Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z flip 4 zepsuty ekran

(Temat utworzony: 02-11-2023 12:24 PM)
8315 Wyświetlenia
Members_rF27CNz
Journeyman
Opcje

Jestem użytkowniczką Samsunga od wielu lat.

Od pół roku - nieszczęśliwie- z flip 4.

Siadł mi ekran w miejscu składania telefonu- górna połowa już nie działa wcale.

Oczywiście  miałam folie ochronną na ekranie, która po kilku dniach odchodziła. W związku z czym zdjęłam ją. krótko po tym na ekranie pojawiły mi się 2 wgniotki i do tego czarne plamki. Ekran jest tak delikatny- że nie wiem w jakich warunkach trzeba go użytkować, żeby się nie uszkodził.

Żaden model mnie tak nie rozczarował jak ten.

Nie polecam

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_rF27CNz Jeżeli ekran nie działa, to niestety nie za wiele da się zrobić. Można spróbować podłączyć kablem USB do komputera i może uda dostać sie do multimediów, albo zaloguj się poprzez tę stronę i spróbuj zrobić kopię zapasową, o ile masz konto samsung:

https://findmymobile.samsung.com/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
27 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
W instrukcji jest wyraźnie napisane w jaki sposób należy używać tego smartfona. Folia po coś jest i nie należy jej zdejmować na własną rękę. Jeśli coś się dzieje z folią, to od razu gnamy do serwisu i tam nieodpłatnie nam ją wymieniają. Ten wypadek, to niestety konsekwencja niewłaściwego użytkowania smartfona 🫤
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, w pełni zgadzam się @FG_Test23

Ekrany w składanych urządzeniach są o wiele delikatniejsze niż normalne. Należy się z nimi bardzo ostrożnie obchodzić. Zaraz przy pierwszym uruchomieniu pojawią się informacja, żeby nie ściągać folii na własną rękę, ponieważ ekran się uszkodzi.

W tym przypadku bardzo możliwe, że wymiana ekranu będzie odpłatnie ponieważ urządzenie nie było użytkowane w bezpieczny sposób
Members_rF27CNz
Journeyman
Opcje

Folia ochronna dokupiona naklejona przez fachowca nie fabryczna.. dedykowana do tego modelu..z nią również tak trzeba postępować?

Members_rF27CNz
Journeyman
Opcje

Nie mam tu na myśli fabrycznej folii .Tej nie tknęłam.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Raczej nie powinno sie naklejać żadnej dodatkowej folii na składany ekran urządzenia
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To zależy. Jeżeli nakleimy jakąś lewą folię zamiast oryginalnej, to może wystąpić problem, w przypadku jakiś foli na inne folie może dojść do uszkodzenia tej pierwszej. Zdjemująć dodatkową folię możemy w jakiś sposób naruszyć tą zwykłą, a ona ekran. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie oddanie sprzętu do serwisu i to producent zdecyduje, czy smartfon zostanie naprawiony w ramach gwarancji, czy będziemy musieli za taką naprawę zapłacić.
Members_rF27CNz
Journeyman
Opcje

Sprawa jest prosta- wyświetlacze te są słabej jakości.. pękają  wielu użytkownikom..

centralnie na zgięciu, górna część wyświetlacza  już nie działa.. i nie jest to wina tego czy było czy nie było dodatkowe zabezpieczenie. koniec kropka. 

Niestety tysiące użytkowników to potwierdzi.

Faktycznie moja pierwsza wiadomość może być jednak nie do końca zrozumiała/chaotyczna- pęknięcie, rozlanie się ekranu wzdłuż zgięcia telefonu powstało samoistnie.

Telefon zostanie wysłany do serwisu- tylko pytanie jak przekopiować dane na inny smartphone jeśli ekran nie działa? 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_rF27CNz, jakie dane chcesz zgrać? Miałeś włączoną synchronizację dla zdjęć i innych elementów w telefonie? Czy wykonywałeś kopie zapasowe?

0 Like
Members_rF27CNz
Journeyman
Opcje

kontakty z urządzenia, .. wszystko.. ale jak to zrobić jak ekran nie działa?

0 Like