Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Montaż dodatkowego poziomu prowadnic teleskopowych w piekarniku NV75N7646RB

(Temat utworzony: 15-07-2019 11:58 AM)
6265 Wyświetlenia
hip9k
Apprentice
Opcje

Witam,

właśnie zamówiłem piekarnik SAMSUNG DUAL COOK FLEX NV75N7646RB, sprzęt jeszcze do mnie nie dotarł ale już nasuwa mi się jedno pytanie. Na podstawie zdjęć i opisów produktu w sklepach internetowych wydaje mi się, że piekarnik ma tylko jedną parę prowadnic teleskopowych w standardzie (jeden poziom z prowadnicami).

Czy istnieje możliwość montażu dodatkowej pary prowadnic teleskopowych tak aby mieć po jednym poziomie z prowadnicami na każdą strefę pieczenia jako, że jest to DUAL COOK?

Jeśli tak to bardzo proszę o wskazanie oznaczeń części kompatybilnych z NV75N7646RB które muszę w tym celu zamówić i miejsca gdzie są one dostępne.

Uważam, że to by był strzał w dziesiątkę gdyby Samsung wprowadził model piekarnika DUAL COOK FLEX posiadający prowadnice teleskopowe w obu strefach pieczenia.

Pozdrawiam,

hip9k

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
EwaK
Hotshot
Opcje

@hip9k ilość poziomów prowadnic teleskopowych zależna jest od modelu. W Twoim modelu faktycznie powinny być na jednym poziomie i niestety, nie ma możliwości dodania kolejnych.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
EwaK
Hotshot
Opcje

@hip9k ilość poziomów prowadnic teleskopowych zależna jest od modelu. W Twoim modelu faktycznie powinny być na jednym poziomie i niestety, nie ma możliwości dodania kolejnych.

0 Like
hip9k
Apprentice
Opcje
No trudno, dziekuje za szybka odpowiedz.
0 Like
doro543
Student
Opcje

Samsung Teleskopauszug 2-fach MA-RS772, Backofenauszug -te pasuja

0 Like
Dorota18
First Poster
Opcje

Dzień dobry

Znalazłam Pani/Pana post odnośnie dodatkowych prowadnic.

Wiem, że jest sprzed jakiegoś czasu, ale może i mi Pani/Pan pomoże..

Czy są jakieś szuflady/drabinki z prowadnicami teleskopowymi, które pasują do modelu NV75J3140BB i mogłabym je zamontować (nawet jeżeli wiązałoby się to z utratą gwarancji).

Pozdrawiam Dorota

0 Like
hip9k
Apprentice
Opcje

Część Dorota18,

Nie wiem czy widziałaś wcześniejszą odpowiedź od doro543:

"hip9k_0-1641046286615.jpeg

First Poster
OPCJE
Sprzęt AGD

Samsung Teleskopauszug 2-fach MA-RS772, Backofenauszug -te pasuja"

Tutaj możesz znaleźć przykładowy link (może gdzieś jest taniej) z częścią zasugerowana przez doro543:

https://www.morele.net/samsung-samsung-telescopic-pull-out-2-way-ma-rs772-oven-pull-out-8364999/?gcl...

Myśląc analogicznie, skoro doro543 uważa że te drabinki pasowały by do mojego NV75N7626RB, czego niestety ostatecznie jeszcze nie sprawdziłem, wydaje mi się, że poniższe z jednym teleskopem zamiast dwóch też powinny pasować ponieważ sposób montażu wygląda na taki sam we wszystkich ale nie jestem w stanie Ci tego zagwarantować:

Drabinka lewa:

https://north.pl/karta/dg9401076g-prowadnica-do-piekarnika,713-UE-3448.html

Drabinka prawa:

https://north.pl/karta/dg9401403b-drabinka-do-piekarnika,707-GX-3710.html

Najlepiej przed zamówieniem skontaktuj się z north.pl i upewnij się czy lewą i prawą drabinka z jednym teleskopem do których wysłałem linki to komplet gdybyś zdecydowała się na jeden teleskop, a nie dwa.

Pozdrawiam,

hip9k

Dodatkowy link, który może się okazać pomocny:

https://www.samsung.com/ae/support/home-appliances/how-to-detach-the-side-racks/

0 Like
Dorota18
First Poster
Opcje

Bardzo, bardzo dziekuję za informację.

Na pewno z nich skorzystam.

Pozdrawiam serdecznie 

0 Like
Sober1
First Poster
Opcje

Da się zamontować, ale z małymi kombinacjami. U mnie musiałem wyłamać dwa "żeberka" w drabinkach. Kombinerkami łatwo puszczają na spawach. Radzę poszukać używanych prowadnic, bo nowe kosztują po 300zł za sztukę. Ja kupiłem komplet za 80. Nie rozumiem takich głupich oszczędności u Samsunga w dość drogim sprzęcie. Żaden koszt. Są dwie komory to powinny być dwa zestawy prowadnic...

0 Like