Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 ultra - telefon ciągle się restartuje bez możliwości logowania do androida

(Temat utworzony: 22-10-2024 08:30 PM)
8273 Wyświetlenia
petergabriel1981
Apprentice
Opcje

Witam

Przez 2 lata s22 ultra działał bezproblemowo. Do dzisiaj, kiedy to w pewnym momencie zaczął się restartować w pętli. Wygląda to w ten sposób, że po restarcie pojawia się pierwszy czarny ekran z napisem Samsung Galaxy (...), następnie po kilku sekundach gaśnie i następuje restart. Za pierwszym razem pętla trwała około 2 godzin, aż w końcu pojawiła się możliwość zalogowania do Androida. Niestety wyłącznie na chwilę. Potem telefon znów wpadł w pętlę, z jedną zmianą, co któryś restart pojawiała się informacja o próbie dostosowania apek do aktualizacji i tyle. Jedyne co mogłem zrobić to poczekać na wyczerpanie baterii, a następnie spróbować wyczyścić pamięć podręczną, co niestety nic nie zmieniło. Dodam, że oczywiście mam wgraną najnowszą aktualizację systemową, przy czym robiłem to kilka dni temu. Wi-fi jest wyłączone, więc to nie kwestia restartu jak z innego wątku na forum. Na ten moment telefon jest w pętli od ponad 2 godzin.....

70 Odpowiedzi
petergabriel1981
Apprentice
Opcje

Za pierwszym razem jak robiłem czyszczenie pamięci podręcznej, rebootowałem system i nic nie dało. Ponownie wszedł w pętlę restartu i tak trzyma do tej pory. 

0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
To niech Pan spróbuje go podłączyć do ładowarki i zobaczyć czy wtedy się włączy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że w tym wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
petergabriel1981
Apprentice
Opcje

Nic nie daje. Z ładowarką, bez, z podłączeniem pod lapsia, nie jest w stanie wyjść poza pętlę resetu. Rozładowanie do 0 i naładowanie do pełna również nic nie dało. Jeśli się nie mylę, nie ma chyba opcji wyłączenia go na twardo poprzez użycie samych przycisków na telefonie. 

0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie zostaje hard reset bez przywracania kopii zapasowej w recovery hard reset jest pod nazwą "Wipe data/factory reset" jeżeli to nic nie da to tak jak wspomniałem ja i @mirudo24 może okazać się konieczna wizyta w serwisie
0 Like
petergabriel1981
Apprentice
Opcje

Tego się obawiałem. Najgorsze, że to wszystko ledwie 3 tygodnie po zakończeniu gwarancji 😞 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Zapętlanie się telefonu to najczęściej uszkodzona pamięć. Jeśli wykonywał Pan reset telefonu z przycisków i nie dało to żadnego rezultatu, pozostaje tylko wgranie nowego oprogramowania. Czasem pamięć zostałaje na tyle uszkodzona że wymienia się już tylko płytę główną.
petergabriel1981
Apprentice
Opcje

Dzięki za podpowiedź, jestem już umówiony z serwisem. Na ten moment telefon w ogóle przestał odpowiadać. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę dać znać, jak telefon wróci z serwisu?
0 Like