Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z reklamacją wadliwej pralki Samsung WW90T504 DAT

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
129 Wyświetlenia
Members_LTDXg8m
First Poster
Opcje

Piszę ten post, aby przestrzec  innych konsumentów przed zakupem pralki Samsung i przedstawić standardy jakościowe i procedury  ,jakie stosuje marka  Samsung  Pralka od samego  początku miała problem z wirowaniem. Jest bardzo głośna, swoim luźnym bębnem  uderza w obudowę, powodując trzaski i stukanie drzwiczek(najsilniej podczas 1200 obr /min.) .Z tytułu gwarancji producenckiej nastąpiły 2 nieskuteczne naprawy( min. wymiana. bębna) i dalsze skierowanie do reklamacji .Jednakże  nastąpił przełom  - kolejny serwisant określił wcześniej przedstawione  objawy "układaniem prania, którego ja nie akceptuję i kulturą pracy pralki Samsung," , a wcześniejsze naprawy jako niepotrzebne  i wynikające z braku kompetencji wcześniejszych techników.  W miarę jak stan techniczny się pogarszał nastąpiła kolejna reklamacją ,oczywiście odrzucona. Tym razem usłyszałam ,że  nie dostosowałem  się   do instrukcji producenta dotyczącej zaleceń co do podłoża Oczywiście jest to nieprawda.Reklamacje były odrzucane bez przeglądu nawet podstawowych komponentów urządzenia..Kiedy wyrażałem swoje frustracje  co do zachowania i opinii wydawanych  przez techników w odpowiedzi słyszałem, że zgłoszenia  serwisowe są realizowane przez osoby odpowiednio przeszkolone i doświadczone i nie ma podstaw do podważenia ich opinii.Obecnie złożyłem skargę na opinie serwisantów do Działu Reklamacji, ale również nie otrzymałem odpowiedzi zwrotnej Z całą pewnością zamierzają ciągnąć tę farsę do końca gwarancji.Podsumowując kupiłem pralkę z wadą i pomimo otrzymanej gwarancji towar nie został doprowadzony do stanu zgodności z umową .Marka Samsung nie uznaje żądań konsumenta pomimo istnienia wady swoich produktów. Stali się sędziami we własnej sprawie i działają wyłącznie we  własnym interesie .   Na potwierdzenie przesyłam filmik prezentujący "kulturę pracy pralki Samsung"cytując słowa technika autoryzowanego serwisu Samsung.który działa zgodnie z wytycznymi określonymi przez producenta i dwie sprzeczne opinie techników na temat stanu technicznego pralki.  . https://drive.google.com/file/d/19S5J6DYhlgmeTI_IzKn58Mn8XquEIL_b/view?usp=drivesdk 

OleksiiA_0-1743492515083.png

OleksiiA_1-1743492627998.png

2 Odpowiedzi
IreneuszD
Pathfinder
Opcje
Oni tak mają. Korpo. Najpierw kup a potem się bujaj. Mają cię w głębokim dosłownie głębokim poważaniu. Żałosna firemka.
0 Like
Mannt
First Poster
Opcje
Staje przed dylematem kupna pralki. Moja wysłużona po 10l pralka bosch jest do wymiany i patrzyłem w kierunku samsunga. Teraz chyba zmienię zdanie i kupię sprawdzony produkt. Nie mam ochoty na ewentualne przekomarzanie się z serwisem. Kultura pracy pracy pralki? Warto sprawdzić czy mieści się w deklarowanej sali głośności.
0 Like