09-01-2025 12:32 AM — edytowano 09-01-2025 12:35 AM
Od trzech dni mam problem z moim samsungiem s22, Mianowicie po podłączeniu go do mojego komputera w celu przegrania kilku plików, co i tak się nie udało ponieważ komputer nie wykrył telefonu a telefon nie wykrył, że jest podłączony przez USB, Telefon restartuje się oraz nagrzewa się. Telefon restartuje się przy każdym możliwym momencie, Chociażby przy potwierdzeniu dwuetapowym po kliknięciu przycisku "OK" telefon zawiesił się oraz restartuje się kilka razy w sposób taki, że przez kilka razy wyłącza się, pokazuje się napis "Samsung galaxy" po czym telefon znowu się wyłącza i znowu pokazuje się ów napis. Czasami telefon pozwoli mi wejść na ekran główny lecz po tym się resetuje, Czasami pozwoli mi nawet odpalić kilka aplikacji przed resetem. Udało mi się sprawdzić kilka rzeczy a mianowicie:
Narzędzie diagnostyczne w aplikacji members pokazuje, że stan baterii jest dobry.
Udało mi się zaktualizować google play oraz OS do najnowszej wersjii.
Udało mi się wyczyścić cache w recovery mode.
Udało mi się sprawdzić telefon pod kątem wirusów, których jest rzekomo brak.
Nie wiem co mam dalej robić ponieważ bardzo nie chce przywracać telefonu do ustawień fabrycznych nie wiedząc, czy to w ogóle pomoże.
Dodam, że po aktualizacji systemu telefon wydawał się spokojny, przez cały dzień użytkowania poza domem nie resetował się jednak kiedy wróciłem do domu oraz włączyłem WiFi, ten znów zaczął się resetować. Po wyłączeniu WiFi problem nie ustaje.
Moim pytaniem jest:
Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić, czy należałoby założyć, że telefon posiada uszkodzenie/wadę techniczną.
09-01-2025 06:47 AM
09-01-2025 08:51 AM
Wykonaj hard reset bez przywracania kopii a jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
09-01-2025 11:31 AM
09-01-2025 11:36 AM
13-01-2025
11:55 PM
– ostatnio edytowany
14-01-2025
09:39 AM
przez
OleksiiA
Powiem tak, ten problem tylko występuje w Europejskiej wersji z exynosem, i tylko po najnowszej genialnej najlepszej grudniowej aktualizacji, hard reset nic nie da a tylko stracisz dane serwis też nic nie da bo cię odeślą z kwitkiem i powiedzą twoja wina, trzeba czekać do aktualizacji, jeżeli tylko ci się resetuje i grzeje to pół biedy, mogła ci równie dobrze płyta główna pójść albo telefon mógł wpaść w bootloopa, tak to tylko softwarowy problem a przynajmniej tak mi się wydaje. A Jak korzystać żeby się nie wyłączał, dane mobilne często pomagają, zmień na nie na jakiś czas i później wejdź na WiFi przez dłuższy czas powinien chodzić telefon. Bawi mnie polityka samsunga który w Azji oraz Europie daje te niedziałające exynosy a na rynku usa gdzie każdy ma ich gdzieś bo ludzie tam wola iphony dają snapdragony. Następny mój telefon to napewno nie będzie samsung, nie znam drugiej tak obrzydliwej korporacji jak ta, która po 2 latach ucegla telefony.
14-01-2025 08:43 AM
14-01-2025 08:50 PM
14-01-2025 08:54 PM
14-01-2025 09:04 PM