Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Profesjonalnalista od ekranów telewizorów opisał ekran W Galaxy S24 Ultra.

(Temat utworzony: 23-02-2024 09:18 PM)
371 Wyświetlenia
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ekran oceniono dobrze. Wypadł dobrze i to w porównaniu z ekranami telewizorów. Odwzorowanie barw dobre, czernie i jasność też są wstanie dojść do ten wartości deklarowanej.

Tam jedynie problemy były małe z szczegółami w HDR w ciemnym pomieszczeniu, a duże już z kątami widzenia. Tam się powtarza problem zaobserowany przez niektórych na forum i przez recenzentów, gdzie kolory lekko uciekają w błękit.

Aktualizacja już chyba wyszła, więc powinno być dobrze, ale ta opinia i testy pokazują, że ekrany te są topowe i przedstawiono także różnicę pomiędzy FHD+, a QHD+ w codziennym użytkowaniu oraz pod mikroskopem. 

To taka ciekawostka, którą właśnie zauważyłem na YouTube. Polecam obejrzeć bo naprawdę ciekawy materiał. 

3 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Świetny materiał 🤩
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje

Też wpadłem na ten materiał na YT. Potwierdza konkretnymi pomiarami wysoką jakość prezentowanego obrazu. Ja praktycznie nie oglądam filmów na telefonie, jeśli już na czymś mobilnym, to wybieram do tego celu tablet 12". Jednak od początku ekran S24U robił na mnie mnie wrażenie wiernością kolorów i genialną warstwą antyrefleksyjną. Problemu z nieefektywnym trybem vivid nie miałem, bo i tak amoledy w Samsungach przestawiam od razu na tryb naturalny. Ale dobrze, że w bieżącej aktualizacji i ten mankament został rozwiązany. 

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja u siebie na poprzedniku o ile rzadko go na firmę, Tak też przy serialu Loki oglądałem sobie odcinki w autobusie, ponieważ zazwyczaj wychodziły one gdzieś tak około 8:00-9:00, więc w piątek siłą rzeczy w takim autobusie mogłem sobie obejrzeć.

Obraz zawsze był naturalny i nie było tam żadnych problemów, a jasność była zadowalająca, A jeździłem w pełnym słońcu.

No i nie było tutaj tej powłoki antyrefleksyjnej chociaż ich dużo nie było, więc zakładam że w tym modelu jest już w ogóle superancko jeżeli chodzi o Komfort oglądania filmów.

Ja bym powiedział, że jest to raczej taka jakaś alternatywa no na przykład w autobusach, metrze bądź jakieś tramwajach, Ale w domu No to raczej jednak boi się obejrzeć coś na telewizorze albo na tablecie.

Ja myślę, że raczej takie oglądanie filmów na telefonie, no to w komunikacji miejskiej ewentualnie w jakiejś kawiarni czy tam miejsca publicznych, ale w domu, to raczej nie ma zbytnio zastosowania, ponieważ zazwyczaj posiadamy jakieś monitory bądź telewizory.

Ogólnie bardzo fajnie mi się zawsze na smartfonach od Samsunga oglądało te filmy i naprawdę, to robi wrażenie tym bardziej w takich warunkach, ponieważ ja dosłownie czułem emocje i klimat tych seriali (Loki i Echo) i naprawdę jakość tego wszystkiego była bardzo dobra i w połączeniu ze słuchawkami Galaxy Buds, to ten mały ekran nie stanowi problemów, więc uważam że jeżeli już można dojść do takiego poziomu zadowolenia, to można dobrze i pozytywnie ocenić ekran pod kątem zwykłego użytkowania.

Tutaj w teście też pokazano, że ten HDR był w miarę dobry jasność też była w stanie realnie Szczytowa osiągnąć tam 2550 albo 2590 nitów, więc No jest tutaj powiedzmy blisko tych 2600 No i myślę, że już ta jasność w połączeniu z powłoką antrefleksyjną już naprawdę takim latem na słońcu nie będzie stanowić żadnych problemów w oglądaniu filmów.

No tutaj pytanie tylko co z kontrastem i podobno miała się pojawić aktualizacja miała to naprawić, więc no Zakładam, że to naprawiono skoro jeszcze nikt nie dawał pretensji na ten temat, więc uważam że jeżeli to już naprawiono, to już ogólnie jest bomba bo ten kontrast też się jednak gdzieś liczy.

No, ale ogólnie fajnie jest obejrzeć taki profesjonalny test, który realnie opisuje sam ekran No bo recenzent No to przez 10 sekund powie o ekranie i na tym to się zakończy.
0 Like