Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania dla modeli Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra.

(Temat utworzony: 11-02-2022 10:17 AM)
57562 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W tym temacie zachęcam wszystkich posiadaczy, do informowania innych, o pojawieniu się nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach z serii Galaxy S22.

s22.png

W przypadku tej serii modelowej ważnym jest, aby pamiętać, że modele te nie będą już otrzymywać oprogramowania układowego przeznaczonego na poszczególne kraje europejskie. Od teraz Samsung będzie przygotowywał dla większości krajów w Europie jedną wersję softu oznaczoną uniwersalnym kodem CSC - EUX. Informacje na ten temat zamieściłem w tym wątku: CSC tylko w wersji europejskiej. Koniec wydań na poszczególne kraje? Jeszcze szybsze aktualizacje?

W tym miejscu muszę zasmucić przyszłych posiadaczy wersji operatorskich. W przypadku wersji brandowanych, o ile operatorzy się na nie zdecydują, sposób aktualizacji nie ulegnie zmianie. Oznacza to dokładnie to, że posiadacz takiego modelu skazany będzie na łaskę swojego operatora i zmuszony bedzie czekać na przygotowanie i wydanie wersji operatorskiej oprogramowania układowego. A z praktyki wiemy już jak to bywa z terminowością dostarczania aktualizacji w przypadku operatorów. 😞

Dla przypomnienia, aktualizację możemy wykonać z poziomu menu telefonu, ścieżka: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj 

SmartSwitch.gif

oraz korzystając z oprogramowania Smart Switch, w wersji instalacyjnej na komputer. Linki do pobrania: Google Play, Windows, MacOS.

BARDZO WAŻNA KWESTIA !!!

W tym temacie staramy się nie pisać o problemach z funkcjonowaniem, nie działaniem aplikacji zewnętrznych, które pojawiły się po aktualizacji! To co najwyżej możemy napisać, to informacja o problemach z samym systemem lub aplikacjami systemowymi , ale też tylko i wyłącznie w związku z bieżącą aktualizacją. Ma być to oczywiście zwięzłe i treściwe! Najlepszym jednak rozwiązaniem będzie stworzenie [nowego] tematu we właściwym dziale!!! 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
1 500 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A teraz, żeby nie być gołosłownym w kwestii tego co napisałem w pierwszym poście oraz w przytoczonym w nim temacie szybka, mała, ale jak ważna informacja!

Pojawiły się pierwsze aktualizacje dla serii S22! Najnowsza to 1AVA8 dla S22 oraz 1AVA7 dla S22+ i Ultra.

Galaxy_S22.pngGalaxy_S22+.png

Galaxy_S22_Ultra.png

To co widać powyżej to wersje EUX, jak widać niewiele ich jest, a poniżej, wersje operatorskie, na przykładzie modelu Ultra.

operatorskie.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
zycyro
Voyager
Opcje
Witam. Czy taki sposób aktualizacji będzie również dla serii s21?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@zycyro myślę, że tak. 😉 Stąd, obecnie, nieco dłuższy czas oczekiwania na najnowszą wersję dla tego modelu.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Tak prezentuje się paczka z oprogramowanie układowym, z CSC w wersji XEU. Plik pit "wyciągnięty" przeze mnie. Wszystko na przykładzie modelu Galaxy S22 Ultra.

1AVA7.png

Waga systemu to obecnie 8 GB.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wczoraj odwiedziłem Brand Store w Katowicach. Poniżej wklejam zdjęcie z aktualną wersją oprogramowania S908BXXU1AVA7 dla modelu Galaxy S22 Ultra, o której wspomniał @Szewcu72.

20220214_170903.jpg

Axel88pl
Navigator
Opcje
Jest update Screenshot_20220225-112100_Software update.jpg
Agusia270480
Explorer
Opcje
Pierwsza aktualizacja pobrana. Problem artefaktów wyeliminowany. Seria zielona z błędem też podobno naprawina 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadza się. O aktualizacjach informujemy w poniższym wątku 😉

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/aktualizacje-oprogramowania-dla-modeli-galaxy-s...

bossfarba
Pioneer
Opcje
No to czekamy
0 Like