Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s22 resetuje się

(Temat utworzony: 09-01-2025 12:32 AM)
966 Wyświetlenia
Szafeczka
Apprentice
Opcje

Od trzech dni mam problem z moim samsungiem s22, Mianowicie po podłączeniu go do mojego komputera w celu przegrania kilku plików, co i tak się nie udało ponieważ komputer nie wykrył telefonu a telefon nie wykrył, że jest podłączony przez USB, Telefon restartuje się oraz nagrzewa się. Telefon restartuje się przy każdym możliwym momencie, Chociażby przy potwierdzeniu dwuetapowym po kliknięciu przycisku "OK" telefon zawiesił się oraz restartuje się kilka razy w sposób taki, że przez kilka razy wyłącza się, pokazuje się napis "Samsung galaxy" po czym telefon znowu się wyłącza i znowu pokazuje się ów napis. Czasami telefon pozwoli mi wejść na ekran główny lecz po tym się resetuje, Czasami pozwoli mi nawet odpalić kilka aplikacji przed resetem. Udało mi się sprawdzić kilka rzeczy a mianowicie:

Narzędzie diagnostyczne w aplikacji members pokazuje, że stan baterii jest dobry.
Udało mi się zaktualizować google play oraz OS do najnowszej wersjii.
Udało mi się wyczyścić cache w recovery mode.
Udało mi się sprawdzić telefon pod kątem wirusów, których jest rzekomo brak.

Nie wiem co mam dalej robić ponieważ bardzo nie chce przywracać telefonu do ustawień fabrycznych nie wiedząc, czy to w ogóle pomoże.
Dodam, że po aktualizacji systemu telefon wydawał się spokojny, przez cały dzień użytkowania poza domem nie resetował się jednak kiedy wróciłem do domu oraz włączyłem WiFi, ten znów zaczął się resetować. Po wyłączeniu WiFi problem nie ustaje.

Moim pytaniem jest:
Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić, czy należałoby założyć, że telefon posiada uszkodzenie/wadę techniczną.

18 Odpowiedzi
FilipŚ_
Pioneer
Opcje
Do serwisu samsunga
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii a jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Karaliz
Pioneer
Opcje
Kabel sprawny? Sprawdź na innym przewodzie. Sprawdź również na innym laptopie.
Reset nie jest skomplikowany, pamiętaj jedynie o backupach wiadomości telefonu WhatsApp zgraj zdjęcia kopia haseł w samsung pass czy przeglądarce. Zakładki w przeglądarce zapisz. Ja straciłem ostatnio z edge 1200 zakładek 😁
Szafeczka
Apprentice
Opcje
Kabel sprawny, innego laptopa nie posiadam więc nie mam jak tego zrobić. Mam w planach wszystko zgrać, zresetować telefon oraz sprawdzić czy to pomoże, czy jednak serwis. Dziękuję za porady!
0 Like
Tobczi
Explorer
Opcje

