Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S22 - krzywo zamontowane aparaty

(Temat utworzony: 15-03-2022 10:30 AM)
2870 Wyświetlenia
SeagaL
Pioneer
Opcje

Witajcie,

Kupiłem nowego S22 w Samsung Brand Store i po wyjęciu z pudełka dokładnie go obejrzałem. Zawsze to robię z każdym produktem, tym bardziej takim.

Zauważyłem, że aparaty (ten najwyżej i najniżej) są krzywo zamontowane względem obudowy i szkieł. Po lewej stronie jest szpara, po prawej aparat wchodzi pod obudowę. Ewidentnie nie są wycentrowane. Środkowy aparat jest zamontowany poprawnie, jest na środku.

Zaznaczam, że nie chodzi mi o samą soczewkę - wiem doskonale, że jej miejsce się zmienia podczas używania i jest związane ze stabilizacją soczewki. Ale nie w tym rzecz. Mówię o całym "obiektywie" i jego umiejscowieniu.

Ja i moja rodzina korzystamy z flagowców Samsunga od lat. Jestem zawiedziony takim partactwem przy montażu, tym bardziej, że jest to produkt flagowy, do tego bardzo drogi i tak znanej marki o nadzwyczaj mocno ugruntowanej pozycji na rynkach.

Sprawdźcie proszę jak to wygląda w Waszych S22. Zawsze szanowałem Samsunga za ich wykonanie i sposób spasowania poszczególnych elementów. Teraz mamy wtopę i zastanawiam się co z tym zrobić. Czyżby Samsung odszedł już od swojej utrzymywanej od lat jakości i zaczynał częstować klientów fuszerką, jak większość firm?

Załączam zdjęcia jak to u mnie wygląda. Wrzucajcie też swoje zdjęcia sposobu zamontowania aparatów, sprawdźmy czy ten spadek jakości to teraz już norma w Samsungach czy mój przypadek jest odosobniony.

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na Wasze spostrzeżenia co do tej kwestii.

Galaxy S22 

Samsung S22.jpgSamsung S22_2.jpgSamsung S22_3.jpgSamsung S22_4.jpgSamsung S22_5.jpgSamsung S22_6.jpg

61 Odpowiedzi
Sevven
Pathfinder
Opcje
Witam.
Ja osobiście bym to zwrócił. Zakładam, że nie będzie miało to wpływu na działanie aparatu, ale (jeżeli masz pedantyczne podejście) świadomość, że TO tam jest Cię zabiję. Druga sprawa, jak sam napisałeś, urządzenie swoje kosztuję. Sprawdziłem S22 ultra i S21 z plusem, oba mają aparaty osadzone poprawnie tak nawiasem mówiąc.
SeagaL
Pioneer
Opcje

Cześć,

Dzięki za sprawdzenie Twoich modeli i za reakcję.

Zgadza się, póki co nie zauważyłem problemów z działaniem aparatów, jednak tak jak napisałeś - nie akceptuję takiego partactwa.

Znalazłem wątki, w których ludzie pisali, że krzywo zamontowane aparaty powodowały później "mgłę" na zdjęciach. Także jest poszlaka, że może mieć to wpływ na działanie sprzętu w przyszłości.

Dzisiaj przejdę się do Autoryzowanego Serwisu Samsunga i do Samsung Brand Store, w którym kupowałem. Zobaczymy co powiedzą.

Sevven
Pathfinder
Opcje
Nie ma za co.
Mam nadzieję, że wymienią na inny egzemplarz.
0 Like
SeagaL
Pioneer
Opcje

Też mam taką nadzieję.

Dam znać jak się sprawa rozwinęła po wizycie w obu miejscach.

Tymczasem proszę, żeby jeszcze ktoś to sprawdził na swoich egzemplarzach S22.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jak juz ktoś poruszył kwestie obiektywów. W moim S22 Ultra zastanawia mnie czy mała szpara w górnym obiektywie występuje u każdego czy to mój egzemplarz taki jest. Poniżej zdjęcie:

IMG_20220315_113754_1436_1647340975.jpg

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Sevven
Pathfinder
Opcje
Z ciekawości sprawdziłem u siebie. Też tak to wygląda.Screenshot_20220315-115235_Gallery_3411_1647341555.jpg
SeagaL
Pioneer
Opcje

@Edys075  A prosto masz zamontowane wszystkie aparaty? Centralnie względem obudowy i szkieł?

0 Like
kamarti
First Poster
Opcje
U mnie w zielonym S22U też tak to wygląda.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Edys075  napisał(a):
Jak juz ktoś poruszył kwestie obiektywów. W moim S22 Ultra zastanawia mnie czy mała szpara w górnym obiektywie występuje u każdego czy to mój egzemplarz taki jest. Poniżej zdjęcie:

IMG_20220315_113754_1436_1647340975.jpg

To jest otwór na mikrofon, który odpowiada za funkcję Zoom-In Mic, a po polsku Zoom mikrofonu.