Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Flip6, "wybroczyna" na zgięciu ekranu, aktualizacja i brak rozwiązania

(Temat utworzony: 12-10-2024 03:41 PM)
588 Wyświetlenia
HanulaC
Journeyman
Opcje
Aktualizacja:
Byłam w serwisie na Al. Solidarności w Warszawie i po prostu zostałam spławiona. Pani z obsługi i pan serwisant próbowali mi wmówić, że ja się czepiam a tam jest po prostu zwykły ślad po zgięciu, żadnej wybroczyny nie ma. Wszystko normalne. Ogólnie rzecz mówiąc: baba histeryzuje i ma spadać.

Uśmiechnięta pani powiedziała nawet że jak mi ekran pęknie, to wtedy przyjmą do naprawy.
Na Zachodzie ludzie z tego powodu dostawali nowy sprzęt, natomiast gorszy sort z Europy Środkowej nawet nie zasługuje na obsługę.

Już rozumiem dlaczego ludzie narzekają na produkty Samsunga. Do tej pory miałam po prostu szczęście.

Żałuję że wydałam 5 tysięcy na ten szrot. Mądry Polak po szkodzie

........................................
No i stało się, półtora roku miałam Flip4 i był wspaniały, bez zarzutów, "upgradowałam" i teraz niecałe 3 miesiące mam żółtą 6tkę (zamówiony w przedsprzedaży), byłam zachwycona, ale właśnie zaczęły się problemy. 

Od nowości ekran był nieskazitelny, a teraz (zauważyłam w czwartek) na samym środku zgięcia ekranu pojawiła się taka jakby wybroczyna, nie idzie ona przez całą szerokość ekranu, jest nieregularna. To jest w środku, nie czuć pod palcem, to nie folia tylko coś w wyświetlaczu. Z telefonem obchodzę się jak z jajkiem, nie upadł, nie został zarysowany, to nie moja wina.

Najbardziej widać jak tło na ekranie jest bardzo jasne i białe, ale pod światło widoczne jeat też na zgaszonym ekranie.
Trudno mi zrobić tego zdjęcie, ale identyczna sytuacja pokazana jest na nagraniu tutaj (ok.1:40):

?si=dB4Q3CEs7SsvPZvM

(Wiem, że laska z nagrania dostała zupełnie nowy egzemplarz po zareklamowaniu tego, więc zakładam że kwalifikuje się do reklamacji). 

Ktoś miał albo ma podobną sytuację? Jakie rozwiązania zastosowano? Co na to serwis? Artykuł na taki temat znalazłam na Reddit, ale to chyba nie jest częsta przypadłość, prawie nikt o tym nie pisze.
Wizyta w moim okolicznym serwisie, to droga krzyżowa, więc zaczynam od pytań tutaj.

Pozdrawiam!!
17 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji 😢

Konieczna będzie wizyta w autoryzowanym serwisie Samsung w celu naprawy usterki.
Na czas naprawy staraj się o dobry telefon zastępczy.

Poniżej lista dostępnych serwisów w PL:
[ Znajdź Centrum Pomocy Samsung]
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
Raulnin
Voyager
Opcje
Typowy "fabrik feler". Samsung powinien wymienić egzemplarz na nowy wolny od wad. Oby nie okazało się, że wszystkie Flip6 są felerne bo byłaby niezła akcja. No ale to Samsung Ad.2024 więc wszystko możliwe....😂👏
0 Like
HanulaC
Journeyman
Opcje
Oby... ale znając życie będą chcieli "naprawiać" i po 2 tygodniach czekania dostanę z powrotem swoj niespełna 3-miesięczny ale już ponaprawowy telefon, nabyty za prawie 5 tysiaków 🙃
Obym się myliła..

6stka do tej pory była dla mnie idealna, taki zawód.. 😞
0 Like
HanulaC
Journeyman
Opcje
Dzięki :smiling-face: mam serwis niedaleko, tylko że obsługa tam to trochę nieporozumienie, no ale co robić. Przejdę się tam w poniedziałek i dam znać co postanowiono, może komuś się przyda takie info
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Gdy idziesz do serwisu, zawsze staraj się dokładnie opisywać uszkodzenie oraz robić zdjęcia i dokumentować ewentualne usterki. To bardzo pomaga, jeśli usterka jest mało widoczna.

Twk czy inaczej, liczymy na pozytywne zakończenie.
DAVA55
Navigator
Opcje
Poco kupować składaki wiadomo że będą ***** z ekranami. Chcąc być topowym na czasie zabiera nam mózg przy zakupie.
0 Like
HanulaC
Journeyman
Opcje

Nigdy nie chciałam być topowa, ja nie z tych. Chodzi głównie o rozmiar, normalnych rozmiarów telefon po prostu nie mieści mi się w kieszeni ani w torebce. Jak były dostępne telefony typu compact, to takie kupowałam. Aktualnie tylko IPhone ma trochę mniejsze modele.
No i mój Flip4 był po prostu doskonały, zarówno ja jak i moja Mama nigdy nie miałyśmy z tym modelem najmniejszego problemu (Mama nadal ma swoją 4kę, już 2 lata, bezawaryjny i nie do zdarcia). Wydawało mi się że 6tka to naturalna konsekwencja i upgrade.

wirat
Helping Hand
Opcje
0 Like
HanulaC
Journeyman
Opcje
Flip6 jak widać nie bardzo póki co, ale mam spore doświadczenie z Flip4 i był niezawodny. Ja się z moim obchodziłam bardzo delikatnie, natomiast moja Mama ma swój już 2 lata a ona nie należy do osób które szanują sprzęt. Zdarzało jej się dosłownie rzucać telefonem o podłogę. Nie nosi go w osłonie, wymieniała tylko raz folię na przodzie. Zabierała go nawet o zgroza na plażę i nic się nie stało. Obudowa jest cała podrapana, ale telefon śmiga. Zgięcie ekranu i zawias działa bez zarzutu. Mama mogłaby być ekstremalną testerką takiego sprzętu.