Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania dla modeli Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra.

(Temat utworzony: poniedziałek)
241 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W tym temacie zachęcam wszystkich posiadaczy, do informowania innych, o pojawieniu się nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach z serii Galaxy S22.

s22.png

W przypadku tej serii modelowej ważnym jest, aby pamiętać, że modele te nie będą już otrzymywać oprogramowania układowego przeznaczonego na poszczególne kraje europejskie. Od teraz Samsung będzie przygotowywał dla większości krajów w Europie jedną wersję softu oznaczoną uniwersalnym kodem CSC - EUX. Informacje na ten temat zamieściłem w tym wątku: CSC tylko w wersji europejskiej. Koniec wydań na poszczególne kraje? Jeszcze szybsze aktualizacje?

W tym miejscu muszę zasmucić przyszłych posiadaczy wersji operatorskich. W przypadku wersji brandowanych, o ile operatorzy się na nie zdecydują, sposób aktualizacji nie ulegnie zmianie. Oznacza to dokładnie to, że posiadacz takiego modelu skazany będzie na łaskę swojego operatora i zmuszony bedzie czekać na przygotowanie i wydanie wersji operatorskiej oprogramowania układowego. A z praktyki wiemy już jak to bywa z terminowością dostarczania aktualizacji w przypadku operatorów. 😞

Dla przypomnienia, aktualizację możemy wykonać z poziomu menu telefonu, ścieżka: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj 

SmartSwitch.gif

oraz korzystając z oprogramowania Smart Switch, w wersji instalacyjnej na komputer. Linki do pobrania: Google Play, Windows, MacOS.

BARDZO WAŻNA KWESTIA !!!

W tym temacie staramy się nie pisać o problemach z funkcjonowaniem, nie działaniem aplikacji zewnętrznych, które pojawiły się po aktualizacji! To co najwyżej możemy napisać, to informacja o problemach z samym systemem lub aplikacjami systemowymi , ale też tylko i wyłącznie w związku z bieżącą aktualizacją. Ma być to oczywiście zwięzłe i treściwe! Najlepszym jednak rozwiązaniem będzie stworzenie [nowego] tematu we właściwym dziale!!! 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
1 529 Odpowiedzi
PosiadaGalaxyA55
Explorer
Opcje
Gal22axy popatrz co napisałem 5 maj 2025 one ui 7 s22
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
Aktualizacja jest planowana na maj lecz prawdopodobnie się opóźni ze względu wstrzymania aktualizacji na pierwszych modelach, z powodu błędów w oprogramowaniu. Dodatkowo podsyłam harmonogram.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/harmonogram-aktualizacji-android-15-z-o...

Pozdrawiam
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Wyślij e-mail do Samsung Korea może ktos ci tam udostepni datę 🫣
Oskar102
Explorer
Opcje
Mam s24u i nadal nie mam więc luz XD
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
23 kwietnia i godz 04:54.
0 Like
Wojciechk26
Student
Opcje

Kiedy będzie wkońcu One UI 7? Ile tak można czekać?

Rafał36
Apprentice
Opcje
Na s23 ultra dostałem dzisiaj
0 Like
Wojciechk26
Student
Opcje
Chodzi o starsze telefony np s22 s21
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wojciechk26, Aktualizacja pojawi się w maju zgodnie z harmonogramem.

0 Like
Rudi97
Helping Hand
Opcje
Tak jak pisze @kamil40013
0 Like