Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s22+ ustawienia aparatu

(Temat utworzony: 26-02-2022 06:11 PM)
28669 Wyświetlenia
Casteeel
Explorer
Opcje
Witam,
Da się jakoś ustawić żeby aparat lepsze zdjęcia robił? Nie widzę żadnych opcji do poprawy rozdzielczości czy coś, Da się polepszyć ustawienia żeby robił lepsze zdjęcia od fabrycznych ustawień? 

P.s robi całkiem nieźle, nie powiem, ale spodziewałem się lepszego boooom 😛

Pozdrawiam
160 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Sporo zależy od fotografowanego obiektu, ale jest jedno rozwiązanie: Włączyć Tryb Pro i bawić się ustawieniami aż do pożądanego efektu. Polecam Tryb Pomiaru ustawić na Matrycowy.
0 Like
Darek26
Explorer
Opcje

Witam. W s 22 ultra nie ma mozliwosci włączyć wyłączyć HDR przy zdjęciach. O co chodzi? Aparat używa tego trybu kiedy chce czy jak?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darek26  Witam 

W ustawieniach aparatu powinny być takie opcje:

Screenshot_20220703-113139_Camera.jpg

Darek26
Explorer
Opcje

Nie ma nigdzie. W samsungach siedzę od note 2 i taki przełącznik zawsze był teraz nigdzie go nie ma.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darek26  Proszę dać zrzut ekranu z widocznymi opcjami w ustawieniach aparatu

Darek26
Explorer
Opcje

Screenshot_20220703-181857_Camera.jpg

Screenshot_20220703-181851_Camera.jpg

Screenshot_20220703-181844_Camera.jpg

  

0 Like
Darek26
Explorer
Opcje

W innym watku pytalem tez o Pass ktory nigdzie się nie aktywuje przy logowaniach.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darek26  Już wszystko jasne, wszystko opisane jest w tym wątku:

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/galaxy-s22-ustawienia-aparatu/m-p/4912125/highl... , w podstawowej aplikacji aparat nie ma już tej opcji

mordziatypany
Navigator
Opcje
Witam,
Na jakim trybie robicie zdjęcia przykladowo krajobrazów? Mam od paru dni samsunga s22 i zastanawiam się czy trzeba coś grzebać w ustawieniach czy wystaczy rozdzielczość 50 mp i tylko strzelać foty
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mordziatypany  Witam

Ja do krajobrazów wybieram tryb 9:16, można więcej uchwycić, lub obiektyw szerokokątny. Można też oczywiście robić w trybie 3:4 :smiling-face: