3 tygodni(e) temu
– ostatnio edytowany
3 tygodni(e) temu
przez
OleksiiA
Piszę ten post, aby przestrzec innych konsumentów przed zakupem pralki Samsung i przedstawić standardy jakościowe i procedury ,jakie stosuje marka Samsung Pralka od samego początku miała problem z wirowaniem. Jest bardzo głośna, swoim luźnym bębnem uderza w obudowę, powodując trzaski i stukanie drzwiczek(najsilniej podczas 1200 obr /min.) .Z tytułu gwarancji producenckiej nastąpiły 2 nieskuteczne naprawy( min. wymiana. bębna) i dalsze skierowanie do reklamacji .Jednakże nastąpił przełom - kolejny serwisant określił wcześniej przedstawione objawy "układaniem prania, którego ja nie akceptuję i kulturą pracy pralki Samsung," , a wcześniejsze naprawy jako niepotrzebne i wynikające z braku kompetencji wcześniejszych techników. W miarę jak stan techniczny się pogarszał nastąpiła kolejna reklamacją ,oczywiście odrzucona. Tym razem usłyszałam ,że nie dostosowałem się do instrukcji producenta dotyczącej zaleceń co do podłoża Oczywiście jest to nieprawda.Reklamacje były odrzucane bez przeglądu nawet podstawowych komponentów urządzenia..Kiedy wyrażałem swoje frustracje co do zachowania i opinii wydawanych przez techników w odpowiedzi słyszałem, że zgłoszenia serwisowe są realizowane przez osoby odpowiednio przeszkolone i doświadczone i nie ma podstaw do podważenia ich opinii.Obecnie złożyłem skargę na opinie serwisantów do Działu Reklamacji, ale również nie otrzymałem odpowiedzi zwrotnej Z całą pewnością zamierzają ciągnąć tę farsę do końca gwarancji.Podsumowując kupiłem pralkę z wadą i pomimo otrzymanej gwarancji towar nie został doprowadzony do stanu zgodności z umową .Marka Samsung nie uznaje żądań konsumenta pomimo istnienia wady swoich produktów. Stali się sędziami we własnej sprawie i działają wyłącznie we własnym interesie . Na potwierdzenie przesyłam filmik prezentujący "kulturę pracy pralki Samsung"cytując słowa technika autoryzowanego serwisu Samsung.który działa zgodnie z wytycznymi określonymi przez producenta i dwie sprzeczne opinie techników na temat stanu technicznego pralki. . https://drive.google.com/file/d/19S5J6DYhlgmeTI_IzKn58Mn8XquEIL_b/view?usp=drivesdk
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu