Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik Samsung Chef Collection NQ50J9530BS jak wyłączyć tryb Eco

(Temat utworzony: 27-11-2017 07:04 PM)
6593 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Jak wyłączyć tryb Eco zgodnie z instrukcją obsługi aby cały czas był wyświetlany czas (zegar) na wyświetlaczu.

W instrukcji obsługi jest napisane, że trzeba wyłączyć tryb Eco, tylko jak to zrobić.

Funkcja wyświetlania czasu na wyświetlaczu jest tylko po zakończonej pracy piekarnika kilka minut. a bardzo ładnie się prezentuje na wyświetlaczu, przecież ta funkcja zegara nie pobiera więcej prądu niż praca piekarnika?

Żadna oszczędność a za to efekt wizualny zegara super.

Opcje

Cześć @patrolowski, @Anonymous User,

Jeśli chcecie korzystać z zegara to będzie on pokazywany na wyświetlaczu, gdy urządzenie jest włączone. Wystarczy wybrać taką opcję w ustawieniach.

Jeszcze sprawdzam dla was jak długo ten zegar się wyświetla, czy urządzenie nie wyłączy się po pewnym czasie samoczynnie. Dam znać jak to ustale.

Ale zegar jest.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

To, że zegar jest to wiemy tylko chodzi o to żeby był wyświetlany na stałe a nie 5 minut po skończeniu pracy kuchenki!

0 Like
Opcje

Witajcie ponownie @Anonymous User, @patrolowski,

Rzeczywiście zegar pokazuje się tylko przez jakiś czas na włączonym wyświetlaczu. Myślę, że ma to duży związek z wysoką klasą enegetyczną produktu. Jeśli kolorowy wyświetlacz LED działał cały czas, z pewnością ta klasa znacząco by się obniżyła. Zgłosiłam te informacje do odpowiedniego działu.

Gwarancji niestety nie dam, że zostanie to zmienione ze względu na powyższe argumenty.

0 Like
Faszuba
First Poster
Opcje

Wszystko rozumiemy i jak najbardziej jesteśmy za Eco ... ale chodzi o to, żeby dać klientowi możliwość wyboru ( żeby dostępna była opcja zegara na stałe)

Mam jeszcze pytanie ( wiem, że to nie ten wątek ale może uzyskam odpowiedź ). Przy włączonej blokadzie ( dłuższe trzymanie przycisku po prawej ) aktywny jest przycisk wyłączający pracę piekarnika ? Może mam coś źle ustawione ? Piekarnik jest włączony, włączona jest blokada a syn wyłącza mi piekarnik 😞

0 Like
Opcje

Cześć @Faszuba,

Ten model w ten sposób jest zaprojektowany i wykonany. Wybór mamy przy zakupie, niestety możliwości wybrania trybu zegara na stałe w tym modelu nie ma. Przynajmniej narazie.

Co do Twojego drugiego pytania - blokada rodzicielska działa na przyciski funkcyjne i wyświetlacz.

Przycisk wyłączający zasilanie piekarnika zawsze pozostaje aktywny.

0 Like
kalwin
Journeyman
Opcje

Czy kolejne miesiące przyniosły jakieś rezultaty odnośnie zmiany oprogramowania tak, aby zegar był widoczny cały czas, również po wyłączeniu piekarnika? Też jestem bardzo rozczarowany brakiem widocznego zegara w tak drogim urządzeniu. Moja uwaga dotyczy topowego modelu piekarnika parowego z serii Chef Collection NV73J9770rs, ale jak widać to bolączka także  innych modeli z tej serii.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @kalwin,

Rozumiem Twoje rozczarowanie. @Aleksandra_S_W zgłosiła sugestię wyświetlania zegara do odpowiedniego działu, natomiast na tę chwilę nie pojawiła się aktualizacja, która wprowadza zmianę. Poproszę o ponowne przesłanie zgłoszenia z propozycją zmiany koncepcji.

0 Like
Faszuba
First Poster
Opcje

Wydaje mi sie, ze odpowiedz jest bardzo mało satysfakcjonujaca ... temat wałkowany jest od conajmniej 1,5 roku. Wydaje mi sie, ze dla takiej firmy jak Samsug to drobiazg i moznaby to zalatwic szybko. Wniosek jest taki, ze firrma jest mało poważna i klientów ma gdzies. W telewizji sa ładne reklamy i wszystko jest fajnie do momentu zakupu ... a pozniej firma ma klienta w ... !

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Cześć @Faszuba faktycznie, temat pojawił się już jakiś czas temu, ale nie mamy informacji, żeby miała zostać wprowadzona aktualizacja na te urządzenia. Rozumiem, że jesteś rozczarowany urządzeniem, w związku z tym skontaktuj się z Działem Reklamacji Samsung. Możesz to zrobić przez formatkę na stronie, listownie na adres firmy i przez fax.

0 Like
lukasz_wolynka
Apprentice
Opcje

Takich rzeczy jeszcze nie słyszałem. 1,5 roku i problem z aktualizacją która dodaje na stałe zegar na wyświetlaczu. Dodatkowa niedopracowanie to aktualizacja  czasu w zegarze, w przypadku gdy mamy dostępny moduł wifi przez, który możemy pobrać aktualny czas. Też jestem programistą i takie podejście Samsunga jest dla mnie nie dziwne ale jedynie świadczy o braku profesjonalizmu gdzie nie jest przykładana uwaga do jakości produktu który został wydany. Taka sama  sytuacja w przypadku innych produktów Samsung które posiadam w domu pralka, suszarka itd. Samsung przez takie podejście będzie tracił klientów. Znajomi programiści pracujący w Samsungu mówili o strzale w stopę odnośnie oszczędności w przypadku oprogramowania, gdzie zaczęto przenosić projekty do Indii, co odbiło się czkawką dla Samsunga. Szczerze mówiąc jakbyście udostępnili kod źródłowy oraz jakieś środowisko to sam bym to poprawił, na waszych warunkach.

0 Like