11-02-2022 10:17 AM — edytowano 21-02-2022 04:21 PM
W tym temacie zachęcam wszystkich posiadaczy, do informowania innych, o pojawieniu się nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach z serii Galaxy S22.
W przypadku tej serii modelowej ważnym jest, aby pamiętać, że modele te nie będą już otrzymywać oprogramowania układowego przeznaczonego na poszczególne kraje europejskie. Od teraz Samsung będzie przygotowywał dla większości krajów w Europie jedną wersję softu oznaczoną uniwersalnym kodem CSC - EUX. Informacje na ten temat zamieściłem w tym wątku: CSC tylko w wersji europejskiej. Koniec wydań na poszczególne kraje? Jeszcze szybsze aktualizacje?
W tym miejscu muszę zasmucić przyszłych posiadaczy wersji operatorskich. W przypadku wersji brandowanych, o ile operatorzy się na nie zdecydują, sposób aktualizacji nie ulegnie zmianie. Oznacza to dokładnie to, że posiadacz takiego modelu skazany będzie na łaskę swojego operatora i zmuszony bedzie czekać na przygotowanie i wydanie wersji operatorskiej oprogramowania układowego. A z praktyki wiemy już jak to bywa z terminowością dostarczania aktualizacji w przypadku operatorów. 😞
Dla przypomnienia, aktualizację możemy wykonać z poziomu menu telefonu, ścieżka: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj
oraz korzystając z oprogramowania Smart Switch, w wersji instalacyjnej na komputer. Linki do pobrania: Google Play, Windows, MacOS.
BARDZO WAŻNA KWESTIA !!!
W tym temacie staramy się nie pisać o problemach z funkcjonowaniem, nie działaniem aplikacji zewnętrznych, które pojawiły się po aktualizacji! To co najwyżej możemy napisać, to informacja o problemach z samym systemem lub aplikacjami systemowymi , ale też tylko i wyłącznie w związku z bieżącą aktualizacją. Ma być to oczywiście zwięzłe i treściwe! Najlepszym jednak rozwiązaniem będzie stworzenie [nowego] tematu we właściwym dziale!!!
14-11-2022 09:30 AM
@OleksiiA Teraz działa, dzięki. 😀
Błąd zgłoszę, ale zanim zdecyduję się oddać telefon na serwis, spróbuję jeszcze zapytać w anglojęzycznej części internetu. Może akurat ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Spróbuję też jeszcze poczekać na aktualizację z listopadowymi poprawkami bezpieczeństwa - może to coś poprawi.
@OleksiiA napisał(a):
Nawet jak serwis zacznie od wgrania oprogramowania na nowo, to można zgłosić telefon drugi raz po ponownym pojawieniu się usterki.
I być bez telefonu przez miesiąc. 😀
18-11-2022 10:23 AM
Aktualizacja z poprawkami z 1 listopada.
2BVKB
710,9 7MB
18-11-2022 12:53 PM
Nowa aktualizacja o numerze S90*BXXU2BVKB jest dostępna dla modeli S22, S22+ oraz S22 Ultra.
18-11-2022 12:58 PM
Ciekawe czy mój problem zostanie naprawiony. 🤔
18-11-2022 01:45 PM — edytowano 18-11-2022 01:48 PM
19-11-2022 05:46 PM
19-11-2022 06:00 PM
22-11-2022 03:16 PM — edytowano 22-11-2022 03:35 PM
23-11-2022 08:01 AM
24-11-2022 09:21 AM
Mój problem z żyroskopem okazał się nie dotyczyć jedynie mojego telefonu - więc moje przypuszczenia, że jest to problem softowy są coraz bardziej prawdopodobne. W anglojęzycznej części forum, w wątku który założyłem, kilka osób zgłosiło tą samą dolegliwość, która pojawiła się po aktualizacji do A13. Niestety nikt nie znalazł rozwiązania.
Podszedłem ostatnio po drodze do serwisu zapytać czy mi wgrają softa swoimi sposobami (co prawda chciałem by zrobili to prawie od ręki) to pani stwierdziła najpierw, że to i tak nic nie da bo wgrają mi to samo oprogramowanie. Później jednak uznała by przynieść telefon, a oni go wyślą do centrali.
Jeśli jest tu ktoś, kto ma ten sam problem z żyroskopem, to chyba najlepiej będzie to zgłaszać. Może gdy zobaczą, że jest nas więcej to ktoś się pochyli nad naszym problemem. 🙁 Najlepiej przy zgłoszeniu dodać od razu zdjęcia pokazujące, że telefon jest w błędnej orientacji oraz pokazać, że ma się włączoną autorotację. Uniknie się wtedy podwójnego zgłaszania problemu.