Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S24 Benchmark stres test HOT‼️📴

(Temat utworzony: 02-02-2024 12:01 PM)
2383 Wyświetlenia
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Siemka sprawdzałem sobie osobiście osiągi tego telefonu w benchmarku Antutu i oto wynik 

image

Dodatkowo stres test

image

Przeważnie 44.7 stopnia no cóż powiem tak mega gorący użytkować by się nie dało zbytnio chwile w ręce i parzy, poprzednio miałem S21+ i temperatura była sporo niższa ogólnie Peocesor Exynos niezbyt się nadaje szkoda że znowu nie dostaliśmy Snapdragona w każdej wersji telefonu. 
65 Odpowiedzi
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
A nawet trochę więcej 😅
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@Members_TawdDgm
Przeprowadziłeś ten test i o czym Ci to mówi? Jakieś konkrety? Temperatura? Przy zapinaniu benchmarków każdy jeden telefon robi się gorący jak patelnia. Nie ogarniam po co w ogóle przeprowadzać takie testy we własnym zakresie, tym bardziej bez żadnego innego sprzętu do porównania. Modele S24 dopiero co wyszły i jak każdy nowy sprzęt dzisiaj przy premierze, pełne są "chorób wieku dziecięcego". Większość z tych baboli zostanie załatana w przyszłych aktualizacjach. Testy dzisiejszych marketingowców zwanych recenzentami też trzeba przez drobne sito przesiać. Ja nawet widziałem test baterii S24 Ultra, który polegał na odtwarzaniu wideo. Telefon odtwarzał filmy przez 26 godzin 🤣 iPhone skończył się chyba już po 12 godzinach.
Potem ludzie po forach pytają: "A dlaczego mój telefon ma tylko 5h SOT skoro na testach mieli 20h?"
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
Przeprowadziłem test dla wlasnej informacji by porównać to co pokazywali recenzenci a co wyjdzie u mnie. Wnioski? Telefon nagrzewa się bardziej niż S21+ ma mniejszy wynik benchmarku od Galaxy s23 ponadto telefon sam w sobie jest ciepły chociażby włączając aparat na 10 minut już się robi gorący mówi mi to też że S21+ radził sobie lepiej w grach i na emulatorach Ps2 a S24 po 10 minutach najlepiej byłoby schować do lodówki bo taki się robi gorący. Pozdrawiam
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
O Exynosie 2400 lepiej nie mówić. Pierwsze przecieki ze świata procesorów pokazują, że nadzieja przyjdzie na koniec tego roku. MediaTek Dimensity 9400 naprawę może się podobać.

MediaTek Dimensity 9400 pokazuje pazur w przecieku

Dimensity 9300 to gorący towar, który znajdziemy w wielu topowych modelach z Chin. Snapdragon 8 Gen 3 zasadniczo góruje nad nim wydajnością, energooszczędnością i niższymi temperaturami. Sytuacja ma szansę odwrócić się pod koniec 2024 roku. Do sieci trafiła bowiem specyfikacja MediaTeka Dimensity 9400.Zmiany widać już na pierwszy rzut oka. Zmieni się architektura. Zamiast przechodzących już do lamusa 4+4, MediaTek stawia nareszcie na 1+3+4. W teorii miałoby to pozwolić na solidną energooszczędność. Według przecieków mówi się o wzroście wydajności o 18%. Jednocześnie zużycie energii miałoby spaść o 32%.nie można wykluczyć, że pomimo nowej architektury MediaTek Dimensity 9400 nadal będzie gorącym SoC. O tym przekonamy się dopiero w okolicy grudnia 2024 lub stycznia przyszłego roku. Polski użytkownik ten procesor zobaczy pewnie dopiero przy okazji Xiaomi 15 Pro. Czyli mniej więcej za półtora roku.Screenshot-2024-02-01-133700_1000002639_1706895361.png
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
S21+ jest większym telefonem co sprawia, że temperatura lepiej się rozchodzi. Benchmarki faworyzują Snapdragony i Applowskie procki więc te zawsze będą miały lepsze wyniki.
0 Like
bartekkoks
Pathfinder
Opcje
No ale i tak w użytkowaniu codziennym lepszy jest snapdragon..
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje

No ja akurat stoję w opozycji, bo jedyny Galaxy jaki mnie wkurzał miał Snapdragona. Do Exynosa nic nie mam, bo nie mam z nim żadnych problemów. Możesz rozwinąć po czym to widać, że Snapdragon jest lepszy w użytkowaniu?

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Jak nie.. nie umiesz tego po protu sprawdzić... zwróć uwagę na statusbar. S24u.1706900495502.jpg
Selixo
Big Cheese
Opcje
I działa. Autor nie ma pojęcia jak to sprawdzić.
Mickra
Voyager
Opcje
Widać ze działa a u dołu też działa z ikonami? Dzięki wielkie 😉
0 Like