Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Side by Side model do podłączenia z instalacją wodną.

(Temat utworzony: 26-07-2019 10:18 PM)
1433 Wyświetlenia
kurkasmakoszka
First Poster
Opcje

Przeglądam lodówki Side by Side, w opisach widnieje że posiadają wewnętrzny dystrybutor wody co przy dużej rodzinie problematyczne jest ciągłe uzupełnianie wody. Poszukuje modelu do stałego podłaczenia do instalacji wodej najlepiej z dobrym filtrem dla kostkarki do lodu oraz dystrybutora wody. 

0 Like
6 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @kurkasmakoszka,

poszukiwania staną się łatwiejsze, gdy wyjaśnię jedną kwestię. To, że dystrybutor wody jest wewnętrzny nie oznacza, że wodę trzeba uzupełniać.

Rozróżniamy dwa modele urządzeń z dozownikiem wody i kostkarką:

1. Urządzenia wymagające podłączenia do linii wodnej;

2. Urządzenia z pojemnikiem na wodę (który właśnie napełniamy ręcznie);

Do pierwszej grupy zalicza się bardzo duża grupa produktów. Lodówek bez konieczności podłączenia do linii wodnej jest tylko kilka.

Dla ułatwienia poszukiwań poniżej wrzucam Ci zrzut ekranu, w którym miejscu specyfikacji sprawdzisz sposób zaopatrzenia lodówki w wodę.

Tak wygląda informacja, że lodówkę możesz podłączyć do źródła wody:

linia wodna.PNG

Zaś tak, gdy mamy do dyspozycji pojemnik wewnątrz napełniany ręcznie:

bez linii.PNG

Myślę, że to ułatwi odnalezienie idealnego modelu :smiling-face:

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@kurkasmakoszka 

Czy sugestie Oli okazały się pomocne? Jeżeli tak, zaakceptuj jej odpowiedź jako rozwiązanie. Jeżeli nie, daj nam znać, spróbujemy jeszcze coś doradzić. 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
helenka93
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Czy istnieje możliwość podłączenia modelu lodówki RF50C530EB1 Multidoor do bieżącej wody? W opisie znalazłam informacje, że można skorzystać ze zbiornika na wodę (co wg mnie nie jest obligatoryjne czytając opis). Będę wdzięczna za pomoc! 

0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
W instrukcji jest krok dotyczący podłączenia wody.
0 Like
helenka93
First Poster
Opcje
Tak, też to doczytałam ale jest tam informacja, że w zależności od wyposażenia. Chodzi mi o potwierdzenie czy faktycznie jest taka możliwość.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@helenka93  Dzień Dobry

Zapoznając się z instrukcją obsługi lodówki wygląda na to że ma możliwość podłączenia wody

Zrzut ekranu 2023-12-10 171231.png