11-02-2022 10:17 AM — edytowano 21-02-2022 04:21 PM
W tym temacie zachęcam wszystkich posiadaczy, do informowania innych, o pojawieniu się nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach z serii Galaxy S22.
W przypadku tej serii modelowej ważnym jest, aby pamiętać, że modele te nie będą już otrzymywać oprogramowania układowego przeznaczonego na poszczególne kraje europejskie. Od teraz Samsung będzie przygotowywał dla większości krajów w Europie jedną wersję softu oznaczoną uniwersalnym kodem CSC - EUX. Informacje na ten temat zamieściłem w tym wątku: CSC tylko w wersji europejskiej. Koniec wydań na poszczególne kraje? Jeszcze szybsze aktualizacje?
W tym miejscu muszę zasmucić przyszłych posiadaczy wersji operatorskich. W przypadku wersji brandowanych, o ile operatorzy się na nie zdecydują, sposób aktualizacji nie ulegnie zmianie. Oznacza to dokładnie to, że posiadacz takiego modelu skazany będzie na łaskę swojego operatora i zmuszony bedzie czekać na przygotowanie i wydanie wersji operatorskiej oprogramowania układowego. A z praktyki wiemy już jak to bywa z terminowością dostarczania aktualizacji w przypadku operatorów. 😞
Dla przypomnienia, aktualizację możemy wykonać z poziomu menu telefonu, ścieżka: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj
oraz korzystając z oprogramowania Smart Switch, w wersji instalacyjnej na komputer. Linki do pobrania: Google Play, Windows, MacOS.
BARDZO WAŻNA KWESTIA !!!
W tym temacie staramy się nie pisać o problemach z funkcjonowaniem, nie działaniem aplikacji zewnętrznych, które pojawiły się po aktualizacji! To co najwyżej możemy napisać, to informacja o problemach z samym systemem lub aplikacjami systemowymi , ale też tylko i wyłącznie w związku z bieżącą aktualizacją. Ma być to oczywiście zwięzłe i treściwe! Najlepszym jednak rozwiązaniem będzie stworzenie [nowego] tematu we właściwym dziale!!!
11-02-2022 11:10 AM
A teraz, żeby nie być gołosłownym w kwestii tego co napisałem w pierwszym poście oraz w przytoczonym w nim temacie szybka, mała, ale jak ważna informacja!
Pojawiły się pierwsze aktualizacje dla serii S22! Najnowsza to 1AVA8 dla S22 oraz 1AVA7 dla S22+ i Ultra.
To co widać powyżej to wersje EUX, jak widać niewiele ich jest, a poniżej, wersje operatorskie, na przykładzie modelu Ultra.
11-02-2022 12:53 PM
11-02-2022 02:07 PM
@zycyro myślę, że tak. 😉 Stąd, obecnie, nieco dłuższy czas oczekiwania na najnowszą wersję dla tego modelu.
14-02-2022 12:55 PM
Tak prezentuje się paczka z oprogramowanie układowym, z CSC w wersji XEU. Plik pit "wyciągnięty" przeze mnie. Wszystko na przykładzie modelu Galaxy S22 Ultra.
Waga systemu to obecnie 8 GB.
15-02-2022 10:25 AM — edytowano 15-02-2022 09:39 PM
Wczoraj odwiedziłem Brand Store w Katowicach. Poniżej wklejam zdjęcie z aktualną wersją oprogramowania S908BXXU1AVA7 dla modelu Galaxy S22 Ultra, o której wspomniał @Szewcu72.
25-02-2022 11:40 AM
25-02-2022 12:16 PM
25-02-2022 12:43 PM — edytowano 25-02-2022 12:58 PM
Zgadza się. O aktualizacjach informujemy w poniższym wątku 😉
25-02-2022 02:30 PM