Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozdzielczość S24 Ultra

(Temat utworzony: 07-02-2024 12:25 PM)
2550 Wyświetlenia
MSpr1
Pioneer
Opcje
Cześć wszystkim, 

Jakich ustawień rozdzielczości używacie w S24 Ultra? Zostawiacie domyślne FHD+, czy korzystacie z qhd+? Ma to u Was jakieś przełożenie na długość pracy na baterii?

Pozdr
23 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od kilku generacji Galaxy Ultra używam wyłącznie rozdzielczości QHD+. Nie zauważyłem żadnego znaczącego wpływu na baterię.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MSpr1  Cześć

Ja mam ustawione na FHD+ :smiling-face:

Andrew500PL
Student
Opcje
Nie używanie najwyższej to jak kupic ferrari i ustawić sobie ogranicznik prędkości do 50km/h
Mighn
Big Cheese
Opcje
QHD+ ustawianie FHD to parę minut SOT mniej a różnice, szczególnie przy oglądaniu filmów widać.... poza tym czemu kastrować urządzenie z tego co w nim najlepsze i za co się płaci?
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Teraz przełączyłem QHD+ i testuję wpływ na żywotność baterii. Jeśli nie będzie zauważalnego, zostanę przy nim. Natomiast wizualnie nie jestem w stanie dostrzec różnicy pomiędzy FHD+ i QHD+. Dla mnie to jak możliwość odtworzenia dźwięku 17kHz i 20kHz - szacun dla sprzętu za takie możliwości, ale obie wartości są i tak sporo ponad możliwości percepcyjne mojego "sprzętu pokładowego" 👂🏻
adixz
Pioneer
Opcje
Skoro za takie funkcje płaci się niemałe pieniądze to nie widzę sensu "ucinania" tego. Równie dobrze można sobie kupić tańszy telefon bez qhd
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Aha, czyli kupując Ferrari trzeba jeździć 300km/h bo do tego jest stworzony i ma możliwość? No trochę bez sensu, ktoś kto kupuje Ferrari może jeździć i 50km/h, kupił Ferrari bo mu pasuje, chce i może ale nie musi dusić z niego wszystkiego. Tak samo z telefonem, nie trzeba używać wszystkiego co jest, ja nie gram i nie katuje telefonu ciężkimi zadaniami a mam S24U bo chce, pasuje mi i mogę.

PS: Mało jaki samochód nie potrafi przekroczyć 50km/h więc Ferrari tu nie jest wyjątkowe. 😅
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
FHD+ nie widzę różnicy w jakości obrazu, to nie monitor 32cale tylko telefon 6.8cala, a bateria to 30 do godziny czasu więcej i jest ważniejsza dla mnie. Taka moja opinia.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Andrew500PL  @adixz  Skoro nie widze różnicy, i prawdopodobnie w niewielkim stopniu jest większe zużycie energii to nie musze ustawiać najwyższego parametru. Zresztą każdy może wybrać co mu pasuje od tego jest ta opcja :smiling-face: