występuje proszę złożyć kolejną reklamację naprawy.
Czy kontaktował się Pan z infolinią?
25-02-2023 08:33 PM
25-02-2023 09:37 PM
Bo żadna kalibracja tego nie usunie ten sprzęt tak ma jest p prostu niezgodny z opisem, samsung przekłamal w opisie, towar jest po prostu niezgodny z umowa i firma powinna sie odniesc do tego i zrekompensować nabywcom to przekłamanie. Pralka do czasu obniżenia temperatury po programie 59 minut wyświetla HOT i trzeba czekać kilkadziesiat minut, serwis był u mnie i innego sposobu nie ma. Teraz szukam zmywarki i juz wiem jakiej firmy nie kupować. To pierwszy i ostatni sprzęt tej firmy w moim domu.
14-03-2023 08:25 PM
W dniu 14.03.2023 po użyciu funkcji prania i suszenia bawełny z pralki zaczął wydobywać sie dym i smród spalonej gumy. Podczas całego programu domowników nie było w domu. Po przyjsciu w mieszkaniu był nieprawdopodobny smród, po wyjęciu wysuszonego prania na fartuchu znajduje sie dużo spalonej ciągnącej się gumy zmieszanej z pyłem po suszeniu .Aż mi sie słabo zrobiło po powrocie do domu jak zobaczyłam ten armagedon. Chyba nakręcę film na youtuba o tej pralce, o problemach, fałszywym opisie o funkcji prania w 59 minut której nie posiada .
14-03-2023 08:52 PM
@Lucy869 Dzień Dobry
Przykro mi za zaistniałą sytuację, ale żeby to wyjaśnić najlepiej będzie się skontaktować się z infolinią :
https://www.samsung.com/pl/contact-us/
14-03-2023 09:00 PM — edytowano 14-03-2023 09:00 PM