Powiem tak, ten problem tylko występuje w Europejskiej wersji z exynosem, i tylko po najnowszej genialnej najlepszej grudniowej aktualizacji, hard reset nic nie da a tylko stracisz dane serwis też nic nie da bo cię odeślą z kwitkiem i powiedzą twoja wina, trzeba czekać do aktualizacji, jeżeli tylko ci się resetuje i grzeje to pół biedy, mogła ci równie dobrze płyta główna pójść albo telefon mógł wpaść w bootloopa, tak to tylko softwarowy problem a przynajmniej tak mi się wydaje. A Jak korzystać żeby się nie wyłączał, dane mobilne często pomagają, zmień na nie na jakiś czas i później wejdź na WiFi przez dłuższy czas powinien chodzić telefon. Bawi mnie polityka samsunga który w Azji oraz Europie daje te niedziałające exynosy a na rynku usa gdzie każdy ma ich gdzieś bo ludzie tam wola iphony dają snapdragony. Następny mój telefon to napewno nie będzie samsung, nie znam drugiej tak obrzydliwej korporacji jak ta, która po 2 latach ucegla telefony.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ja podejdę do tego tematu trochę inaczej. Po części sami jesteśmy sobie tego winni ze tracimy wszystkie dane, gdyż za bardzo ufamy naszym urzadzeniom i nie zabezpieczymy w zaden sposób naszych danych,a pamiętajmy ze to tylko sprzęt. Oczywiście w żaden sposób nie bronie Samsunga, ale każdy producent ma jakieś wpadki. Zacznijmy od Apple który zaniżał wydajność swoich urządzeń, by kupować nowe, czy tez IPhone 14 który po aktualizacji notorycznie sie resetował kilka razy w ciągu dnia. Druga sprawa Pixel 8 który uceglał się po zaistalowaniu androida 15. Oczywiście nie wspomnę juz o Xiaomi, który po aktualizacji posiada coraz więcej błędów, jak i ostatnim razem potrafil sie sam z siebie po nocy zresetować do zera. Natomiast w sprzętach Oppo, czy Vivo potrafią odpadać wyświetlacze. Osobiście S22 posiada mój brat, jak i dwoje moich znajomych, którzy nie maja najmniejszego problemu z tym modelem. Samsung zna problem i każe zgłaszać sie z tym telefonem do serwisu w celu diagnozy i naprawy.
Tobczi
Explorer
Opcje
Zacznijmy od tego iż nie ma co porównywać chińczyków do samsunga drugiej największej marki telefonów na świecie o ile nie największej i ogólnie jednej z największych spółek technologicznych świata. Po drugie dlaczego ja mam być winny tego że telefon który ma obiecane wsparcie na 5 lat obiecane przypomnę, nie działa albo ucegla się po 2 latach zaraz po gwarancji dziwne że akurat po gwarancji, co do apple to u nich beta zawsze leży rzadko kiedy zdarza im się wpadka z softem wydanym na premierę, tylko teraz poszedł jakiś wałek ale ponaprawiali od razu samsung od miesiąca nie potrafi naprawić restartów i zwala na użytkowników że popsuli. S24u to jest ciekawa sprawa połowa telefonów do wymiany wyświetlaczy idzie bo się łuszczą to jest ta niezawodność za 6000zł? Samsung niby nie zaniża wydajności starszych modeli? Dlatego właśnie połowa s22 z exynosem nie działa? Nie bronisz samsunga a wypisujesz wpadki innych firm tyle że inne firmy obiecujące wsparcie na 6-7 lat faktycznie tego dotrzymują czytaj apple, samsung po 2 każe wyrzucić telefon do śmieci i kupić nowy, spoko kupię ale pixela 9, taniej parę tysięcy zl, nie grzeje się wydajniejszy oraz brak problemów z softem. Oraz normalnie działające animacje nie zacinające się nie to co one ui 6 tymbardziej z exynosem.
Tobczi
Explorer
Opcje
Na twoja odpowiedź odpowiem jednym, 5-7lat wsparcia unieważnione jedna aktualizacja smażąca płyty główne i powodująca bootloop, tak jak nie lubię apple tak jedno im trzeba przyznać u nich 6 lat to faktycznie 6 lat, a nie 2 i odesłanie człowieka z kwitkiem bo przecież źle korzystasz z telefonu, to że firma coś obiecuje wcale nie znaczy że to otrzymujesz.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A mial Pan kiedyś Pixela? Bo widząc jak często trafiają na serwis, to nie byłbym tak sceptycznie nastawiony do niego. Co ma wspólnego 5 letnie wsparcie do zabezpieczenia swoich danych? Aż tak Pan ufa urzadzeniom? Osobiście tez posiadałem S22 i nie miałem żadnego problemu a osoba która go odkupiła dziala na nim cały czas. Ja uważam że nie ma znaczenia jakiej firmy kupimy telefon, czy ile za niego damy, ale to ze lepiej zrobic kopie na zapas niż potem z płaczem iść do serwisu i opowiadać ze straciło sie wszystkie dane, a takie sytuacje mam bardzo często.
0 Like