Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RB34C602ESA sama zmienia temperaturę zamrażalnika

(Temat utworzony: 07-03-2025 09:35 AM)
126 Wyświetlenia
Adraser
Explorer
Opcje

Mam problem z lodówką RB34C602ESA którą mam od 3 miesięcy. Zauważyłem że co 1-2 tygodnie zmienia temperaturę zamrażalnika na -15 stopni.... Dodam że posługuję się nią za pomocą apki na telefonie. Mam ustawiony 2 tryb oszczędzania energii bo tylko na nim lodówka chodzi akceptowalnie cicho (na innych trybach chodzi o wiele za głośno jak samochód z odpalonym silnikiem....). Od czasu do czasu jak ją otwieram patrzę co pisze w lodówce i ku mojemu zaskoczeniu pisze -15 stopni zamiast tak jak ustawiłem -17. Wchodzę w aplikację na telefonie a tam ku mojemu zdziwieniu również pisze -15 stopni..... Czy to normalne działanie lodówki ? Dlaczego sama zmienia temperaturę zamrażalnika ? Czy ma to jakiś związek z oszczędzaniem energii 2 poziomu ? Na zdjęciu wyświetlacz tak wygląda.

482824858_607588552078398_2362268781348286773_n.jpg

0 Like
2 Odpowiedzi
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Adraser

W pierwszej kolejności sprawdź, czy uszczelki zamrażarki dolegają prawidłowo. Jeśli była zmiana kierunku otwierania drzwi, to również upewnij się, że obie uszczelki zostały obrócone o 180 stopni. W instrukcji jest wzmianka przy oszczędzaniu energii "Włączenie funkcji AI Energy Mode zmniejsza zużycie energii, ale może też obniżyć wydajność chłodzenia". Nie ma nigdzie informacji o zmianie ustawień temperatury samoczynnie. 

TenTaki
Helping Hand
Opcje
Zwrot "może obniżyć wydajność chlodzenia" raczej sugeruje zmianę temperatury, bo przy zmniejszonym zużyciu energi tylko taką może utrzymać.
0 Like