01-01-2019 09:59 AM
Witam,
lodówka ma 4 miesiące i jakiś czas temu pojawił się problem z kostarką-nie wytwarza kostek lodu. Woda z dystrybutora leci, po naciśnięciu przycisku wytwarzania lodu słychać tylko pracę mechanizmu a kostki nie lecą.
Bardzo proszę o pomoc-może ktoś miał ten sam problem.
Korzystałam z rad zamieszczonych na forum, ale bez skutku.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
22-12-2023 11:54 AM
Cześć @Marcin2019!
W tej sytuacji spróbuj w pierwszej kolejności zresetować samą kostkarkę przyciskiem test znajdującym się przy foremkach z lodem - w instrukcji jest dokładnie opisane, gdzie znajduje się ten przycisk. Jeśli to nie pomoże, zresetuj całą lodówkę.
22-12-2023 07:29 PM
Witam zrobiłem jak napisałeś kostkarka działa wyrzuciło lód nalalo wodę odłączyłem od prądu na 15min po włączeniu ślimak obraca się dalej co jakiś czas zauważyłem że po naciśnięciu dozownika lodu nie ma żadnej reakcji wtedy ślimak się nie obraca i nie dozuje lodu
27-12-2023 04:22 PM
Cześć @Marcin2019!
Czy na panelu sterowania na pewno masz włączoną opcję Ice ON? Sprawdź też temperaturę w zamrażalniku - w komorze musi być minimum -18* żeby kostkarka mogła prawidłowo pracować.
27-12-2023 10:08 PM
Witam tak było włączone teraz jest wyłączone bo przerzucało lod cały czas na drzwi kostki normalnie produkuje tylko nawet przy wyłączonej kostakarce słychać że ślimak się obraca co jakiś czas a chyba nie powinnien się obracać?
28-12-2023 10:12 AM
Cześć @Marcin2019!
Ślimak obraca się tylko po naciśnięciu dozowania lodu. Jeśli obraca się samoistnie, najlepiej będzie skontaktować się z centrum autoryzowanym Samsung, aby technicy sprawdzili co dzieje się z kostkarką. Poniżej w linku możesz znaleźć lokalne centrum autoryzowane wpisując nazwę miejscowości lub kod pocztowy:
28-12-2023 02:59 PM
Ok dziękuję bardzo
05-12-2024 07:02 PM
Mam dokładnie to co pokazałeś na obrazku, co tydzień tak się robiło.
Jakiś czas miałem samozaparcie i usuwałem to różnymi sposobami, ale już odpuściłem.
Nie używamy kostkarki już wiele miesięcy.
Czy udało Ci się ostatecznie jakoś rozwiązać ten problem?