Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana telefonu

(Temat utworzony: 17-11-2024 02:34 PM)
353 Wyświetlenia
marcel1310
First Poster
Opcje

Witam, mam pewien problem.

Na koniec sierpnia zakupiłem Z Flipa 6, urządzenie naprawdę fajne ale już z samego początku pojawiały się małe problemy pokroju zawieszania lub informacji o tym, że system i jego interfejs przestały działać co bardzo mnie dziwiło bo o telefon dbałem jak nigdy dotąd o żaden. Niecały tydzień temu telefon zaczął dziwnie się zachowywać, tzn. wyświetlać masę kolorowych pasków na ekranie podczas składania i rozkładania co strasznie mnie zmartwiło, nie minęły 2 dni i telefon zaczął przestać reagować na dotyk (dalej raz na jakiś czas pokazując takie same paski), co mijało po kilku złożeniach i telefon chodził dalej. 2 dni temu, ekran wewnętrzny zaczął robić się czarny (zewnętrzny działa bez żadnego problemu) i tego już naprawić mi się nie udało. Jako że nie mogę pozwolić sobie żeby takie coś się powtórzyło bo telefonu zwyczajnie potrzebuje, zacząłem zastanawiać się czy jest możliwość, żeby Samsung wymienił mi telefon na inny niż Z Flip 6? Chodzi mi o telefon w podobnej (niższej, lub takiej samej) cenie. Z góry dziękuje za odpowiedź

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jesli telefon jest na gwarancji serwis będzie naprawiał urządzenie do skutku. W przypadku braku części, lub sytuacji w której telefon nie da się już naprawić, moze być wymieniony na taki sam model, lub wyższy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Mam pewien problem: nie rozumiem, czemu nie przeczytasz warunków gwarancji i/lub rękojmi i z nich nie korzystasz? Żadna odpowiedz, jaką możesz ewentualnie otrzymać tu - nie będzie wiążąca i nie rozwiąże twojego.
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jesli telefon jest na gwarancji serwis będzie naprawiał urządzenie do skutku. W przypadku braku części, lub sytuacji w której telefon nie da się już naprawić, moze być wymieniony na taki sam model, lub wyższy.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Czy Gwarancja nie określa liczby napraw, po której klient może żądać wymiany na nowy lub odstąpienia od umowy?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Kiedyś tak było. Po 3 nieskutecznych naprawach mozliwa była wymiana na nowy, teraz jest to zmienione i naprawa może trwać aż do skutecznego naprawienia telefonu.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
I to jest zapisane w warunkach gwarancji? A co z rękojmią?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Gwarant czyli w tym przypadku producent decyduje ile będzie trwać naprawa, jeśli nastąpi brak już części, lub telefon wyjdzie z obiegu wtedy producent wydaje decyzje na nowy sprzęt taki sam, lub o wyższej wartości( nigdy nie może być gorszej) Rękojmia to już kierujemy w tym przypadku do sprzedawcy.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Wszystko prawda, tylko nie tego dotyczyło moje pytanie...
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak to jest zapisane w gwarancji. A co do rękojmia może oczywiście autor próbować reklamować wadliwy sprzęt u sprzedawcy jeśli ma taką możliwość